Sök Meny
Snart till salu

Försäljning av denna bostad är planerad men visningsdatum är ännu inte bestämt. Kontakta gärna ansvarig mäklare för intresseanmälan och mer information.

Stockholm / Södermalm / Mariatorget
Kattgränd 8
Boarea: 45 kvm
Avgift: 2 218 kr/mån
Rum: 3 rum, varav 2 är sovrum
Våning: 4 av 4 (Hiss finns)

Stockholm - Södermalm / Mariatorget / Kattgränd 8

Minitrea med balkong på underbara Mariaberget!

Välkomna till en ljus och välplanerad lägenhet på underbara och populära Mariaberget! Bostaden ligger i en vacker tegelbyggnad uppförd på 1940-talet, och har en balkong i rakt västerläge med fri utsikt och härlig kvällssol. Andra attribut som karaktäriserar lägenheten är den nerdragna taklinjen och de djupa fönsternischerna. Planlösningen disponeras genom en välkomnande entré som tar er vidare till vardagsrummet och det moderna köket i öppen planlösning. Vidare finns två ordentliga och mysiga sovrum och ett fräscht helkaklat duschrum med tvättmaskin. Hela lägenheten har ett genomgående enstavsparkettgolv och vitmålade väggar. Bostaden är belägen på Mariaberget med en härlig småstadskänsla med lite trafik och vackra fastigheter. En kort promenad tar dig till Monteliusvägen och Ivar Lo's park som bjuder på en förtjusande utsikt över Stockholm. I området finns även flertalet mysiga restauranger, caféer och barer. Kommunikationerna är goda med både Zinkendamms och Mariatorgets tunnelbana på promenadavstånd. Detta är en kommande försäljning, vänligen kontakta ansvarig mäklare för mer information!


Köksinspiration

Provmöblera
På en större skärm kan du se hur köket skulle se ut i andra färger och material.
Rumsbeskrivning
 • Hall
  Välkomnande hall med plats för avhängning av ytterkläder och skor innanför entrén.
 • Vardagsrum
  Ljust vardagsrum med plats för både soffa, mediamöbel och andra trivselmöbler. Den nerdragna taklinjen ihop med stuckaturen ger rummet en skön karaktär. Från vardagsrummet når ni även lägenhetens underbara balkong i rakt västerläge och med fri utsikt. Här ryms bord och stolar.
 • Kök
  Stilrent och modernt kök i öppen planlösning mot vardagsrummet. Gott om förvaring i över- och underskåp bakom vita luckor. Hög maskinell utrustning med integrerad kyl, frys, diskmaskin och ugn, glashäll och inbyggd fläkt. Ljust kakel ovan arbetsbänk i grå nyans. I anslutning till köket ryms matplats för 4-6 personer.
 • Sovrum 1
  Rogivande och mysigt sovrum med gott om plats för stor säng och sängbord. Det stora spröjsade fönstret har en djup nisch och släpper in ett behagligt ljus.
 • Sovrum 2
  Rogivande och mysigt sovrum med gott om plats för stor säng och sängbord. Det stora spröjsade fönstret har en djup nisch och släpper in ett behagligt ljus. Rummet kan även användas som t.ex. arbetsrum.
 • Duschrum
  Fräscht helkaklat duschrum med grå klinkers och vitt kakel på väggarna. Utrustat med dusch bakom glasväggar, wc-stol, handfat på kommod samt tvättmaskin.
Fakta om bostaden
Beskrivning
 • Boarea
  45 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Rum
  3 rum, varav 2 är sovrum
Byggnadssätt
 • Byggnadsår
  1945
Energideklaration
 • Energiprestanda
  167 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd
Bilplats/Övriga byggnader
 • Mellan 17:00-09:00 samt helger råder fri parkering. För övriga tider kan folkbokförda i stadsdelen ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Stockholms Stad (08- 508 263 00). Ansökan kan även lämnas på http://www.stockholm.se Tillståndet är gratis, en periodbetalning på 30 dagar kostar för närvarande 800 kr. Alternativt kan biljett lösas för 60 kr/dygn.
Ekonomi
 • Avgift
  2 218 kr/mån
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Andel i förening
  2,150800%
 • Pantsättning
  är pantsatt.
Föreningen
 • Benämning
  Brf Bastukatten i Stockholm.
 • Allmänt
  Brf Bastukatten i Stockholm är en äkta förening som bildades 1999 och består av 40 st lägenheter varav 38 st bostadsrätter och 2 st hyresrätter. Föreningen förvärvade och äger fastigheten sedan 1997. Föreningen godkänner inte juridisk person. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Conzignus Hem och Fastighet.
 • Gjorda renoveringar
  1988 - Fjärrvärme 1993 - Grovsoprum installerades 2001 - Fönster/snickerer 2003/2004 - Rörstambyte och elstambyte 2006 - Ommålning av trapphus 2006 - Nya balkonger 2006 - Renovering av tvättstuga med nya tvättmaskiner 2007 - Ommålning av tvättstuga 2007 - Ommålning av källare 2007/2009 - Vindslägenheter byggdes 2008-2010 - Takrenovering 2009 - Ommålning av torkrum 2010-2011 - Radonmätning 2010 - OVK-besiktning 2011 - Föreningen har sålt lägenheter och betalat av lån 2011 - Målning av fönster 2011 - Rörstammar under huset byttes 2012 - Nytt torkskåp och ny torktumlare i tvättstugan.
 • Övriga utrymmen i föreningen
  Det finns ett barnvagnsrum, en gästlägenhet (går att hyra för 200 kr per natt), ett källarförråd, ett källsorteringsrum, samt en tvättstuga med torkrum. Föreningen har även en stor och mysig innergård i västläge med sol större delen av dagen fram till kväll. Här finns cykelparkering, sandlåda, grillmöjligheter, flera sittgrupper och utsikt mot Kungsholmen samt en glimt av Riddarfjärden.
Området
 • Här bor du i hjärtat av Södermalm med allt du kan önska dig inom behagligt gångavstånd. Mariatorgets närområde bjuder på en mängd trendiga kaffebarer, restauranger och matbutiker. Några pärlor som inte får missas är Falafelbaren, Marie Levaue, Morfar Ginko och populära Folkbaren. Här finns även Mariaberget som är ett av Stockholms vackraste kulturkvarter. Uppe på toppen hittar du promenadstråk längs Monteliusvägen som bjuder på storslagen utsikt över Riddarfjärden. Inom en kort promenad når du Medborgarplatsen med saluhall och biograf samt Götgatsbacken med ett stort utbud av butiker. Kommunikationerna är mycket goda med tunnelbanans röda linje och ett flertal bussar.

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Störst är inte alltid bäst, ring mäklaren med Sveriges nöjdaste kunder.

Enligt Svenskt Kvalitetsindex är vi det mäklarföretag som lyckats bäst - åtta år i rad. Hur nöjd vill du bli med din bostadsaffär?

Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Bostadsvisning i VR

Nyhet! Nu lanserar vi bostadsvisningar i virtuell verklighet.

Läs mer och prova på
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

 • Nya uppskovsregler för dig som säljer din bostad. Så här fungerar det.
  Nya uppskovsregler för dig som säljer din bostad. Så här fungerar det.

  Säljer du din bostad med vinst måste du betala en skatt på hela eller delar av vinsten, en så kallad reavinstskatt på 22 %. Nu slopas taket för uppskov och du får istället betala en årlig skatt på 0,5% av vinsten.

 • Elbilar på frammarsch
  Elbilar på frammarsch

  Nyheter om klimatförändringar duggar tätt. Många tror att elektricitet är framtidens ersättning för fossilbränslen och det pågår mycket forskning inom området.

 • Radon – en hälsofara
  Radon – en hälsofara

  För höga halter av radon är på sikt farligt att leva med – eftersom det kan ge upphov till lungcancer. Idag uppskattas runt 400 000 bostäder i Sverige ha högre radonhalter än de rikt- och gränsvärden som gäller.