Sök Meny
Kommande försäljning

Försäljning av denna bostad är planerad men visningsdatum är ännu inte bestämt. Kontakta gärna ansvarig mäklare för intresseanmälan och mer information.

Stockholm / Södermalm / Skanstull
Ringvägen 131 B
Boarea: 36 kvm
Avgift: 1 851 kr/mån
Rum: 2 rum
Våning: 0 av 5 (Hiss finns)

Stockholm - Södermalm / Skanstull / Ringvägen 131 B

Mini 2:a med uteplats!

Varmt välkomna till en fin mini 2:a intill Skanstull! Bostaden är ljus och med genomgående vitmålade väggar och furugolv och mycket yteffektiv med gott om förvaring i två klädkammare. Ni välkomnas av en trevlig hall med platsbyggd avhängning för ytterkläder och kommer sedan in till det ljusa vardagsrummet med utgång till uteplatsen. I sovrummet finns plats för dubbelsäng och köket är modernt med vita luckor och rostfri utrustning. I närområdet finns allt man kan önska sig inom promenadavstånd. Flertalet restauranger, caféer och butiker finns direkt utanför porten. Vatten och promenadstråk finns några hundra meter bort vid Hammarbyhamnen och Årstaviken. Kommunikationerna är utmärkta med tunnelbanans gröna linje vid Skanstull samt flertalet bussar.

Detta är en kommande försäljning, vänligen kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Sponsrade länkar

Köksinspiration

Provmöblera
På en större skärm kan du se hur köket skulle se ut i andra färger och material.
Rumsbeskrivning
 • Hall
  Ljus och välkomnande hall med plats för avhängning för ytterkläder och skor innanför entrén. Ytterligare förvaring finns i en klädkammare. Ljusa väggar och furugolv.
 • Vardagsrum
  Ljust och rymligt vardagsrum med plats för både soffgrupp, mediamöbel och matplats. En klädkammare utgör bra med förvaring. Ljusa väggar och furugolv. Via dubbeldörrar kommer ni ut till lägenhetens trevliga uteplats. Här ryms både bord, stolar, grill och krukodlingar.
 • Kök
  Modernt kök med förvaring i över- och underskåp bakom vita luckor. Svart kakel ovan bänkskiva i trä. Utrustat med rostfri ugn med gasspis och kyl/frys.
 • Sovrum
  Mysigt sovrum med fönster med originaldetaljer mot gården och med plats för dubbelsäng. Ljusa väggar och furugolv.
 • Duschrum
  Helkaklat duschrum med ljusblått klinkers och vitt kakel. Utrustat med dusch, wc och handfat.
Fakta om bostaden
Beskrivning
 • Boarea
  36 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Rum
  2 rum
Byggnadssätt
 • Byggnadsår
  1927
Energideklaration
 • Energiprestanda
  158 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd
TV/Internet
 • Bredband på upp till 1 Gbit/s ingår i avgiften och levereras av Ownit. Kabel-TV går att få via ComHem eller Ownit (Canal Digital).
Bilplats/Övriga byggnader
 • Parkering kommentarer
  Mellan 17:00-09:00 samt helger råder fri parkering. För övriga tider kan folkbokförda i stadsdelen ansöka om tillstånd för boendeparkering hos Stockholms Stad (08- 508 263 00). Ansökan kan även lämnas på http://www.stockholm.se/boendep. Tillståndet är gratis, en periodbetalning på 30 dagar kostar ca 800 kr. Alternativt kan biljett lösas för 60 kr/dygn.
Ekonomi
 • Avgift
  1 851 kr/mån
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift
  1107 kr kr betalas av köpare.
 • Pantsättningsavgift
  443 kr kr
 • Andel i förening
  1,35820
 • Pantsättning
  är pantsatt.
Föreningen
 • Benämning
  Brf Kolonnen 2.
 • Allmänt
  Brf Kolonnen 2 är en äkta förening som registrerades 1999-05-26 och förvärvade året efter fastigheten Kolonnen 2. Föreningen upplåter 51 lägenheter med bostadsrätt, 1 lägenhet med hyresrätt och 6 lokaler med hyresrätt. Bostadsrätterna har en total boyta på 2701 kvm och 6 lokaler med en total yta på 801 kvm.
  Föreningen godkänner ej juridisk person som köpare. Delat ägande är ok.

  Mer information om föreningen och närområdet finns på http://www.kolonnen2.com
 • Kommande renoveringar
  Fönsterrenovering kommer att ske i två omgångar. Den första etappen gäller lägenheter med fönster mot Ringvägen (april 2016). Resterande fönster renoveras i april 2017.
 • Gjorda renoveringar
  Fastigheten är en av de få i kvarteren med grön markering enligt Stadsmuseets klassificering av Stockholms bebyggelse. Fastigheter med grön markering anses särskilt värdefulla ur historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synpunkt. Det betyder att de flesta originaldetaljerna är bevarade. Däremot har fastigheten moderniserats ordentligt de senaste åren.

  2002 - Byte av stammar
  2002 - Elinstallation (nya matarkablar till varje lägenhetmed 3 fas)
  2005 - Nytt gårdsbjälklag
  2006 - Vindsetablering
  2006 - Byte yttertak
  2006 - Bredbandsnät installerat (eget LAN i fastigheten samt WAN via Stokab:s fiberkabel)
  2006 - Brevlådor i entrén
  2006 - Säkerhetsdörrar
  2008 - Insättning av energiglas i fönstren. Samt bullerglas i fönster mot gatan.
  2008 - Nytt styrsystem för värmen (inkl utbyte av samtliga styrventiler i fastigheten)
  2010 - Elservis (ingående el kapacitet höjd från 100 A till 250 A)
  2011 - Stamspolning
  2011 - Ombyggnad ventialtion ("uppgraderad" från självdrag till mekanisk frånluft)
  2011 - Installation av värmeslinga på taket för att förhindra isbildning i häng- och stuprännor, samt installation av snörasskydd.
  2011 - Installering av värmeslinga
  2011 - Installering av snörasskydd
  2015 - Uppgradering av bredband (1 Gbit).
  2016 - Installation av bergvärme i fastigheten
 • Övriga utrymmen i föreningen
  I källaren finns en tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en mangel. Föreningen har även en gård som är möblerad om sommaren samt har grillmöjligheter. Här finns även cykelställ.
Området
 • På Södermalms sydligaste del finner ni Skanstull som binder samman de södra förorterna och innerstaden via Johanneshovsbron. Här blandas äldre sekelskifteshus med nyare bebyggelser och mittpunkten är korsningen Götgatan/Ringvägen, där även Ringens köpcentrum ligger. Här finns ett antal butiker och ett populärt restaurangtorg som kallas Teatern. Missa inte en brakfrukost eller brunch på Clarion Hotel eller en god middag på Thaiboat nere vid Hammarbyhamnen. Längs med med Götgatan finns en härlig mix av butiker och caféer och längre ner åt Medborgarplatsen ligger gallerian Skrapan med en takbar på våning 27 med fantastisk utsikt över hela Stockholm. Inom gångavstånd finns också omåttligt populära Nytorget samt underbara grönområden vid Erikdalslunden och Årstaviken. Kommunikationerna är goda med tunnelbanans gröna linjen men också ett antal bussar som 3, 4 och 74.

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Bostadsvisning i VR

Nyhet! Nu lanserar vi bostadsvisningar i virtuell verklighet.

Läs mer och prova på
Sponsrade länkar
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

 • Odla ätbart på liten yta
  Odla ätbart på liten yta

  Det krävs inte många kvadratmeter för att få till en egen köksträdgård. I hinkar och krukor kan du få ett grönt skafferi som räcker hela sommaren. Här är fem härliga odlingstips!

 • Så inreder du smartast på liten yta.
  Så inreder du smartast på liten yta.

  När det kommer till små lägenheter brukar det svåraste vara hur man ska få plats med allting. Här får du tips på hur du får hemmet att kännas större!

 • Från slösande spekulanter till försiktiga supersparare på tio år
  Från slösande spekulanter till försiktiga supersparare på tio år

  Det finns flera faktorer som bidragit till att de svenska hushållens sparande så snabbt har stigit till så höga nivåer. En gynnsam ekonomisk utveckling de senaste tio åren har bidragit. Inkomsterna har stigit, fler har fått jobb och huspriserna har ökat samtidigt som både ränta och inflation varit låga.