Lindhagensgatan 65 / Kungsholmen / Stockholm

Perfekt planerad 2:a om 43 kvm i härliga kvarter!

Boarea
43 kvm
Rum
2 rum (1 sovrum)
Våning
1,5
Kommande försäljning

Försäljning av denna bostad är planerad. Kontakta ansvarig mäklare för intresseanmälan och mer information.

Anmäl intresse

Varmt välkomna till denna trivsamma och välplanerade 2:a om 43 fina kvadratmeter med högt i tak! Lägenheten disponeras genom en välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter och garderober, rymligt arbetskök med bra förvaring bakom vita luckor, vardagsrum med plats för både matdel och sällskapsdel, ett fint och luftigt sovrum samt badrum. Här bor ni fantastiskt bra i ett mycket trivsamt område, en härlig utsikt mot den vackra välskötta grönskade innergården. Bara några minuters promenad finner ni Thorildsplans T-bana samt bra kommunikationer med buss. Närhet till Lindhagenshuset, flertalet fitnesscenter, trevliga restauranger samt mysiga caféer.

Välkomna på visning!

Bilder
Sponsrade länkar
Visa alla 18 bilder
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?
Prova vår smarta tjänst Värdeindikatorn
Sponsrade länkar
Planritning
Fakta
Rumsbeskrivning
 • Badrum
  Ljust helkaklat badrum utrustat med handfat, WC, badkar, handdukshängare, spegel samt glashylla. Infällda spotlights i tak lyser upp fint.
 • Hall
  Välkomnande entré med avhängningsmöjligheter samt mycket god förvaring i två väggskåp med vita luckor. Vita väggar och laminatgolv.
 • Kök
  Mycket fräscht kök med gott om plats för matlagning i trevligt sällskap. Gott om förvaring i skåp bakom vita luckor. Mörka arbetsytor smakfullt matchat till det gröna kaklet. Utrustat med spishäll, mikrovågsugn, varmluftsugn, , fläkt samt kyl och frys. Vita väggar och parkettgolv. Naturligt ljusinsläpp från fönster mot sovrum.
 • Sovrum
  Rofyllt sovrum med gott om utrymme för en ordentlig dubbelsäng samt nattduksbord. God förvaring i form av en stor garderob samt extra förvaring dolt i väggen in mot köket. Vita väggar och parkettgolv.
 • Vardagsrum
  Ljust och luftigt vardagsrum med härligt ljusinsläpp från stort fönsterparti. Inrymmer soffgrupp, soffbord, mediamöbel och matplats för 4-6 personer. Perfekt sällskapsyta för trevliga middagar. Vita väggar och ekparkett.
Fakta
Beskrivning
 • Boarea:
  43 kvm
 • Rum:
  2 (1 sovrum)
 • Våning:
  1,5
Bilplats/Övriga byggnader
 • Beskrivning, parkering
  Om man är mantalsskriven i stadsdelen kan man ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Gatu- och Fastighetskontoret. Tillståndet är gratis, månadskort alternativt löses parkeringsbiljett per dygn. Gratis parkering mellan 17.00-09.00 på vardagar samt på helger. För mer info se www.stockholm.se/boendep.
Ekonomi
 • Upplåtelseform:
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift:
  1 120 kr, betalas av säljare.
 • Pantsättningsavgift:
  448 kr
 • Planerade avgiftsändringar
  Det finns inget beslut om inplanerad avgiftsändring. Den senaste ändringen av avgiften skedde under december 2011 då månadsavgift och bränsleavgift sammanfördes.
Föreningen
 • Benämning:
  Brf Kalkonen.
 • Allmänt
  Brf Kalkonen är en av HSBs äldsta och största föreningar, belägen i det sk Holmiaområdet i S:t Görans församling vid Thorildsplan i Stockholm. Föreningen består av 550 bostadsrätter varav 546 är upplåtna för boende och 4 st är upplåtna som lokaler. Föreningen har även ett 41st hyreslokaler och två lägenheter som hyrs ut på kort tid som gästlägenheter. Stabil förening med god ekonomi och klassas som "äkta". Ekonomisk förvaltning sköts av HSB Stockholm. Föreningen är medlem i HSB men personligt medlemskap i HSB är inte nödvändigt för föreningens medlemmar. Antalet delägare får högst vara två per bostadsrätt och minsta andel är 25 %. Föreningen äger och förvaltar sju fastigheter uppdelade på de tre kvarteren Kalkonen, Påfågeln och Silverfasanen. Byggnaderna är uppförda i ett sammanhang under åren 1926 - 1929 utom Kalkonen 4 som har byggår 1938. Fastigheterna är ritade av arkitekt Sven Wallander, som också var en av grundarna till HSB.. Fastigheterna är K-märkta enligt klassificering grön, bortsett från Kalkonen 4 som har gul märkning. Grön klassificering innebär att fastigheterna har ett stort kulturhistoriskt värde. Grönskande och idylliska innergårdar med stora gräsmattor, fina planteringar, fruktträd, utemöbler och grillar.

  Se mer info på föreningens hemsida: https://www.hsb.se/stockholm/brf/kalkonen/

  Enligt den ursprungliga ekonomiska planen är lägenhetsbeståndet fördelat på 82% (450 st) 1-rumslägenheter (i storlekar mellan 12,0 och 59,0 kvm) samt 17% (98 st) 2-rumslägenheter (i storlekar mellan 43,0 och 72,5 kvm). Belåning per kvm är 1749kr.
 • Kommande renoveringar
  2017 - Vindsbelysning
  2017 - Nytt bokningssystem för tvättstugor och gästlägenheter kommer installeras
  Framtiden - Marksättning i kvarteret Kalkonen, På innergården i kvarteret Kalkonen har det år 2008 konstaterats marksättning. Marken har sedan dess stabiliserats. Styrelsen bevakar marken fortlöpande.
  Framtiden - Reparation av fasad, Styrelsen kommer under de närmaste åren undersöka fasaderna på Kalkonen 3 & 4för att få en samlad bild över det aktuella underhållsbehovet.
  Framtiden - Planerad översyn och renovering av gemensamhetslokalen Hörnet
 • Avgiftsförändringar
  Det finns inget beslut om inplanerad avgiftsändring. Den senaste ändringen av avgiften skedde under december 2011 då månadsavgift och bränsleavgift sammanfördes.
 • Gjorda renoveringar
  2016 - Reparation av fasad pga skada (Gyllenborgsgatan 22 & del av Kristinebergsvägen 3)
  2016 - Nya grillar till trädgårdarna
  2016 - Källarbelysning byttes ut i hela föreningen
  2016 - Renovering av gästlägenheter
  2016 - Tvättstuga, maskiner har bytts ut löpande
  2015 - Trapphusbelysningen byttes ut till LED i hela föreningen
  2015 - Renovering av föreningens balkonger (etapp 5)
  2015 - Underhåll av fasad & tak på Silverfasanen
  2014 - Renovering av föreningens balkonger (etapp 4)
  2014 - OVK
  2013 - Renovering av föreningens balkonger (etapp 1-3)
  2010/11 - Genomfördes renovering av fönsterpartier i borättslokaler, renovering av tvättstugan på Geijersvägen 10, rostskyddsmålning har genomförts på halva taket i kvarteret Påfågeln mot Creutzgatan/Kristinebergsvägen. Trädgårdarna har rustats upp.
  2009/10 - Renovering av föreningens fönster och byte till energiglas i majoriteten an fönstren
  2009/10 - Uppgraderades taksäkerheten i kvarteren Påfågeln och Silverfasanen för att motsvara nya skärpta krav.
  2004/05 - Tvättmaskiner och torktumlare byttes ut
  1997 - Installerades kodlås i föreningens samtliga portar.
  1995/96 - Renovering av föreningens sju tvättstugor
  1990/93 - Byte av fastigheternas vertikala stammar i badrum. I samband med detta renoverades samtliga bad- och duschrum och elkablar mm bytes ut.
  1974/75 - Byte av stammar för vatten och avlopp i kök.
 • Övriga utrymmen i föreningen
  - Två gästlägenheter som går att hyra. En mindre med två bäddar till en kostnad för 500 kr/dygn samt en större med 4 bäddar för 800 kr/dygn.
  - Tvättstugor (7st) som är utrustade med med tvättmaskiner, torkskåp och mangel. Tre av tvättstugorna (en per kvarter) har även grovtvättmaskin och centrifug. Tvättstugorna är belägna i källarplanen på, Lindhagensgatan 65, Gyllenborgsgatan 12 och Kristinebergsvägen 3.
  - Hobbyrum på Heijersvägen 10, kan bokas avgiftsfritt.
  - Festlokal, kan bokas avgiftsfritt.
  - Bastu
  - Motionsrum
  - Cykelförråd, 3 st (1 i varje kvarter). Dessa är belägna på Geijersvägen 10-12, Kristinebergsvägen 5 och Lindhagensgatan 61-63.
  - Sopnedkast för hushållssopor finns på samtliga gårdar.
Området
 • Mitt på Kungsholmen mellan Rålambshovsparken och Hornsbergs nybyggda bostadsområden ligger Thorildsplan. Fastigheterna här har många tidstypiska detaljer från 1920-talet vilket bidrar till områdets charm. Området kring Thorildsplan är lugnt och populärt med närhet till fridfulla grönområden med parker, klippbad och vatten samt till innerstans puls med restauranger, barer och all tänkbar service. Ett mysigt tillhåll är Cafe Bullen. Kommunikationerna är goda med tunnelbanans gröna linje samt ett antal bussar. På några hundra meters gångavstånd ligger Galleria Lindhagen med ICA Maxi, apotek, systembolag, butiker, post och banker. I området kring Lindhagensplan pågår ett flertal intressanta byggnadsprojekt vilka kommer att öka områdets attraktionsvärde ytterligare. Några kvarter bort från Lindhagen och Thorildsplan ligger Fridhemsplan med trendiga och shoppingvänliga Västermalmsgallerian med ett stort utbud av mataffärer och butiker. På bekvämt avstånd ligger Rålambshovsparken som är en av Stockholmarnas mest populära oaser sommartid med mängder av rekreationsmöjligheter.
 • Kommunikationer
  Goda kommunikationer i form av bussförbindelser samt gångavstånd till tunnelbanestation Thorildsplan ca 150m.
Sponsrade länkar

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Kontakta mäklaren
Frågor och svar
 • Fråga ställd av Charlotte den 11 oktober
  Hej! hur mycket tror du lägenheter kommer att hamna på för utgångspris? Jag är intresserad. Med vänlig hälsning, Charlotte Wiberg-Gudmundsson
  Svar från Amanda Persson
  Hej Charlotte, jag förstår inte riktigt din fråga. Ring mig gärna på 0729-799000 så kan vi prata mer. Bästa hälsningar, Amanda Persson Mäklarhuset Innerstan

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier