Sankt Göransgatan 96, 5 tr / Kungsholmen / Stockholm

Smakfull och ljus 2:a på Kungsholmen!

Boarea
51 kvm
Avgift
2 750 kr/mån
Rum
2 rum (1 sovrum)
Våning
5 av 7 (Hiss finns)
Kommande försäljning

Försäljning av denna bostad är planerad. Kontakta ansvarig mäklare för intresseanmälan och mer information.

Anmäl intresse

Varmt välkomna till en smakfullt renoverad tvåa på Kungsholmen! Fem trappor upp når ni denna ljusa lägenhet med fransk balkong och fri utsikt mot mot gården. Planlösningen är välplanerad med öppen planlösning mellan vardagsrum och kök som är stilrent med vitvaror från SMEG och spotlights i taket. Sovrummet är mysigt och badrummet helkaklat och toppfräscht. Bygglov för balkong är under utredning.

Här bor ni i en stabil förening med närhet till såväl grönområden som stadspuls. Med bara ett par minuters promenad når du Fridhemsplan med fullt utbud av service, restauranger och flertalet butiker. För den motionsintresserade finns flertalet träningsanläggningar och för att inte glömma den trevliga löprundan runt Kungsholmens strandlinje. Vid Fridhemsplan finns utmärkta kommunikationer med två tunnelbanelinjer och bussar.

Välkommen på visning!

Sponsrade länkar
Bilder
Visa alla 15 bilder
Inspiration
Planritning
Fakta
Rumsbeskrivning
 • Entré
  Välkomnande entré som direkt tar er in till den ljusa och öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum. I hallen finns utrymme för avhängning av ytterkläder samt anslutning till badrummet. Lägenheten är ljust färgsatt och på golvet ligger ett snyggt massivt ekgolv som löper vidare genom hela bostaden. Välkomna in!
 • Vardagsrum
  Trevligt vardagsrum med stora ytor och öppen planlösningen mot köket. Här ryms stor soffgrupp och mediamöbel.
 • Kök
  Smakfullt kök och helt nytt kök med gott om förvaring i över- och underskåp med vita luckor. Vitt kakel upp till tak och gedigen mörk bänk som utgör bra arbetsyta. Hög maskinell standard med integrerad diskmaskin, induktionshäll, fläkt samt ugn och kyl/frys från SMEG. Belysningen utgörs av diskreta infällda spotlights. Mot vardagsrummet till finns utrymme för matgrupp.
 • Sovrum
  Mysigt sovrum med härligt ljusinsläpp från fönsterparti och dörr till den franska balkongen. I rummet ryms stor säng, sängbord och det finns gott om förvaring i garderobsvägg. Väggen till sovrummet är ljuddämpad.
 • Duschrum
  Toppfräscht och helt nytt duschrum med vitt kakel i större modell och ljusgrå sjösten på golvet. Interiören består av vägghängd wc-stol, tvättställ på kommod, spegelskåp, handdukstork samt dusch.
Fakta
Beskrivning
 • Boarea
  51 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Rum
  2 rum (1 sovrum)
 • Våning
  5 av 7
Byggnadssätt
 • Byggnadsår
  1992-1993
 • Kommentar, byggnad
  Flerfamiljshus
Energideklaration
 • Energiprestanda
  112 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd
Bilplats/Övriga byggnader
 • Beskrivning, parkering
  I fastighetens källare finns garage med 74 bil-platser och 4 mc-platser som upplåts separat. Boende har företräde framför icke-boende i kön. Förvaltas av Stockholms Stads Parkerings AB, tel 08-772 96 00.
Ekonomi
 • Avgift
  2 750 kr/mån
 • Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
  I avgiften ingår värme, vatten och 1000 mbit bredband.
 • Försäkring
  100 kr/mån
 • Hushållsström
  200 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad
  300 kr/mån
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift
  1 120 kr betalas av köpare.
 • Pantsättningsavgift
  448 kr
 • Andel i förening
  0,0031220
 • Andel av årsavg.
  0,30490%
 • Andelstal insats
  0,30704%
Föreningen
 • Benämning
  Brf Herden 8.
 • Allmänt
  Föreningens fastighet (Herden 8) är belägen på Kungsholmen i Stockholm. Fastigheten byggdes 1993 av Siab åt kommunala Familjebostäder AB och hösten 2001 förvärvade föreningen fastigheten. Föreningen består av 237 lägenheter (varav 12 st är hyreslägenheter), lokaler för fritids/dagis samt gruppboende. Hela föreningen består av tre hus med entréer från Arbetargatan, S:t Göransgatan samt Mariebergsgatan (karta).

  SBC är föreningens förvaltare, både ekonomisk- och teknisk förvaltning.

  Läs gärna mer på föreningens hemsida: http://herden8.bostadsratterna.se/
 • Gjorda renoveringar
  2016: Slutför utbyte av undercentral och OVK för bostäder. Byte av garageportar till åtvervinningsrum och sopcontainer. Inför porttelefoner och elektroniskt nyckelsystem (brickor) samt nytt bokningssystem för tvättstugor. Försäkringsbesiktning av samtliga lägenheter genomförs av Anticimex. Ansöker om bidrag för installation i garaget av laddplatser för elbil.

  2015: Energi: Utbyte av frånluftsfläktar, återvinningsbatterier, värmeväxlare och värmepumpar samt anpassning av och utbyte av styr- regler- och övervakningssystem. Tidigareläggning av OVK. Påbörja byte av låssystem på entréer och allmänna utrymmen. Översyn av fler cykelparkeringar. Fortsatt arbete kring eventuellt nya balkonger.

  2014: Ommålning av samtliga trapphus (februari-april). OVK i förskola (Arbetargatan 27). Stamspolning i alla lägenheter samt förskola och gruppbostäder. Fortsatt översyn av undercentralen.

  2013: Fortsatt översyn av gården/utemiljön. Ytterligare armaturer vid entréerna mot gården. Översyn/genomgång av undercentralen (påbörjan av energiöversyn). Utbyte av värmeanläggningen i stuprören (motverkar is).

  2012: Slutför OVK för bostäder. Slutför bytet till säkerhetsdörrar. Fortsatt installation av modernt tryckregleringssystem för ventilationsfläktarna (återstående trapphus). Konstgräs på gården. Relining av sopnedkasten på S:t Göransgatan 96 samt Arbetargatan 23A. Försäkringsbesiktning av samtliga lägenheter genomförs av Anticimex.

  2011: Bytet av kulventiler slutförs. OVK genomfört på förskolan. OVK genomförs i bostäderna. Byte till säkerhetsdörrar i samtliga lägenheter som har kvar originaldörren. Renovering av grovsoprummet. Påbörjar översyn av entréer inför ommålning. Installation till ventilationsfläktar med modern tryckregleringen (på vinden).

  2010: Besiktning av samtliga lägenheter slutförs. Fuktlarm installeras i samtliga kök. Ytterligare översyn av gårdsbelysningen genomförs. Byte av kulventiler i samtliga lägenheter. Stenläggning runt fontänen samt på delar av gården.

  2009: Spolningen av avloppsstammarna avslutas. Renoveringen av hängrännor och värmekabelsystemet avslutas. Målning av garaget. Upprustning av samtliga hissar (byte av inredning mm). Sopsugens container ersätts med en ny. Renovering av fontänen. Uteplatsernas staket/plank renoveras. Fastigheten ska inspekteras varefter Underhållsplanen ska uppdateras. Besiktning av lägenheter påbörjas.

  2008: Översynen av gårdsbelysningen slutförs. Spolning av samtliga avloppsstammar kommer att ske. Renovering av hängrännor och värmekabelsystemet påbörjas. Nytt smidesstaket till gården.

  2007: Översyn av fastighetens ventilation och värmesystem genomfördes genom att fastighetens styr- och regler-system byttes ut.

  2006: Bredbandsnätet färdigställdes. Gården rustades vidare. Översyn av gårdsbelysningen påbörjades.

  2005: Delar av fastighetens tak målades. Installation av vårt eget bredbandsnät påbörjades.

  2004: Fortsatt översyn av gården.

  2003: Upprustning av gården samt installation av brandvarnare i samtliga lägenheter.

  2002: Ommålning av samtliga trapphus
 • Övriga utrymmen i föreningen
  - Cykel och barnvagnsrum
  - Tvättstuga
Området
 • Fridhemsplan är Kungsholmens mittpunkt med en härlig stadspuls och många parker runt omkring. Här finns trevliga promenadstråk längs vattnet åt alla väderstreck och under sommartid är Norr Mälarstrand med Rålambshovsparken och Hornsbergs Strand extra populärt.Från lägenheten är det bara en kort promenad till populära Västermalmsgallerian som har ett väldigt stort utbud av både service, mat och shopping. Närhet till erkända restauranger som AG, Matkonsultatet, Café Proviant och Sixten & Frans. Fridhemsplan är en knutpunkt för flertalet innerstadsbussar och även bussar som tar dig längre ut i Stockholms stad. Här går även två tunnelbanelinjer som tar dig in till city på 5 minuter. Över St:Eriksbron har du Sankt Eriksplan och dess rika utbud av restauranger och caféer. Lägenheten är placerad mitt mellan Kungsholms Strands vackra promenadstråk med kanalen, Norr Mälarstrand och Rålambshovsparken samt Hornsbergs strands badbryggor som passar perfekt för bad och båtfantaster.
 • Kommunikationer
  T-banestation finns vid Mariebergsgatan där också busshållplats för linje 49 finns. På ca 5 min gångavstånd från kvarteret ligger Fridhemsplan, där ett flertal busslinjer stannar och där finns också T-bana.

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Sponsrade länkar
Dokument & Länkar
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Liknande bostäder i närheten
Tips & inspiration
Följ oss i sociala medier