Sök Meny
Visningar
 • Tisdag 30 maj 17:30-18:00

  Öppen visning

Boka visning
Täby / Täby / Roslags-Näsby
Östra Banvägen 68, 7 tr
Utgångspris: Kalkyl 2 695 000 kr
Anmäl bud
Boarea: 57 kvm
Avgift: 3 289 kr/mån
Rum: 2 rum, varav 1 är sovrum
Våning: 7 av 8 (Hiss finns)

Täby - Täby / Roslags-Näsby / Östra Banvägen 68, 7 tr

Nyrenoverad 2:a med högt och fritt läge!

Varmt välkomna till en helt nyrenoverad och mycket välplanerad 2:a i Roslags Näsby! Lägenheten är helt nyrenoverad med nyproduktionsstandard i såväl kök som badrum. Lägenheten har en socialt främjande öppen planlösning mellan vardagsrum och kök där du även kommer ut på den soliga balkongen i högt och fritt läge. Köket är smakfullt inrett med gråa luckor och integrerade vitvaror. Badrummet är stilrent med grå klinkers och vitt kakel. Här bor du i ett trevligt område med närcentrum och roslagsbanan utanför porten och med gångavstånd till Täby Centrum med stort utbud av butiker, restauranger och gym. Med Roslagsbanan är du på Östra Station/Tekniska Högskolan på 12 minuter.

Välkommen på visning!

Sponsrade länkar
Vill du veta vad din bostad är värd?

Fyll i dina kontaktuppgifter så bjuder vi på en fri muntlig värdering av din bostad.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Sponsrade länkar
Rumsbeskrivning
 • Hall
  Välkomnande hall med praktisk klinkers på golvet och med utrymme för avhängning innanför entrén och förvaring i inbyggd garderob samt klädkammare.
 • Vardagsrum
  Trevligt vardagsrum med stora ytor och rymd med fönster i två väderstreck som bjuder på ett härligt ljusinsläpp. Härifrån når ni också den stora balkongen i högt och fritt läge och sol större delen av dagen.
 • Kök
  Nyrenoverat kök med smakfulla gråa lådor och luckor. Väggen är även den grå ovan generös arbetsbänk i marmorimitation. Hög maskinell utrustning med inbyggd ugn och mikro, induktionshäll, rostfri fläkt samt diskmaskin. Intill köket finns det gott om utrymme för matgrupp i den öppna planlösningen mot vardagsrummet.
 • Sovrum
  Ordentligt sovrum som rymmer både dubbelsäng och sängbord.
 • Badrum
  Stilrent och toppfräscht badrum med duschhörna med vikbar glasvägg, tvättställ på grå kommod, spegelskåp samt wc-stol.
Fakta om bostaden
Beskrivning
 • Boarea
  57 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Rum
  2 rum, varav 1 är sovrum
Byggnadssätt
 • Byggnadsår
  1956
 • Byggnadskommentar
  Flerfamiljshus
 • Värme och ventilationsanl.
  Fastigheten uppvärms med oljeeldade pannor med rökgasvärmepump.
 • Beskrivning
  Flerfamiljshus
TV/Internet
 • KabelTV/internetuppkoppling – föreningen har avtal med Telia fr. oktober 2014. Varje medlem tecknar eget abonnemang.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Parkering kommentarer
  Inom föreningen finns parkeringsplatser som i mån av tillgång kan hyras av föreningens medlemmar.

  P-plats utan el 150 kr/mån
  P-plats med el 250 kr/mån
  Garageplats 500 kr/mån

  Kontakta Maria Andrén på ISS Facility Services
  E-post: hyror-ekonomicenter@se.issworld.com
Ekonomi
 • Avgift
  3 289 kr/mån
 • Ingår i avgift
  I avgiften ingår värme och vatten
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift
  1 120 kr
 • Pantsättningsavgift
  445 kr
 • Andel i förening
  0,4121
 • Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
  I avgiften ingår värme, källarförråd och vatten samt tv-avgift för Telia Lagom.
Föreningen
 • Benämning
  Brf Höstfibblan 8.
 • Allmänt
  Brf Höstfibblan är en bostadsrättsförening bestående av 296 lägenheter och 28 lokaler. Den total bostadsytan är 17 519 kvm och totala lokalytan är 6604 kvm
  Föreningen är oäkta, men arbetar för att bli äkta genom att exempelvis omvandla/sälja avflyttade hyresrätter.

  Fastigheten består av en äldre del, byggd 1956, samt en nyare del som färdigställdes 2001. Den äldre delen utgörs av 5 stycken 8-vånings punkthus och den nya delen består av 2 stycken lamellhus med 1-plans mellanliggande husdelar. Hiss finns i samtliga portuppgångar. Fastigheten utgörs av 290 lägenheter och 41 lokaler. Adresserna Östra Banvägen 62+68, Korsvägen 16+18 samt Kanalvägen 18+20 hör till den gamla delen medan Näsbylundsvägen 6+8, Östra Banvägen 76, Korsvägen 3+26+28+30 hör till den nya delen.

  Juridisk person godkänns inte som köpare. Föreningen godkänner delat ägande. Föreningen förvaltas av ISS Facility Services.

  Läs gärna mer på föreningens hemsida: http://www.hostfibblan8.se/

  BRF Höstfiblan 8 är idag en s.k. oäkta bostadsrättsförening vilket bl.a. innebär att kapitalvinstskatten är 25% mot normala 22% samt att uppskov med kapitalvinsten inte får göras. Föreningen har förhoppningar om att kunna övergå till äkta förening under år 2017.

  Nedan är ett utdrag från föreningens senaste förvaltningsberättelse angående statusen om att få föreningen "äkta":

  "Styrelsen har lagt ner fortsatt arbete på att få föreningen äkta. Skatteverket har avvisat vår ansökan om äkta för december 2015. Enligt skatteverkets beräkningar ligger vi 1,7% från att bli äkta. Vår strävan nu är att 2016 kommer att godkännas av skatteverket. Ytterligare kan eventuellt en dom i Högsta Domstolen från annan bostadsrättsförening i Stockholm leda till att vi blir äkta kanske redan 2015"

  För mera information kontakta ansvarig fastighetsmäklare eller läs nedan ett utdrag från Skatteverket.

  Årlig bostadsförmån
  Om du har en lägenhet i ett oäkta bostadsföretag ska du beräkna ett förmånsvärde för ditt boende varje år. Bostadsförmånen är skillnaden mellan bostadens hyresvärde och årsavgiften till föreningen/bostadsföretaget. Förmånen räknas som utdelning och beskattas i kapital. Det innebär att skatten på förmånen är 25 procent.

  Hyresvärdet motsvaras av vad det skulle ha kostat att hyra en lägenhet med motsvarande standard på samma ort, om föreningen har huvudansvaret för att reparera och underhålla lägenheten. Om du bär huvudansvaret för reparationer och underhåll bör hyresvärdet beräknas till 90 procent av hyresvärdet på orten. Det finns mer information om hur du beräknar hyresvärdet i broschyren "Skatteregler för bostadsrättsföreningar och deras medlemmar" (SKV 378).

  Försäljning
  Säljer du en lägenhet i ett oäkta bostadsföretag räknas det som att du säljer en andel i en ekonomisk förening eller i ett aktiebolag. Det innebär att hela vinsten beskattas i kapital. Skatten är 30 procent. Får du en förlust när du säljer får du dra av 70 procent av förlusten. Försäljningen redovisar du på blankett K12.

  Uppskov med beskattning av vinst
  Säljer du en lägenhet i ett oäkta bostadsföretag har du inte rätt till uppskov med beskattning av vinsten. För att du ska kunna få uppskov krävs att du har en andel i ett privatbostadsföretag vid försäljningstidpunkten.

  I vissa fall, t.ex. om bostadsrättsföreningen är nybildad, kan bostadsrättsföreningen vara oäkta vid ingången av inkomståret. Då måste du beräkna vinsten på blankett K12 enligt reglerna för oäkta bostadsföretag, men du kan få uppskov (om förutsättningarna i övrigt är uppfyllda) om bostadsföreningen är äkta vid försäljningstidpunkten. Du begär uppskov på blankett K6 eller K2 även om du ska göra själva vinstberäkningen på blankett K12.
 • Gjorda renoveringar
  Stambyte av badrum genomfördes 2006 och kök och separata WC genomfördes 2013 i de fastigheter som byggts på 50-talet. 3-fas el finns indraget i alla elstigare.
 • Övriga utrymmen i föreningen
  Tvättstuga
  Cykelförråd
  Barnvagnsrum
  Uteplats
Området
 • Fastigheten är perfekt belägen i Roslags Näsby på gångavstånd från Täby Centrum med all tänkbar service. I området finns mycket goda kommunikationer i form av Roslagsbanans två linjer som tar resande in till Stockholms Östra på cirka 15 minuter samt ett flertal bussar. I närheten finns också ett flertal skolor, matbutik samt annan service.

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Bostadsvisning i VR

Nyhet! Nu lanserar vi bostadsvisningar i virtuell verklighet.

Läs mer och prova på
Sponsrade länkar
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Liknande bostäder i närheten