Kungsgatan 78, 5 tr / Kungsholmen / Stockholm

Vindsvåning med tornrum och sjöutsikt med bästa cityläge!

Utgångspris
8 800 000 kr
Boarea
105 kvm
Avgift
2 970 kr/mån
Rum
3 rum (1-2 sovrum)
Våning
5 av 5 (Hiss finns)
Visningar
 • Sön 31 mar 14:00-14:45

  Öppen visning

 • Mån 1 apr 17:00-17:30

  Öppen visning

Boka Budgivning

Varmt välkomna till en unik vindslägenhet högst upp i huset intill Kungsbron! Representativ fastighet byggd 1885 där våningen karaktäriseras av många sekelskiftesdetaljer. Genomgående fiskbensparkett i alla rum och stora fina fönster som bjuder på ett generöst ljusinsläpp. Tornrummet är våningens hjärta och onekligen spektakulärt med sin otroliga takhöjd som ger härlig rymd och karaktär. Samla vänner och familj och njut av varandras sällskap med den strålande utsikten österut mot Kungsgatan, City och Klara sjös glittrande vatten. Stort kök med hög standard och utgång till lägenhetens terrass som vid säsong utgör orangeri och skafferi för växter, sylt och picklade grönsaker. Sommartid öppnar du upp tak och fönster och njuter av värme och kvällssol. Väl tilltaget sovrum med plats för stor säng och bra med förvaring i garderober. För dig som så önskar kan lägenheten enkelt byggas om till en trea som den var i sitt originalutförande när vindsvåningarna byggdes 1995.

Våningen är belägen på främre Kungsholmen, precis vid västra fästet av Kungsbron. Njut av grönskan, vattnet och lugnet längs med strandpromenaden vid Kungsholms strand och följ Klara sjös årstidsväxlingar. Här bor du i lugnet men samtidigt mitt i stan med citypulsen bara ett stenkast bort. Kommunikationerna är utmärkta med stadsbussar som stannar runt hörnet, centralstationen, tunnelbanan och pendeltågen ses inte men anas några hundra meter bort. Ska du längre bort så har du Arlanda Express på 5-6 minuters promenadavstånd. Är du hungrig så finns många alternativ då utbudet av restauranger, caféer och barer är stort. För den shoppingsugne finns Drottninggatan och Hötorget på gångavstånd. Bättre läge är svårt att hitta, den här våningen måste upplevas. 

Välkomna på visning!

Bilder
Sponsrade länkar
 • Upplev bostaden genom virtuell verklighet på mobilen

  För att se VR - fyll i ditt mobilnummer nedan, så får du ett sms med en länk. Surfa sedan in på sidan och sätt mobilen i ett VR-set.

Visa alla 24 bilder
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?
Prova vår smarta tjänst Värdeindikatorn
Sponsrade länkar
Planritning
Fakta
Rumsbeskrivning
 • Hall
  Välkomnande entré som direkt öppnar upp mot köket. Här finns det plats för avhängning av ytterkläder samt platsbyggda garderober som ger plats för dold förvaring. Säkerhetsdörr finns installerad. Välkomna in!
 • Vardagsrum
  En kort trappa leder dig upp till det pampiga tornrummet som idag används som vardagsrum. Tre stora vackra fönster med fina originaldetaljer bjuder på både generöst ljusinsläpp och hänförande utsikt mot City och Klara sjö. I rummet, som bjuder på härligt rymd och stora ytor, finns gott om plats för såväl soffgrupp som ett större matbord för många gäster och långa middagar. Senare på kvällen växer stadens ljus fram med neonskyltar, billjus och återigen kommer Kungstornen fram i fonden.
 • Kök
  Stort och hemtrevligt kök med bra förvaringsmöjligheter och arbetsytor. Över- och underskåp har fronter i trä och bänkskivan är i marmor. Hög maskinell standard med integrerad ugn och mikro, diskmaskin, induktionshäll, fläkt samt dubbla kylar och frysar. Intill det stora fönsterpartiet ryms också en större matplats - utmärkt för vardagsmiddagen eller buffén! Från köket når du även inomhusterrassen som vintertid fungerar som ett orangeri och skafferi för övervintrande växter, sylt och picklade grönsaker.
  Sommartid kommer kvällssolen in med sina första strålar på inomhusterrassen vid 16-tiden och då öppnar man tak- eller sidofönstret och njuter av både sommarvärmen och kvällsljusets rodnad.
 • Sovrum
  Mysigt och harmoniskt sovrum med skönt ljusinsläpp och med plats för både dubbelsäng, sängbord och en arbetsplats. Gott om förvaring i garderobsvägg med skjutdörrar.
 • Badrum
  Fullt utrustat och helkaklat badrum med ljust kakel och klinkers. Interiör bestående av duschhörna med svängbara glasväggar, wc-stol, tvättställ på kommod, handdukstork, tvättmaskin samt torktumlare. Förvaring finns i högskåp med glasdörr.
Fakta
Beskrivning
 • Boarea
  105 kvm (Boareauppgifter enligt mätning)
 • Rum:
  3 (1-2 sovrum)
 • Våning:
  5 av 5
Byggnadssätt
 • Byggnadsår:
  1884-1885
 • Värme och ventilationsanl.:
  Fjärrvärme.
Energideklaration
 • Energiprestanda:
  105 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd
TV/Internet
 • Beskrivning TV/Internet
  Stockholms Stadsnät har upphandlats som ger 200 Mbit/s nedladdning och 200 Mbit/s uppladdning. Comhem AB har upphandlats som ger digitalt tv-basutbud för alla medlemmar.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Beskrivning, parkering
  För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Stockholms Stad, tfn 08-508 263 00, fax 08-508 260 40. Du kan även gå in på deras hemsida och fylla i din ansökan där: www.stockholm.se.
  Nuvarande ägare förhyr garageplats på Bergsgatan. Möjlighet till överlåtelse bör kunna fås.
Övrigt
 • Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 6,5 kvm.
Ekonomi
 • Avgift:
  2 970 kr/mån
 • Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
  I avgiften ingår 100 Mbit/s bredband via Sthlms stadsnät. Uppgraderingsbar till 1000 Mbit/s (mot extra kostnad).
 • Försäkring:
  450 kr/mån
 • Hushållsström:
  500 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad:
  950 kr/mån
 • Upplåtelseform:
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift:
  1 163 kr, betalas av köpare.
 • Pantsättningsavgift:
  465 kr
 • Andel i förening:
  0,0449700
 • Andel av årsavg.:
  4,49672 %
 • Andelstal insats:
  4,49718 %
 • Pantsättning
  är inte pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2019-03-04.
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
 • Planerade avgiftsändringar
  Enligt styrelsens beslut sänktes årsavgifterna 2018-01-01 med 10 %.
Föreningen
 • Benämning:
  Brf Härolden nr 10.
 • Allmänt
  Föreningen bildades 1994 och består av 27 lägenheter med bostadsrätt och 6 lokaler med hyresrätt. Byggnaderna är ursprungligen uppförda 1884–1885 och genomgick 1995 en genomgripande ombyggnad. Fastigheten står på friköpt tomt och är i mycket gott skick, med representativ entré och vackert trapphus. Den ekonomiska förvaltningen ombesörjs av SBC. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 2 648 m², varav 2 285 m² utgör lägenhetsyta och 363 m² utgör lokalyta.

  Besök gärna föreningens hemsida: https://www.sbc.se/haroldennr10
 • Kommande renoveringar
  Föreningen följer en underhållsplan.
 • Avgiftsförändringar
  Enligt styrelsens beslut sänktes årsavgifterna 2018-01-01 med 10 %.
 • Gjorda renoveringar
  2018 Renovering mur mot grannföreningen K82
  2018 Radonmätning
  2018 Värmeanläggning/pannrum
  2018 Fönsterbyte till 3-glasfönster. Hela fastigheten.
  2018 - Värmeanläggning/pannrum
  2018 - Ny ram
  2017 Golv entré vid hiss KG 78
  2017 Ny takarmatur entréer
  2017 K80A installerade
  2017 Stallgång, trapphus och entréer målning
  2017 Golv vid hiss och utgång gård
  2013 - Slutförande av fasadrenovering, renovering av stup- och hängrännor, målning av plåttak, tornbyggnadens fasad, plåtdetaljer samt husets fönster och dörrar.
  2013/2012 - Vintersäkring av gatufasad.
  2012/2011 - Omläggning av plåttak.
  1995 - Genomgripande ombyggnation av hela fastigheten.

  För mer detaljerad information angående renoveringar se föreningens årsredovisning.
 • Övriga utrymmen i föreningen
  -Genom entrén Kungsgatan 80 kommer man fram till en grönskande innergård. En berså med utemöbler ger avkoppling och ro. Gården används gärna vid fester, städdagar och andra aktiviteter. Gårdsfasaden med sina nya balkonger ger en sydländsk känsla. 
  - Tvättstuga i enplansgårdshus med två tvättmaskiner, ett torkskåp, en torktumlare och en mangel.
  - Cykelförråd i källaren. Cykelställ finns på innergården.
  - Förrådslokaler.
  - Soprum.
Området
 • Våningen är ypperligt belägen på Kungsholmen, precis vid Kungsbrons västra fäste. Här bor du med slående utsikt mot Kungsgatan och ser solen gå upp mellan Kungstornen. Ta vara på morgonen och njut av grönskan, det blänkande vattnet och lugnet längs med strandpromenaden vid Kungsholms strand. Här bor du i lugnet men samtidigt mitt i stan med citypulsen bara ett stenkast bort. Kommunikationerna är utmärkta med stadsbussar som stannar runt hörnet, centralstationen visar sin norra gavel mot Klarabergsviadukten, tunnelbanan och pendeltågen ses inte men anas några hundra meter bort. Ska du längre bort så har du Arlanda Express på fem - sex minuters avstånd.
  Är du hungrig så finns det många med alternativ då utbudet är generöst. Några bra restauranger i närområdet är Usine, Kitchen & Table, Mäster Anders och Texas Longhorn. Promenera över Kungsbron mot City och alternativen blir desto fler. Är du bara kaffesugen har du ett stort antal trevliga caféer i närområdet.
  För den shoppingsugne finner du City och Drottninggatan på bekvämt gångavstånd.
 • Kommunikationer
  Utmärkta kommunikationer med flertalet alternativ; På hållplats Pipersgatan stannar buss 54 som trafikerar Reimersholme - Storängsbotten genom city. På Fleminggatan vid Kungsbroplan stannar både buss 1, 53 och 59. För dig som åker tunnelbana är det lika långt till Rådhuset med tunnelbanans blå linje som till T-centralen där samtliga linjer trafikeras. Här har du även pendeltåg, fjärrtåg och Arlanda Express. Med bil tar du dig enkelt ner på Klarastrandsleden som tar dig vidare mot E4 Norr- och Söderut. Du når även Söderleden via Kungsholmsgatan och Klarabergsgatan efter cirka 500 meter.
Sponsrade länkar

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Klicka här för att börja använda kartan
Närliggande platser & landmärken

 • Vatten
 • 70 m
 • 2 min
 • 2 min
 • 2 min
 • Hav
 • 1,45 km
 • 10 min
 • 9 min
 • 22 min
 • Tågstation - Stockholms Centralstation
 • 538 m
 • 4 min
 • 4 min
 • 9 min
 • Hållplats - Kungsbroplan
 • 64 m
 • 3 min
 • 3 min
 • 1 min
 • Mozarteum Restaurang
  30 m
  Primo Ciao Ciao
  32 m
  Godsmak Sweden AB
  44 m
  Sushi Wakasaya
  63 m
  Meghalaya Charkop
  85 m
 • Studio Levels
  122 m
  City Teori
  127 m
  Förskolan Scheele
  247 m
  Pilgårdens förskola
  334 m
  Jag Kan Skolan AB
  373 m
 • Centralmalmsgallerian
  103 m
  Coop Centralen
  634 m
  Aws stockholm
  661 m
  Hemköp, Stockholm City
  710 m
  Marché/Market
  795 m
 • Stockholms Centralstation
  538 m
  Stockholm City
  568 m
  Stockholm Odenplan station
  1,24 km
  Stockholms Östra
  2,04 km
  Stockholms södra
  2,17 km
 • Kungsbroplan
  64 m
  Pipersgatan
  113 m
  Bolinders plan
  206 m
  Fleminggatan/Scheelegatan
  240 m
  Blekholmsterrassen
  241 m
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier