Sök Meny
Visningar
 • Måndag 5 juni 17:00-17:30

  Öppen visning

 • Söndag 4 juni 12:00-12:30

  Öppen visning

Boka visning
Stockholm / Kungsholmen
Sankt Göransgatan 98, 7tr
Utgångspris: Kalkyl 3 975 000 kr
Anmäl bud
Boarea: 58 kvm
Avgift: 3 021 kr/mån
Rum: 1,5 rum, varav 1 är sovrum
Våning: 7 av 7 (Hiss finns)

Stockholm - Kungsholmen / Sankt Göransgatan 98, 7tr

1,5:a på Kungsholmen med högt läge!

Varmt välkomna till en rymlig 1,5:a på Kungsholmen! Ljusa ytskikt, parkettgolv och generöst ljusinsläpp lägenheten igenom från stora fönsterpartier. Här finner du ett trevlig kök kök med tillhörande matplats för 4-6 personer, rofyllt sovrum, rymligt vardagsrum med gavelfönster och fransk balkong samt badrum med badkar och tvättmaskin. Imponerande förvaringsmöjligheter i två garderobssektioner med speglade dörrar i hallen samt bakom skåp och lådor i köket. Bo i en bra förening med närhet till grönområden och till Stockholm central dit du tar dig på ca 5-10 med tunnelbanan.

Välkommen på visning!

Sponsrade länkar

Provmöblera
Vill du veta vad din bostad är värd?

Fyll i dina kontaktuppgifter så bjuder vi på en fri muntlig värdering av din bostad.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Sponsrade länkar
Rumsbeskrivning
 • Hall
  Välkomnande hall med mycket goda förvaringsmöjligheter i ett flertal garderober med speglade dörrar. Plats för avhängning och skoförvaring.
 • Vardagsrum
  Rymligt vardagsrum med ljusa väggar och generöst ljusinsläpp genom gavelfönster och fransk balkong. Rummet är lättmöblerat med plats för soffgrupp, mediamöbel och andra möblemang.
 • Kök
  Välplanerat och fräscht kök med hög maskinell standard. Mycket god förvaring i över- och underskåp med vita fronter. Här finns plats för matgrupp om 4-6 personer. Kakel ovan spotlight-belyst arbetsbänk med goda arbetsytor. Utrustat med platsbyggd mikro, varmluftsugn, fläkt, häll, diskmaskin samt kombinerad kyl/frys.
 • Sovrum
  Rofyllt sovrum med plats för säng och sängbord. Ljusa väggar samt en vägg med färgsättning. Parkett på golvet.
 • Badrum
  Ljust badrum med helkaklade väggar och våtrumsmatta på golvet. Utrustat med badkar, handfat, spegelskåp, wc samt tvättmaskin.
Fakta om bostaden
Beskrivning
 • Boarea
  58 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Rum
  1,5 rum, varav 1 är sovrum
Byggnadssätt
 • Byggnadsår
  1992-1993
 • Byggnadskommentar
  Flerfamiljshus
 • Värme och ventilationsanl.
  Uppvärmning sker via fjärrvärme och radiatorer. Friskluft tillförs lägenheterna via ventiler bakom radiatorerna. För lägenheter mot Mariebergsgatan tas friskluft från gårdssidan. Utsug sker via kök och badrum genom fläktar placerade på vindarna. I köken kan man forcera ventilationen med ett reglage på spiskåpan.
 • Beskrivning
  Flerfamiljshus
Energideklaration
 • Energiprestanda
  112 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd
TV/Internet
 • Fastigheten är ansluten till kabel-tv via ComHem. Föreningen har gruppavtal som ger alla lägenheter gratis (ingår i hyran/månadsavgiften) digital-tv "Medium 8 Favoriter".
Bilplats/Övriga byggnader
 • Parkering kommentarer
  I fastighetens källare finns garage med 74 bil-platser och 4 mc-platser som upplåts separat. Boende har företräde framför icke-boende i kön. Förvaltas av Stockholms Stads Parkerings AB, tel 08-772 96 00. Se närmare föreningens uthyrningsregler.
Ekonomi
 • Avgift
  3 021 kr/mån
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift
  1 120 kr
 • Pantsättningsavgift
  448 kr
 • Andel i förening
  0,0034630
 • Andel av årsavg.
  0,33497
 • Andelstal insats
  0,33497
Föreningen
 • Benämning
  Brf Herden 8.
 • Allmänt
  Föreningens fastighet (Herden 8) är belägen på Kungsholmen i Stockholm. Fastigheten byggdes 1993 av Siab åt kommunala Familjebostäder AB och hösten 2001 förvärvade föreningen fastigheten. Föreningen består av 237 lägenheter (varav 12 st är hyreslägenheter), lokaler för fritids/dagis samt gruppboende. Hela föreningen består av tre hus med entréer från Arbetargatan, S:t Göransgatan samt Mariebergsgatan (karta).

  SBC är föreningens förvaltare, både ekonomisk- och teknisk förvaltning.

  Läs gärna mer på föreningens hemsida: http://herden8.bostadsratterna.se/
 • Gjorda renoveringar
  2016: Slutför utbyte av undercentral och OVK för bostäder. Byte av garageportar till åtvervinningsrum och sopcontainer. Inför porttelefoner och elektroniskt nyckelsystem (brickor) samt nytt bokningssystem för tvättstugor. Försäkringsbesiktning av samtliga lägenheter genomförs av Anticimex. Ansöker om bidrag för installation i garaget av laddplatser för elbil.

  2015: Energi: Utbyte av frånluftsfläktar, återvinningsbatterier, värmeväxlare och värmepumpar samt anpassning av och utbyte av styr- regler- och övervakningssystem. Tidigareläggning av OVK. Påbörja byte av låssystem på entréer och allmänna utrymmen. Översyn av fler cykelparkeringar. Fortsatt arbete kring eventuellt nya balkonger.

  2014: Ommålning av samtliga trapphus (februari-april). OVK i förskola (Arbetargatan 27). Stamspolning i alla lägenheter samt förskola och gruppbostäder. Fortsatt översyn av undercentralen.

  2013: Fortsatt översyn av gården/utemiljön. Ytterligare armaturer vid entréerna mot gården. Översyn/genomgång av undercentralen (påbörjan av energiöversyn). Utbyte av värmeanläggningen i stuprören (motverkar is).

  2012: Slutför OVK för bostäder. Slutför bytet till säkerhetsdörrar. Fortsatt installation av modernt tryckregleringssystem för ventilationsfläktarna (återstående trapphus). Konstgräs på gården. Relining av sopnedkasten på S:t Göransgatan 96 samt Arbetargatan 23A. Försäkringsbesiktning av samtliga lägenheter genomförs av Anticimex.

  2011: Bytet av kulventiler slutförs. OVK genomfört på förskolan. OVK genomförs i bostäderna. Byte till säkerhetsdörrar i samtliga lägenheter som har kvar originaldörren. Renovering av grovsoprummet. Påbörjar översyn av entréer inför ommålning. Installation till ventilationsfläktar med modern tryckregleringen (på vinden).

  2010: Besiktning av samtliga lägenheter slutförs. Fuktlarm installeras i samtliga kök. Ytterligare översyn av gårdsbelysningen genomförs. Byte av kulventiler i samtliga lägenheter. Stenläggning runt fontänen samt på delar av gården.

  2009: Spolningen av avloppsstammarna avslutas. Renoveringen av hängrännor och värmekabelsystemet avslutas. Målning av garaget. Upprustning av samtliga hissar (byte av inredning mm). Sopsugens container ersätts med en ny. Renovering av fontänen. Uteplatsernas staket/plank renoveras. Fastigheten ska inspekteras varefter Underhållsplanen ska uppdateras. Besiktning av lägenheter påbörjas.

  2008: Översynen av gårdsbelysningen slutförs. Spolning av samtliga avloppsstammar kommer att ske. Renovering av hängrännor och värmekabelsystemet påbörjas. Nytt smidesstaket till gården.

  2007: Översyn av fastighetens ventilation och värmesystem genomfördes genom att fastighetens styr- och regler-system byttes ut.

  2006: Bredbandsnätet färdigställdes. Gården rustades vidare. Översyn av gårdsbelysningen påbörjades.

  2005: Delar av fastighetens tak målades. Installation av vårt eget bredbandsnät påbörjades.

  2004: Fortsatt översyn av gården.

  2003: Upprustning av gården samt installation av brandvarnare i samtliga lägenheter.

  2002: Ommålning av samtliga trapphus.
 • Övriga utrymmen i föreningen
  - Cykel och barnvagnsrum
  - Tvättstuga
Området
 • Fridhemsplan är Kungsholmens mittpunkt med en härlig stadspuls och många parker runt omkring. Här finns trevliga promenadstråk längs vattnet åt alla väderstreck och under sommartid är Norr Mälarstrand med Rålambshovsparken och Hornsbergs Strand extra populärt. Ett varierat utbud av butiker finns i Västermalmsgallerian. Älskar du nybakat bröd på morgonen har Fridhemsplan mängder med alternativ såsom två Fabrique bagerier och snart öppnar även Gataue i Västermalmsgallerian. Fridhemsplan är en knutpunkt för flertalet innerstadsbussar och även bussar som tar dig längre ut i Stockholms stad. Här går även två tunnelbanelinjer som tar dig in till city på 5 minuter.
 • Kommunikationer
  T-banestation finns vid Mariebergsgatan där också busshållplats för linje 49 finns. På ca 5 min gångavstånd från kvarteret ligger Fridhemsplan, där ett flertal busslinjer stannar och där finns också T-bana.

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Bostadsvisning i VR

Nyhet! Nu lanserar vi bostadsvisningar i virtuell verklighet.

Läs mer och prova på
Sponsrade länkar
1 frågor & Svar
 • Fråga ställd av Camilla den 8 december
  Hej! Vad kommer utgångspriset ligga på ungefär för S:t Göransgatan 98?
  Svar från Patrik Lundberg
  Tror ägaren förväntar sig runt 4, men vad utgångspriset blir när det blir aktuellt med visningar är ej fastställt än Patrik Mäklarhuset
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Liknande bostäder i närheten