Renstiernas Gata 27, 3 tr / Södermalm - Sofia / Stockholm

Mycket fräsch och optimalt planerad 4:a om 82 kvm med balkong belägen mitt i SoFo!

Accepterat pris
6 875 000 kr
Boarea
82 kvm
Rum
4 rum (3 sovrum)
Våning
3 av 6 (Hiss finns)
Intresseanmälan

Kontakta mäklaren för mer information kring ev visningsmöjligheter.

Anmäl intresse Budgivning

ACCEPTERAT PRIS! Varmt välkommen till denna stilrena och mycket fint renoverade 4:a om 82 kvm belägen mitt i SoFo. Hall med god förvaring i flertalet garderober samt gäst-WC. Vardagsrum och kök i öppen planlösning med härlig balkong i västerläge, separat sovdel med 3 bra sovrum varav två rymmer dubbelsäng samt har hela garderobsväggar. Här finns även ett helkaklat och fräscht duschrum med dubbla tvättställ samt tvättpelare. Föreningen är mycket stabil med god ekonomi som får stora intäkter via sina lokaler. Belägen i ett av Söders populäraste områden och mataffär samt ost & charkbutik finns i porten bredvid. Utanför fastigheten finns även busshållplats med flertalet busslinjer och Medborgarplatsens T-bana hittar ni en kort promenad bort.

Bilder
Sponsrade länkar
Visa alla 24 bilder
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?
Prova vår smarta tjänst Värdeindikatorn
Sponsrade länkar
Planritning
Fakta
Rumsbeskrivning
 • Hall
  Hall med god förvaring i flertalet garderober med gråa dörrar. Här finns även en fin gäst-WC med vitt kakel i kombination med carraramarmor. Väggar i vitt och på golvet ligger det heltäckande matta i naturmaterial.
 • Vardagsrum
  Vardagsrum i öppen planlösning mot köket. Plats finns för både soffa, soffbord, tv samt läshörna. I övergången mot köket finns även plats för generöst matbord för upp till 8-10 personer. Väggar i vitt och på golvet ligger fin parkett. Här finns även lägenhetens härliga balkong i västerläge med utsikt långt söderut.
 • Kök
  Köket är stilrent och har god förvaring i skåp bakom vita släta matta luckor i kombination med arbetsytor i carraramarmor. Interiören utgörs av integrerad helhög kyl och frys, varmluftsugn, induktionshäll, fläkt samt integrerad diskmaskin. Väggarna går i vitt i kombination med parkett på golvet.
 • Sovrum
  Lägenheten har tre sovrum varav två av dem rymmer dubbelsäng i valfri bredd samt nattduksbord. I båda sovrummen finns garderobsväggar i grått och vitt. I det tredje sovrummet finns utrymme för enkel- alternativt våningssäng samt valfri förvaringsmöbel. Alla rummen har vita väggar samt heltäckande matta på golvet.
 • Duschrum
  Duschrummet har härlig rymd med två tvättställ nedsänkta i carraramarmor. Ovan denna en fin avlastningshylla samt spegel som går längs hela väggen. Här finns även vägghängd toalett, inbyggda hyllor, dusch med takdusch samt tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare.
Fakta
Beskrivning
 • Boarea
  82 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Rum
  4 (3 sovrum)
 • Våning
  3 av 6
Byggnadssätt
 • Byggnadsår
  1959
Energideklaration
 • Energiprestanda
  140 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Datum: 2008-12-22
TV/Internet
 • Beskrivning TV/Internet
  Kabel-tv: ComHem
  Bredband: Telia. Nätverksuttag finns i varje lägenhet.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Beskrivning, parkering
  Föreningen har 18 platser för bil som uthyres, 1 500:-/ per månad och en Mc-plats som uthyres för 750 kronor per månad exkl. moms. I övrigt gäller boendeparkering, se mer på http://www.stockholm.se/TrafikStadsplanering/Parkering/parkeringstillstand/Boendeparkering/.
Övrigt
 • Till lägenheten hör ett vindsförråd om 5 kvm.
Ekonomi
 • Försäkring
  375 kr/mån
 • Hushållsström
  450 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad
  825 kr/mån
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift
  1 162,5 kr, betalas av säljare.
 • Pantsättningsavgift
  465 kr
 • Andel i förening
  3,63706
 • Pantsättning
  är pantsatt.
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Föreningen
 • Benämning
  Brf Renstiernas gata 27.
 • Allmänt
  Bostadsrättsföreningen Renstiernas gata 27 köpte fastigheten 2010 och består i dagsläget av 41 lägenheter, varav 39 bostadsrätter och 3 hyresrätter. Föreningen har även två lokaler i bottenplan (COOP och ost & charkbutik som öppnar i höst ) samt två lokaler på plan 1 som hyrs av Magelungen AB samt teknikutrymmen till Telia Sonera samt STOKAB. Föreningen godkänner delat ägande med minst 10 %.

  Ekonomi

  Brf Renstiernas gata 27 har en god ekonomi som är unikt då den får stora intäkter, på i dagsläget ca 3,2 miljoner, från lokaler och butiksytor som hyrs ut på långa kontrakt, det finns även en all framtidsförsäkring i försäkringsbolaget Brandkontoret AB som ger en utdelning på 170 000 - 240 000 skr årligen.

  I föreningen finns det 3 st bostadslägenheter som i dagsläget hyrs ut, dessa är en värdefull tillgång och säljs när det är möjligt och intäkterna tillfaller då föreningen. Det pågår även ett arbete att göra lägenheter av rå-vinden för att sedan sälja dessa och amortera på befintliga lån. Det finns en kassa på ca 10 mkr för att färdigställa detta.

  Intäkterna från bl a lokalerna ger ett överskott på drygt 1 mkr som kommer medlemmarna tillgodo trots att 0 kr i avgift har införts, till hösten så ingår även tv och bredband. Föreningen har ambition att söka vidare och hitta bra lösningar som kommer medlemmarna tillgodo.

  Föreningen har i och med detta en god ekonomi och goda möjligheter att hantera eventuella kommande räntehöjningar utan att höja avgifterna.

  En effekt av detta är att skattemyndigheten klassar föreningen som oäkta pga dessa stora intäkter, skattemyndigheten anser i dagsläget att föreningens medlemmar skall betala en förmånsskatt. Följande punkter skiljer sig från äkta brf.

  * Förmånsskatt motsvarar netto ca 1 850 kr/månad för denna 4:a på 82 kvm.

  * Ta med sig oskattad vinst från eller till lägenheten är inte tillåtet.

  * 25% i vinstskatt, jmf mot 22 % i äkta föreningar.

  * Äkta föreningar har inte stora intäkter från uthyrning av lokaler.

  Föreningen består av 62% äkta del och 38% oäkta del utifrån taxeringsvärden på ytorna. Jurister som anlitats av föreningen anser utifrån skattemyndighetens riktlinjer och regelverk att föreningen skall klassas som äkta.

  Föreningen fortsätter att driva denna process mot skattemyndigheten för att bli äkta, det är en fördel att bli äkta men långt ifrån ett måste.

  Som sagt, det är de höga externa intäkterna från uthyrning av lokaler som gör föreningen oäkta, dessa intäkter är bra för föreningens ekonomi och trygghet.

  Om föreningen vill så kan lokalytorna säljas genom 3D-bildning av fastigheten. Föreningen kan då klassas som äkta utan tvivel men föreningen anser att dessa lokaler är värdefulla tillgångar för föreningen som bidrar till goda inkomster och tryggar ekonomin för föreningen.

  Föreningen äger sin egen tomtmark och har därmed ingen kostnad för den, till skillnad från många nybyggda brf-föreningar som har tomträtt och måste betala arrendekostnader.

  För mer info se föreningens hemsida; www.brfrenstiernasgata27.se
 • Kommande renoveringar
  Föreningen har påbörjat arbete med konvertering av råvinden till bostadsyta, i detta projekt ingår arbeten med tak, hiss och ventilation samt att vindsförråden kommer flyttas ner till källaren.
 • Gjorda renoveringar
  2011 - Fönster och balkongdörrar har ersatts med underhållsfria aluminiumkarmar/fönsterbågar med isolerglas och enkelglas
  2011-2012 - Stambyte och badrumsrenoveringar
  2013 - Utbyte av termostater och ventiler
 • Övriga utrymmen i föreningen
  Gemensamhetsutrymmen utgörs av tvättstuga, förråd, cykelplats i källare samt uteplats på innergården.
Sponsrade länkar

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?

Prova vår smarta tjänst
Värderindikatorn

Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier