Sök Meny
Visningar
 • Måndag 23 januari 18:45-19:15

  Öppen visning

 • Söndag 22 januari 13:30-14:15

  Öppen visning

Boka visning
Stockholm / Östermalm
Linnégatan 92
Utgångspris: Kalkyl 5 695 000 kr
Anmäl bud
Boarea: 64 kvm
Avgift: 1 243 kr/mån
Rum: 3 rum, varav 2 sovrum
Våning: 0,5 av 5 (Hiss finns)

Stockholm - Östermalm / Linnégatan 92

Snyggt renoverad 3:a på Östermalm!

Välkomna till denna lugnt belägna 3:a med 20-talscharm invid Oscarskyrkan, Strandvägen och idylliska Djurgården. Mycket välplanerad bostad i toppskick. Härlig planlösning med två sovrum, matrum, vardagsrum, kök och badrum samt två rymliga garderober. Det arkitektritade köket kommer från Uno form, samt bänkskiva och stänkskydd i Carrara Marmor och vitvaror från Miele. Här erbjuds fina detaljer från tiden som generös takhöjd, spröjsade fönster, speglade dörrar och vackra trägolv. Äkta förening med mycket god ekonomi i representativ 20-talsfastighet med garage i huset. Låg skuldsättning - strax över 2000 kr/ kvm! Attraktivt läge med Djurgårdens vackra natur och vatten på kort promenadavstånd. Välkomna på visning!

Vill du veta vad din bostad är värd?

Fyll i dina kontaktuppgifter så bjuder vi på en fri muntlig värdering av din bostad.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Gångavstånd till Strandvägen
Gångavstånd till Strandvägen
Karlaplan ett par minuter från lägenheten
Karlaplan ett par minuter från lägenheten
Nöje och shopping på Stureplan
Nöje och shopping på Stureplan
Rumsbeskrivning
 • Beskrivning av samtliga rum
  Hallen har stengolv i original, ljust målade väggar samt utmärkta avhängningsmöjligheter samt förvaring via en stor garderob. Matrummet har vacker fiskbensparkett och ljusmålade väggar samt utrymme för ett stort matbord för många middagsgäster. Uno form kök med klassiska ek/laminatskåp samt vitlutade trägolv, ljusa väggar och stänkskydd och bänkskiva i Carrara Marmor. Köket är utrustat med diskmaskin, kyl/frys, induktionshäll, fläkt, ugn (samtliga från Miele) . Köket har även ett bevarat serveringsskåp i original och platsbyggt elementskydd. Sovrummet har vitlutade trägolv och tapetserade väggar. Fönsterparti med härligt ljusinsläpp med utsikt mot innergården. Här finns det plats för en stor dubbelsäng. Badrum med ljust klinkergolv, vitt väggkakel och spotlights i taket. Badrummet är utrustat med dusch med duschvägg, handdukstork, WC, handfat samt badrumsskåp med spegeldörrar. Vardagsrummet har fiskbensparkett och ljusmålade väggar och här finns det gott om plats för en större soffgrupp. Från vardagsrummet tar man sig in i sovrummet/arbetsrummet där det finns utrymme för arbetsmöbler/säng/förvaringsmöbler. Sovrummet/arbetsrummet har trägolv och ljusmålade väggar.
Fakta om bostaden
Beskrivning
 • Boarea
  64 kvm (Boareauppgifter enligt mätning)
 • Rum
  3 rum
Byggnadssätt
 • Byggnadsår
  1929
 • Värme och ventilationsanl.
  Fjärrvärme.
 • Allmän information
  Brf Hornblåsaren 12 är en äkta bostadsrättsförening bestående även 30 st bostadsrätter och en lokal. Föreningen bildades 1986 och man äger marken.
 • Renovering Omarbetning etc
  1989-1990: Vindarna byggdes om till 2 lägenheter och hissmaskineriet samt elstigare byttes. Elmätare monterades i källaren och gårdsfasaden renoverades. Stambyte i köken. 1995: Stambyte i badrum/WC. 2002: Fasaden mot Linnégatan reparerades och målades. 2003: Skalskyddet sågs över. Skorstens. och imkanalerna renoverades. (Ej skorstenskanalen i lgh 13). Tvättstugan renoverades. Balkongräckena målades. Brandvarnare installerades. Springor i hål tätades i garaget. 2004: Värmeväxlarna i panncentralen byttes ut. Ragnsells avloppsrensade stammar och stick. 2005: Plåttaket målades om. Bio ventiler sattes in i varje lägenhet och bekostades av lägenhetsinnehavarna. 2006: Kodlåsen till garage och entrédörren renoverades. Kungsbalkongerna tätades på utsidan mellan kopparplåten och balkongen. 2007: Väggarna och taket i entrén målades om. Portautomatik installerades. 2008: Förlängningsrör monterades på några skorstenar. Ledstång monterades i garaget. Energibesiktning utfördes. OVK-besiktning godkänd (gäller till 2017). 2009: Balkong tillhörande lägenhet 28 mot östa gården, renoverades pga. läckande tätskikt. Styrelsen godkände inte arbetet. Nya gårdsdörrar installerades. Samtliga rökkanaler, utom den som är plomberad, sotades. 2010: Samtliga gamla balkonger inspekterades av Sweco. Brandskyddskontroll av husets rökkanaler utfördes utom i lgh 1, som är plomberad. Utemöbel till östra gården köptes. 2011: Imkanalerna rensades. Del av plåttaket ovanför lgh 29 byttes ut och nya inskoningar av plåt satte upp på nedre delen av fasaden vid balkongdörren. lgh 27, för att hindra vatten att ta sig in till lgh 29. Reklamationsarbetena på balkong (lgh 28) godkändes. Fastigheten har försetts med 9 nya balkonger mot gårdarna. 2012: Spolning av stammarna. Några var färdigbyggda och kunde inte spolas av säkerhetsskäl. Ramp monterades i garaget. 2013: Skador på takfoten och på fasaden mot Linnégatan har putsats om. 5 av de gamla balkongerna hade fuktskador undertill och har reparerats och försetts med övre betongyta. 2 små balkonger har installerats. Bättringsmålning av fönster och dörrar på utsidan. Lgh 27 och 28 målades om helt på utsidan. Sotning av öppna spisar. Målning av källargolv. 2016: Plåttaket har målats om. Renovering av gårdarna. Renovering av kungsbalkongen mot gatan. Badrum i lgh är rivet pga vattenskada.
 • Kommande renoveringar
  Inga kommande renoveringar finns planerade i dagsläget (2016-11-24).
 • Övriga utrymmen
  Gemensamma utrymmen i form av cykelrum, uteplats, barnvagnsrum samt tvättstuga. Trevlig gård med utemöbler. Till lägenheten hör även ett förråd om ca 4 kvm.
Energideklaration
 • Energiprestanda
  126 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Datum: 2009-03-04
TV- och Internetanslutning
 • TV: Com Hem. Bredband: Com Hem (från 99kr/mån).
Bilplats/Övriga byggnader
 • Föreningen har 11 st garageplatser, kostnad 1000 kr/mån. Till garaget är det kö. Boendeparkering Östermalm.
Ekonomi
 • Avgift
  1 243 kr/mån
 • Ingår i avgift
  I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV
 • Försäkring
  100 kr/mån
 • Hushållsström
  300 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad
  400 kr/mån
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift
  1 107,5 kr betalas av köpare.
 • Pantsättningsavgift
  443 kr
 • Andel i förening
  2,2586
 • Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
  Värme, VA och kabel-tv.
 • Planerade avgiftsändringar
  Inga planerade avgiftsändringar finns planerade i dagsläget (2016-11-24).
Föreningen
 • Benämning
  Brf Hornblåsaren 12
Området
 • Välkommen till härliga Östermalm och populära Linnégatan! Här bor du med bekvämt promenadavstånd till Stureplans shopping och livfulla nattliv samt skärgårdsfärjorna vid Nybrokajen. I närområdet finns Östermalmstorgs trevliga saluhall och några minuter bort finner du Karlaplan med Fältöverstens shopping. Här kan du även ta mysiga promenader och joggingrundor kring vackra Djurgården. En kort promenad bord finns även den grönskande parken Humlegården samt Nobelparken.
 • Kommunikationer
  Utmärkta kommunikationer med flertalet innerstadsbussar och tunnelbanans röda linje.

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Störst är inte alltid bäst, ring mäklaren med Sveriges nöjdaste kunder.

Enligt Svenskt Kvalitetsindex är vi det mäklarföretag som lyckats bäst - åtta år i rad. Hur nöjd vill du bli med din bostadsaffär?

Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Bostadsvisning i VR

Nyhet! Nu lanserar vi bostadsvisningar i virtuell verklighet.

Läs mer och prova på
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Liknande bostäder i närheten
 • Elbilar på frammarsch
  Elbilar på frammarsch

  Nyheter om klimatförändringar duggar tätt. Många tror att elektricitet är framtidens ersättning för fossilbränslen och det pågår mycket forskning inom området.

 • Radon – en hälsofara
  Radon – en hälsofara

  För höga halter av radon är på sikt farligt att leva med – eftersom det kan ge upphov till lungcancer. Idag uppskattas runt 400 000 bostäder i Sverige ha högre radonhalter än de rikt- och gränsvärden som gäller.

 • Så köper du en bostadsrätt – Mäklarhusets köpa bostadsrätt-guide
  Så köper du en bostadsrätt – Mäklarhusets köpa bostadsrätt-guide

  Från lånelöfte till kontraktsskrivning. Här är allt du behöver veta inför köpet av en bostadsrätt.