Sök Meny
Snart till salu

Försäljning av denna bostad är planerad men visningsdatum är ännu inte bestämt. Kontakta gärna ansvarig mäklare för intresseanmälan och mer information.

Stockholm / Södermalm-Katarina
Grindsgatan 33
Boarea: 78 kvm
Avgift: 2 637 kr/mån
Rum: 2,5 rum, varav 1 är sovrum
Våning: 3 (Hiss finns)

Stockholm - Södermalm-Katarina / Grindsgatan 33

Välkommen till Grindsgatan 33

Med ett eftersökt läge på Södermalm ligger denna ljusa 2,5:a, möjlig 3:a om 78 välplanerade kvm i fastighet från 1929. Lägenheten karaktäriseras av en genomgående planlösning med luftiga stora rum,stora fönsterpartier med nisch,parkett/askplank golv, generös takhöjd,vackra serveringsskåp samt en öppen spis som värmer i höst och vinterkylan. I det rymliga och funktionella köket kan många trevliga middagar skapas. Mycket välskött förening med stabil ekonomi. Här bor du i ett populärt område med närhet till grönska och vatten och med bra kommunikationsmöjligheter nära fastigheten med bl.a. buss 3 och 4.Välkommen till en lägenhet att trivas i!


Köksinspiration

Provmöblera
Vill du veta vad din bostad är värd?

Fyll i dina kontaktuppgifter så bjuder vi på en fri muntlig värdering av din bostad.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

På en större skärm kan du se hur köket skulle se ut i andra färger och material.
Rumsbeskrivning
 • Hall
  Välkomnande entré med gott om utrymme för avhängning och skoförvaring. Vitmålade väggar och ett vackert askplanksgolv.
 • Inre hall
  I direkt anslutning till hallen når ni den trevliga och rymliga inre hallen som idag disponeras som kontor med skrivbord och bokhyllor men har potentialen att bilda ett kök. En vacker öppenspis som är väl fungerande inger en extra mysfaktor till rummet. Vitmålade väggar och fiskbensparkett.
 • Kök
  Trevligt arbetskök som renoverades 2015. Gott om förvaring och utrymme för generös matplats intill fönster mot fina Blekingetäppan. Den maskinella utrustningen kommer från Miele och Electrolux. Vackra serveringsskåp skapar en extra touch till köket. Vitmålade väggar och vackert askplankgolv.
 • Sovrum
  Harmoniskt och luftigt sovrum med genröst ljusinsläpp från det fina fönsterpartiet med spröjs. Vitmålade väggar och vackert askplanksgolv. Gott om utrymme för dubbelsäng, sängbord, skrivbord samt övriga trivselmöbler. Goda förvaringsmöjligheter i form av garderober.
 • Vardagsrum
  Stort, ljust och luftigt vardagsrum med plats för både soffgrupp samt matsalsbord. De spröjsade fönstren mot Grindsgatan ger ett generöst ljusinsläpp till rummet. Fin fiskbensparkett pryder golvet. Vackra speglade pardörrar mellan vardagsrummet och den inre hallen
 • Badrum
  Fräscht duschrum med grå kaklade väggar samt ljust klinkergolv. Det finns även utrymme för tvättmaskin
Fakta om bostaden
Beskrivning
 • Boarea
  78 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Rum
  2,5 rum, varav 1 är sovrum
Energideklaration
 • Energiprestanda
  151 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd Datum: 2009-03-25
TV- och Internetanslutning
 • Kabel Tv ingår i månadsavgiften(grundutbud) samt internet Ownit 100 Mbt
Ekonomi
 • Avgift
  2 637 kr/mån
 • Ingår i avgift
  I avgiften ingår värme, vatten, internet och kabel-TV
 • Försäkring
  282 kr/mån
 • Hushållsström
  250 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad
  532 kr/mån
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Andel i förening
  3.631300
 • Planerade avgiftsändringar
  Inga avgiftsändringar planerade
Föreningen
 • Benämning
  Brf Grindsgatan 33. I föreningen finns 33 lägenheter.
 • Allmänt
  Brf Grindsgatan 33 är en stabil förening med låg belåning. Här finns 33 bostadsrättslägenheter och 1 lokal (330 kvm) med hyresrätt på adresserna Grindsgatan 33 samt Blekingegatan 17. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening med låg skuldsättning om endast 3,9 Mkr och äger marken. Inga avgiftsförändringar skedde 2015 och föreningen planerar inte för några avgiftshöjningar. Juridisk person godkännes ej för köp av bostadsrättslägenhet. Överlåtelseavgiften är 2.5% av aktuellt basbelopp och betalas av köparen. Pantsättningsavgiften är 1% av aktuellt basbelopp och betalas av låntagaren. Ekonomisk förvaltning sköts av Uppgifterna härrör från föreningens årsredovisning och underhållsplan.
 • Kommande avgiftshöjningar
  Inga avgiftsändringar planerade
 • Gjorda renoveringar
  Under åren 2000-2004 har omfattande arbeten utförts i huset innefattande renovering av fasader, byte av VA-stammar, renovering av badrum, byte av elstigarna i lägenheterna, källarombyggnad, installation av mekanisk frånluft, omläggning av plåttak, byte av hissmaskin samt vindsinredning. 2015 renoverades fönstren.
 • Övriga utrymmen i föreningen
  Tvättstuga i entréplan, 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, torkskåp samt mangel. Källarförråd, ca 4 kvm
Området
 • Välskött fastighet belägen i ett attraktivt område på Södermalm invid Helgalunden. Här bor man lugnt men ändå centralt i trivsamma kvarter nära Söders puls med dess myllrande gatuliv och ett stort utbud av butiker, restauranger och caféer vilket bidrar till områdets charmiga atmosfär. Inom kort gångavstånd ligger lummiga och barnvänliga Rosenlundsparken där det finns fasta solstolar med parasoller som nyttjas flitigt för lugna, sköna stunder under årets varma månader. Inom ett par kvarter finns fartfyllda Medborgarplatsen och charmiga Götgatsbacken. På Medborgarplatsen har vi bland annat saluhall, simhall, bibliotek, biografer och övrigt nöjesliv. För idrottsintresserade finns Eriksdalsbadet, Badmintonstadion samt SATS och Friskis & Svettis bara ett par minuter bort. Inom bekvämt gångavstånd finns även Mariatorget och Mosebacke torg.

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Störst är inte alltid bäst, ring mäklaren med Sveriges nöjdaste kunder.

Enligt Svenskt Kvalitetsindex är vi det mäklarföretag som lyckats bäst - åtta år i rad. Hur nöjd vill du bli med din bostadsaffär?

Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Bostadsvisning i VR

Nyhet! Nu lanserar vi bostadsvisningar i virtuell verklighet.

Läs mer och prova på
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

 • Nya uppskovsregler för dig som säljer din bostad. Så här fungerar det.
  Nya uppskovsregler för dig som säljer din bostad. Så här fungerar det.

  Säljer du din bostad med vinst måste du betala en skatt på hela eller delar av vinsten, en så kallad reavinstskatt på 22 %. Nu slopas taket för uppskov och du får istället betala en årlig skatt på 0,5% av vinsten.

 • Elbilar på frammarsch
  Elbilar på frammarsch

  Nyheter om klimatförändringar duggar tätt. Många tror att elektricitet är framtidens ersättning för fossilbränslen och det pågår mycket forskning inom området.

 • Radon – en hälsofara
  Radon – en hälsofara

  För höga halter av radon är på sikt farligt att leva med – eftersom det kan ge upphov till lungcancer. Idag uppskattas runt 400 000 bostäder i Sverige ha högre radonhalter än de rikt- och gränsvärden som gäller.