Sök Meny
Visningar
 • Söndag 24 september 12:45-13:15

  Öppen visning

Boka
Stockholm / Södermalm / Mariatorget
Mariatorget 4, 2 tr
Utgångspris: Kalkyl 13 900 000 kr
Budgivning pågår
Boarea: 137 kvm
Avgift: 5 833 kr/mån
Driftkostnad: 500 kr/mån
Rum: 5 rum (3 sovrum)
Våning: 2 av 5 (Hiss finns)

Stockholm - Södermalm / Mariatorget / Mariatorget 4, 2 tr

Ljuvlig sekelskiftesvåning på Mariatorget!

Varmt välkomna till otroligt fin och tilltalande sekelskiftesvåning mitt på Mariatorget! Bostaden om 137 kvm ligger i en vacker fastighet uppförd 1896 och har ett stort antal välbevarade originaldetaljer så som fungerande kakelugn, furugolv, fiskbensparkett, djupa fönsternischer med snickerier, serveringsskåp, maffiga stuckaturer och generös väl tilltagen takhöjd om 3,25 meter. Genomgående fina och påkostade ytskikt och materialval i såväl kök som badrum. Planlösningen är väldisponerad med 3-4 sovrum, stort vardagsrum med vacker kakelugn, smakfullt kök i lantlig stil, balkong i soligt sydväst läge, lyxigt badrum och gäst-wc samt serveringsgång och stor hall och som utgör själva navet i lägenheten. Trapphuset är vackert med marmorerade väggar och säkerhetsdörrar.

Här bor ni på ett ypperligt läge med direkt närhet till allt vad Mariatorget och Södermalm har att erbjuda i form av restauranger, caféer, shopping och ett stort utbud av kommunikationer med både buss, tunnelbana och pendeltåg.

Ett boende som bara måste upplevas! Varmt välkomna på visning!

Sponsrade länkar

Köksinspiration

Provmöblera
Vill du veta vad din bostad är värd?

Fyll i dina kontaktuppgifter så bjuder vi på en fri muntlig värdering av din bostad.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Sponsrade länkar
Saniflo
Annons

På en större skärm kan du se hur köket skulle se ut i andra färger och material.
Rumsbeskrivning
 • Entré
  Två trappor upp i det otroligt vackra trapphuset möts ni välkomnande hall med vackert trägolv som löper vidare genom hela bostaden. Väggarna är genomgående vitmålade. Redan här slås ni av den generösa takhöjden om 3,25 meter. Avhängning för ytterkläder finns på vacker hatthylla i originalutformning. Hallen utgör själva navet i lägenheten och tar er vidare till lägenhetens andra rum. Välkomna in!
 • Gäst-wc
  I entrén ansluter en gäst-wc med delvis vitt kakel i halvförband och vitmålade väggar samt mönstrat klinkers. Utrustat med wc-stol, handfat och spegel.
 • Vardagsrum
  Underbart vardagsrum, en riktig samlingsplats för hela familjen. De stora fönstren ihop med de maffiga stuckaturerna och kakelugnen (som är väl fungerande) ger rummet ordentlig sekelskifteskaraktär. Möblera med stor soffgrupp, mediamöbel och annat passande möblemang.
 • Kök
  Smakfullt, platsbyggt kök med lantlig känsla och med vita snickerier från Picky Living ihop med vitt kakel. Generöst med förvaring i över- och underskåp samt inbyggt originalskafferi samt bra arbetsytor på svart granitskiva från Bror Törner. Hög maskinell standard med maskinpark från 2016; gasspis (SMEG), ugn, integrerad diskmaskin (Miele), fläkt (Tovenko), kyl/frys (Siemens), mikro (Siemens) och dubbla diskhoar. I köket ryms matgrupp, utmärkt för vardagsmiddagarna. Härifrån når ni också den stora balkongen i sydväst läge med vy mot den lugna innergården.
 • Matsal/Sovrum 1
  Genom vacka pardörrar når ni ett ljuvligt rum i fil med vardagsrummet, med rejäla stuckaturer i taket och härligt ljusinsläpp från två stora fönster med lummig vy mot Mariatorget. Rummet är ett utmärkt sovrum eller matsal för de långa middagsbjudningarna med släkt och vänner.
 • Sovrum 2
  Underbart och lite avskilt sovrum med stora ytor för säng, sängbord och arbetsplats samt generös förvaring i anslutande klädkammare. Golvet bekläds av vackra furutiljor.
 • Sovrum 3 & 4
  Två riktigt bra sovrum med fönster mot balkongen och innergården. Utmärkta som barnrum eller arbetsrum för den som önskar det. Golven bekläds av vackra furutiljor.
 • Badrum
  Lyxigt badrum med vitt kakel i halvförband samt mönstrad klinkers. Interiör bestående av badkar, wc-stol samt handfat.
Fakta om bostaden
Beskrivning
 • Boarea
  137 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Rum
  5 rum (3 sovrum)
 • Våning
  2 av 5 (Hiss finns)
Byggnadssätt
 • Byggnadsår
  1896
 • Värme och ventilationsanl.
  Fastigheten värms med fjärrvärme vilket är en miljövänlig och ekonomisk uppvärmningsform som ingår i avgiften. Även kall och varmt vatten ingår i avgiften. Varje lägenhet har egen elmätare.
TV/Internet
 • Kabel-tv finns via Com Hem. För ögonblicket väljer var och en sin egen bredbandslösning, men möjligheten att dra in fiberkabel undersöks.
Övrigt
 • Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 7,5 kvm.
Ekonomi
 • Avgift
  5 833 kr/mån
 • Försäkring
  200 kr/mån
 • Hushållsström
  300 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad
  500 kr/mån
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift
  1 120 kr betalas av köpare.
 • Pantsättningsavgift
  448 kr
 • Andel i förening
  7,37000
 • Pantsättning
  är pantsatt.
Föreningen
 • Benämning
  Bf Rosendal u.p.a..
 • Allmänt
  Bostadsföreningen Rosendal u.p.a. bildades 1920 och består av 20 lägenheter med total lägenhetsarea om 1 858 kvadratmeter. ​Huset byggdes 1896 och har kvar sin ursprungliga charm och sekelskiftesatmosfär med vackra trapphus, generös takhöjd, stuckaturer, höga fönsterpartier, speglade pardörrar och kakelugnar i många av lägenheterna. Fastigheten består av ett gathus med sex våningar mot Mariatorget och ett gårdshus med fyra våningar och en blivande vindsvåning. Juridiska personer godkänns inte som medlemmar i föreningen. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Valorem.

  En bostadsförening är en äldre typ av bostadsrättsförening som bildades innan bostadsrättslagen tillkom 1930. De omfattas inte av bostadsrättslagen, men fungerar i allt väsentligt likadant.

  Besök gärna föreningens fina och uppdaterade hemsida: https://www.mariatorget4.com
 • Kommande renoveringar
  Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2006 och sträcker sig fram till 2026.
 • Gjorda renoveringar
  1999-2001 - Samtliga VA-stammar byttes ut
  2005 - Trapphusen renoverades då den kände målaren Per Malméns ursprungliga verk togs fram och restaurerades
  2008 - Ny fjärrvärmeundercentral installerades
  2011 - Grundförstärkning gjordes
  2015 - Balkonger sattes upp
 • Övriga utrymmen i föreningen
  Tvättstuga med tre tvättmaskiner, två torktumlare och ett torkskåp. Cykelrum. Barnvagnsrum. Mellan husen ligger en innergård och på baksidan av gårdshuset en gemensam uteplats. Källarförråd finns till varje lägenhet.
Området
 • Här bor du i hjärtat av Södermalm med allt du kan önska dig inom behagligt gångavstånd. Mariatorgets närområde bjuder på en mängd trendiga kaffebarer, restauranger och matbutiker. Några pärlor som inte får missas är Falafelbaren, Marie Levaue, Morfar Ginko och populära Folkbaren. Här finns även Mariaberget som är ett av Stockholms vackraste kulturkvarter. Uppe på toppen hittar du promenadstråk längs Monteliusvägen som bjuder på storslagen utsikt över Riddarfjärden. Inom en kort promenad når du Medborgarplatsen med saluhall och biograf samt Götgatsbacken med ett stort utbud av butiker. Kommunikationerna är mycket goda med tunnelbanans röda linje och ett flertal bussar.

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Bostadsvisning i VR

Nyhet! Nu lanserar vi bostadsvisningar i virtuell verklighet.

Läs mer och prova på
Sponsrade länkar
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Liknande bostäder i närheten
 • Mäklarhusets köpguide för bostadsrättsköpare
  Mäklarhusets köpguide för bostadsrättsköpare

  Nu är det dags för dig att köpa bostadsrätt. Kanske är detta din första bostad i livet eller du köpt och sålt flera gånger eller ska flytta till lägenhet från ett hus?

 • Så inreder du smartast på liten yta.
  Så inreder du smartast på liten yta.

  När det kommer till små lägenheter brukar det svåraste vara hur man ska få plats med allting. Här får du tips på hur du får hemmet att kännas större!

 • Radon – en hälsofara
  Radon – en hälsofara

  För höga halter av radon är på sikt farligt att leva med – eftersom det kan ge upphov till lungcancer. Idag uppskattas runt 400 000 bostäder i Sverige ha högre radonhalter än de rikt- och gränsvärden som gäller.

  Bostad / Sverige / Stockholm / Stockholm / Mariatorget