Högbergsgatan 37 / Södermalm / Stockholm

Unikt "eget" hus med privat entré, kakelugn, vinkällare och balkong!

Utgångspris
20 000 000 kr
Hur mycket kan du låna?
Räkna på boendekalkyl
Boarea
184 kvm
Avgift
3 257 kr/mån
Rum
6 rum (3 sovrum)
Våning
3 av 3 (Hiss finns)
Välkommen på visning

Kontakta mäklaren för mer information kring visningstider.

Anmäl intresse Budgivning

Välkomna till ett unikt gårdshus med en totalyta om 184 kvm ( boyta 116 kvm) i tre våningar. Med privat entré bjuds ett lugnt och ostört läge utan intilliggande grannar. Här finns allt man kan önska sig av detta unika boende utan like. På övre plan hittar du kök/vardagsrum i öppen planlösning med gott om plats för både stort matbord och rejäl soffgrupp. Med fönster åt två väderstreck ges ett generöst ljusinsläpp men ändå lugn då huset möter innergårdar åt båda håll. I tillägg en mysig balkong. Våningen har full takhöjd, fungerande kakelugn och ett vackert trägolv. Det gamla trapphuset med stengolv är numera integrerat i lägenheten och här finns gott om utrymme för förvaring i platsbyggda lösningar. Rör man sig nedför stentrappens steg till källarplanet möts man av ett arbetsrum/studio, egen vinkällare samt ett badrum med värmebänk a la turkiskt hamam. Upplev en bostad helt unik i sitt slag med många charmiga och spännande detaljer. Ett gårdshus med optimalt läge med fullständigt lugnt och tystnad men ändå mitt i historiska och populära kulturkvarter med Götgatan och Mosebacke som kuliss.

Varmt välkomna på visning!

Sponsrade länkar
Bilder
Visa alla 51 bilder
Inspiration
Annons
Saniflo
Planritning
Fakta
Rumsbeskrivning
 • Entré/ hall (Bottenvåning)
  Via en egen entré från gården kommer man in i det gamla trapphuset som numera är din privata hall. Vacker, gammal stentrappa leder både till övre plan och ner till källaren. Fönstret i trappans mitt gör utrymmet ljust och luftigt. Tvåfärgat stengolv och snygg flerfärgad tapet. Praktisk platsbyggd förvaring för bland annat skor och gott om plats för förvaring av ytterkläder.
 • Kök (Ovanvåning)
  Stilrent och mycket välplanerat kök i öppen planlösning med vardagsrummet. Plats för stor matsalsmöbel med gott om utrymme för stora middagssällskap. Gott om plats för förvaring i över- och underskåp med vita stilrena luckor. Effektiva och bra arbetsytor på bänkar, med träpanel på väggen. Påkostade vitvaror så som induktionshäll, integrerad diskmaskin, ugn och mikro samt kyl och frys. Inbyggt skåp för osynlig förvaring över diskhon. Genomgående vackert trägolv.
 • Vardagsrum (Ovanvåning)
  Ett härligt och luftigt vardagsrum i öppen planlösning med köket. Stora fönsterpartier som släpper in mycket ljus i två väderstreck mot lugna innergårdar. Vacker fungerande kakelugn och en mängd välbevarade originaldetaljer såsom exempelvis högt i tak med synliga takbjälkar, höga golvsocklar och djupa fönsternischer. Ljust målade ytskikt och vackert, välbevarat furugolv.
 • Sovrum 1 (Ovanvåning)
  Inbjudande sovrum med härligt ljusinsläpp och vackert trägolv. Lugnt beläget med fönster mot tyst innergård. Gott om plats för både dubbelsäng och förvaringsutrymme.
 • Sovrum 2 (Ovanvåning)
  Sovrum/Barnrum med platsbyggd kojsäng och trappa upp till det rymliga loftet. På loftet finns ett vackert, flerfärgat fönster där man kan kika ner till vardagsrummet. Vackert trägolv både i rummet och på loftet.
 • Sovrum 3 (Ovanvåning)
  Det mindre utav sovrummen. Kan även tänkas bli det perfekta arbetsrummet/dressingroom/tonårsrum. Tapetserade väggar och robust stege som leder upp till ett litet, platsbyggt loft.
 • Badrum (Ovanvåning)
  Helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare, dusch, wc, handfat samt handdukstork. Mycket smakfullt renoverat år?
 • Arbetsrum/studio (Källarplan)
  Ett större rum i källaren som kan användas som arbetsrum/studio. Här kan man med gott samvete ägna sig åt all form av kreativt skapande då man inte stör någon. Välvt tak och platsbyggd inredning i form av bordsyta och hyllor för förvaring. Mycket välplanerad yta och smakfull inredning.
 • Vinkällare (Källare)
  Ett fantastiskt vackert utrymme med välvt stentak, inredd vinkällare och förrum med plats för provning. Vinkällaren har platsbyggd inredning och glasdörr. Temperaturreglering?
 • Badrum (Källare)
  Ett stilrent kaklat badrum/relaxrum med badkar och välvt stentak. Känslan av ett privat Hammam är påtaglig och rummet inbjuder till avkoppling.
Fakta
Beskrivning
 • Boarea
  184 kvm (Boareauppgifter enligt mätning)
 • Entrévåning 10 kvm
  Övervåning 106 kvm
  Ej mätvärt utrymme (begränsad takhöjd) 39 kvm
  Källarvåning 19 kvm
  Loft 20 kvm
  Total golvyta 184 kvm
 • Rum
  6 rum (3 sovrum)
 • Våning
  3 av 3
Byggnadssätt
 • Byggnadsår
  1863
 • Byggnadskommentar
  Flerbostadshus
 • Värme och ventilationsanl.
  Fjärrvärme
TV/Internet
 • Kabel TV - Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Basutbud ingår i avgiften, bostadsrättsinnehavaren tecknar eget abonnemang.
  Bredband - Föreningen tillhandahåller eget bredband, 100/100 Mbit/s. Ingår i avgiften.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Parkeringsbeskrivning
  För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Stockholms Stad, tfn 08-508 263 00, fax 08-508 260 40. Du kan även gå in på deras hemsida och fylla i din ansökan där: www.stockholm.se.
Ekonomi
 • Avgift
  3 257 kr/mån
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift
  1 120 kr betalas av säljare.
 • Pantsättningsavgift
  448 kr
 • Andel i förening
  3,656
 • Pantsättning
  är pantsatt.
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Föreningen
 • Benämning
  Brf Götgatshöjden.
 • Allmänt
  Brf Götgatshöjden bildades 1995 och är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen omfattar Götgatan 42, 44 samt Högbergsgatan 37. Det finns totalt 28 lägenheter varav alla upplåts med bostadsrätt. Inom fastigheterna finns också 6 affärslokaler som upplåts med hyresrätt. Marken upplåts med tomträtt.

  Den ekonomiska förvaltningen sköts av Ekonomi - Princip Redovisning AB

  Besök gärna föreningens hemsida: http://www.webforum.com/gotgatshojden/web/page.aspx?sid=3406
 • Kommande renoveringar
  Föreningens avloppsstammar spolas var 5:e år. Vidare kommer avloppsstammar i källaren att bytas ut löpande. Föreningen fönster kommer att renoveras när det behövs.
 • Gjorda renoveringar
  1983 genomfördes en omfattande renovering av hela fastigheten då man bl.a. bytte samtliga v/a stammar och el-stigare
  1984 - Totalrenovering av fastigheterna
  1985 - Stambyte och elstigare
  2009 - Renovering av innergården
  2012 - Renovering av hiss
 • Övriga utrymmen i föreningen
  Festlokal - I tre källarvalv från 1700-talet finns en festlokal som endast är till för medlemmars privata sammankomster. Den är fullt utrustad för bordsdukning till 30 personer. I lokalen finns även bar, piano, wc, dusch och bastu.

  Bastu - I anslutning till festlokalen finns en bastu.

  Tvättstuga - 2 tvättmaskiner, 2 torktumlare, 1 torkskåp, 1 torkrum, 1 kallmangel, 1 varmmangel

  Cykelrum - Finns på gården.

  Soprum - Föreningen har två rum för sopsortering av hushållssopor, glas, tidningar, wellpapp och grovsopor.

  Gård - En gemensam innergård med utemöbler och lite växtlighet för allas trevnad.

  Förråd - Ett förråd per lägenhet i källaren.
Området
 • Här bor du på ett eftertraktat läge i historiska kvarter med Götgatans mångsidiga shopping och intensiva folkliv. Trots detta upplevs området som lugnt och
  med många vackra kulturfastigheter. Några favoriter i området som inte bör missas är Södra Teatern med deras Jazzbrunch, Gondolen och Wood Stockholm. Uppe på Katarinaberget har du en enastående utsikt med härliga promenadstråk längs Fjällgatan eller Katarinavägen. Strosa runt längs kullerstensgatorna och ta en fika på Stockholms mysigaste kafé vid Mosebacke Torg. Bra kommunikationer med tunnelbanan Slussen och bussar som tar dig till stadens alla hörn.

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Sponsrade länkar
Dokument & Länkar
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Liknande bostäder i närheten
Tips & inspiration
Följ oss i sociala medier