Katarina Bangata 45, vån 4 & 5

Katarina Bangata 45, vån 4 & 5

Slutpris

13 000 000 kr


Södermalm / Nytorget / SoFo— Stockholm

Katarina Bangata 45, vån 4 & 5


Slutpris
13 000 000 kr

Södermalm / Nytorget / SoFo— Stockholm

Kanonläge: sekelskiftesbostad i två etage med fungerande kakelugnar, vindsvåning och takterrass

Har du väntat på lägenheten med ett exceptionellt läge högst upp i ett hus från sekelskiftets tidiga 1900 tal? Där solen möter dig på den inbäddade terrassen under morgonen, likväl som den omfamnar dig på kvällen med ett varmt skymningsljus genom de vackra fönsterspröjsen? Äntligen! Det här är en bostad som med sitt läge, både i område och hus, ni inte vill missa.

Längs den vackra allén på Katarina Bangata, bara ett stenkast från Nytorget, hittar du Katarina Bangata 45. Bakom en snidad entrédörr tar du dig in till det rundade trapphuset. Här kikar solens strålar in från gårdsfönstren. Ta dig upp till fjärde våningen och denna fina lägenhet i två etage!

Direkt när du kliver in i hallen omfamnas du av en varm och välkomnande känsla. De vackert speglade dörrar som återfinns vid ingång till varje rum i kombination med vitbetsade trägolv och fantastisk takhöjd förstärker känslan. Häng av dig jackan och kliv vidare in i bostaden.

Det trevliga badrummet med golvvärme och stort handfat är modernt inrett med vita luckor, vitt porslin och en lyxig svart stenskiva. Här finns plats för hela familjens produkter och handdukar. Duschvägg i glas bidrar till den moderna känslan och egen tvättmaskin bidrar till en smidig vardag! Det mysiga arbetsköket går i samma stil med vita luckor och samma lyxiga bänkskiva i svart sten. Köket har plats för allt du behöver för en fungerande vardag. Här får du vardagslyxen av det höga, fria läget och solens mjuka eftermiddagsljus som ackompanjerar dina kvällsmatsarrangemang. Köksbord och stolar ryms invid det vackra fönstret. Vägg i vägg hittas den ljuvliga matsalen.

Matsalen rymmer en av de två fungerande kakelugnar som bostaden innehar. Rummet är ljust och fritt tack vare avståndet till nästa hus. Om sommaren grönskar utsikten med alléns lummiga bladverk. Här finns plats för stort matbord och många gäster för härliga middagar tillsammans med vänner och familj. Innanför matsalen hittas det större sovrummet på första våningen. Även detta rum har en fantastiskt vacker och fungerande kakelugn och ligger i ett lugnt läge mot gården. Rummet har gott om plats för säng, önskat möblemang och garderober. Efter trappan når du det mindre sovrummet som idag används som Master Bedroom. Detta rum är en rofylld plats att sova på med gårdsläge och harmonisk atmosfär. En vacker garderob pryder väggen invid fönstret, bevarad i original med speglade dörrar och förvaring upp till tak. Här sover du gott!

Ta dig vidare upp för trappen till vardagsrummet. Det stora glaspartiet som vetter ut mot terrassen med utsikt mot Sofia Kyrka kombinerat med den magnifika takhöjden och de rejäla takbjälkarna skapar ett vardagsrum i världsklass. Rymden här uppe och det otroliga ljusinsläppet från båda väderstreck är verkligen något utöver det vanliga. Fyll rummet med både möbler men även liv och glädje då det här finns utrymme för att vara många. Innanför vardagsrummet hittas det tredje sovrummet med rikligt ljusinsläpp från takfönster och fönster mot terrassen. Det fungerar utmärkt som sovrum, arbetsrum eller gästrum om så önskas.

Sist men absolut inte minst har vi den fantastiska terrassen. Via det stora glaspartiet tar du dig ut till denna trevliga plats som blir din egna oas gömd från storstadens myller. Här ligger solen på som mest på morgontimmarna men följer dig under dagen tills den går ner bakom huset. Här trivs inte bara du utan även växterna bra och du har alla förutsättningar för att skapa en egen liten trädgård bland hustaken. Inred med bord och stolar, eller det som passar dig - både morgonkoppen och familjefrukosten sitter riktigt fint i denna miljö.

Varmt välkommen till Katarina Bangata 45, välkommen hem!


Boarea
ca 117 kvm
Avgift
7 081 kr/mån
Rum
5 rum (3 sovrum)
Våning
4 av 4 (Hiss finns ej)
Såld
2023-02-10

Mäklarhuset Stockholm Innerstan

Denna lägenhet på Katarina Bangata såldes av oss 2023-02-10. Se alla våra försäljningar i Stockholm samt även på Katarina Bangata.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.