Igeldammsgatan 22D-E / Kungsholmen / Fridhemsplan / Stockholm / STOCKHOLM

Exklusiv lägenhet med industrikänsla och 3,3m i takhöjd!

Utgångspris
6 500 000 kr
Hur mycket kan du låna?
Räkna på boendekalkyl
Boarea
75 kvm
Avgift
4 465 kr/mån
Rum
3 rum (2 sovrum)
Våning
1 av 6 (Hiss finns)
Välkommen på visning

Kontakta mäklaren för mer information kring visningstider.

Anmäl intresse Budgivning

Bostaden erbjuder exklusiva materialval och industriella detaljer som påminner om byggnadens historia. Välkomnande hall med plats för avhängning av ytterkläder på hatthylla. Intill finns en rymlig klädkammare. Hallen leder vidare mot kök och vardagsrum i öppen planlösning med hela 3,3 meter i takhöjd. Köket är ritat av Oscar Properties designteam och specialbyggt för Cigarrfabriken. Badrum i granitkeramik och platsbyggd förvaring. Här finner ni även tvättpelare. Bostaden präglas genomgående av ljusa materialval och vitpigmenterade ekgolv. Multimediauttag i alla rum för TV, data och IP-telefoni. Se bifogad materialbeskrivning för närmare information. Preliminär tidpunkt för tillträde 2018-04-13.

Fastigheten vetter mot en lugn innergård och den nya glasdominerande fasaden vetter mot Kungsholms strand. Bostaden har ett perfekt läge intill lummiga Kungsholms Strand och Fridhemsplans stadspuls med restauranger, caféer och butiker. Kommunikationerna är nära och lättillgängliga med gångavstånd till både tunnelbanans gröna- och blå linje samt ett flertal bussar.

Sponsrade länkar
Bilder
Karlbergskanalen
Fridhemsplan och Västermalmsgallerian
Planritning
Fakta
Fakta
Beskrivning
 • Boarea
  75 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Rum
  3 rum (2 sovrum)
 • Våning
  1 av 6
Byggnadssätt
 • Byggnadsår
  2017
 • Kommentar, byggnad
  Flerbostadshus
 • Värme och ventilationsanl.
  Helt ny frånluftsventilation där tilluft tas in via fönster eller väggventiler. Frånluft via ventil i badrum och kök. Kolfilterfläkt i kök.
  Samtliga installationer är nya. Undercentral för fjärrvärme i källare Radiofabriken. Vattenburen värme via synliga stamledningar till radiatorer under fönster. Dold rördragning i badrum.
TV/Internet
 • Via Ownit och utgörs av ett basutbud för TV, bredbandskapacitet 100/100 mbit/s. Ownit levererar en TV-box och en router till varje lägenhet.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Beskrivning, parkering
  För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Stockholms Stad, tfn 08-508 263 00, fax 08-508 260 40. Du kan även gå in på deras hemsida och fylla i din ansökan där: www.stockholm.se.
Ekonomi
 • Avgift
  4 465 kr/mån
 • Försäkring
  200 kr/mån
 • Hushållsström
  300 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad
  500 kr/mån
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift
  1 120 kr betalas av säljare.
 • Pantsättningsavgift
  448 kr
 • Andel i förening
  1,85067698
 • Pantsättning
  är inte pantsatt.
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Föreningen
 • Benämning
  Brf Cigarrfabriken.
 • Allmänt
  Brf Cigarrfabriken registrerades 2010 och fastigheten Isbrytaren 50 står klar för inflytt hösten 2017. Föreningen äger fastigheten och marken och omfattar en byggnad som består av sju våningar och innehåller två trapphus med adresser Igeldammsgatan 22 D och E. Föreningen kommer att bestå av totalt 50 lägenheter. Gemensamma utrymmen som cykelförråd kommer finnas att tillgå.

  Det mest utmärkande för Cigarrfabriken är fönstrena som ramar in detta ateljéboende med sober känsla. Byggnaden är belägen mot Industriverkets lugna innergård med entré från Igeldammsgatan. Av dem tre industribyggnader som omvandlas är Cigarrfabriken den mest slående med sin glasdominerade fasad och industriella karaktär som ritades om 1937 av Ragnar Östberg, Sveriges möjligtvis främste arkitekt.
 • Övriga utrymmen i föreningen
  Förråd finns i lägenhet eller utanför lägenhet. Cykelförråd finns på innergård och i garage. Soprum finns för hushållssopor.
  Postboxar finns i husets entréer.
Området
 • Fridhemsplan är Kungsholmens mittpunkt med en härlig stadspuls och många parker runt omkring. Här finns trevliga promenadstråk längs vattnet åt alla väderstreck och under sommartid är Norr Mälarstrand med Rålambshovsparken och Hornsbergs Strand extra populärt. Ett varierat utbud av butiker finns i Västermalmsgallerian. Älskar du nybakat bröd på morgonen har Fridhemsplan mängder med alternativ såsom två Fabrique bagerier och Gateau. I kvarteren runt Igeldammsgatan finns flertalet trendiga butiker, restauranger och mikrobryggerier såsom Grandpa, Sixeten & Frans, Proviant och Boteca da Silvana. Promenadavstånd över bron till Sankt Eriksplan där ytterligare utbud av caféer och restauranger finns. Fridhemsplan är en knutpunkt för flertalet innerstadsbussar och även bussar som tar dig längre ut i Stockholms stad. Här går även två tunnelbanelinjer som tar dig in till city på 5 minuter.

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Sponsrade länkar
Dokument & Länkar
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Liknande bostäder i närheten
Tips & inspiration
Följ oss i sociala medier