Kvarntäppevägen 19
Kvarntäppevägen 19
Mathias Gustavsson, ansvarig mäklare i Stockholms Skärgård
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Mathias Gustavsson

Ansvarig mäklare

Förberedd försäljning

Kvarntäppevägen 19




Tynningö— Vaxholm

Kvarntäppevägen 19


Förberedd försäljning

Tynningö— Vaxholm

En egen oas med sol från morgon till kväll med pool och tillhörande loungedel.

Hjärtligt välkommen till Tynningö och denna fina villa om ca 118 välplanerade kvadratmeter med egen pool. Här möts du av ett barnvänligt och optimalt planerat hus i bra skick med öppen planlösning, underbara terasser och sol från morgon till kväll! Vidare är detta ett socialt boende med öppen spis, öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, fint ljusinsläpp och fräscha ytskikt.

ynningö utmärks av mycket vacker natur, cykel- och promenadvänliga vägar, fina vandringsleder och havet är påtagligt var du än befinner dig på ön. Här anordnas även gemensamt midsommarfirande, julmarknad, biokvällar, pubkvällar, motionslopp mm vilket är oerhört uppskattat.
Ön erbjuder flera fina badplatser, tennisplan, fotbollsplaner samt utegym, samt för den trendige så byggs även en paddelbana på ön.
Det finns även långt gångna planer för att öppna en livsbutik på ön.

Här kan du bo och leva nära havet i lugn och ro men pendla snabbt in till jobbet men hjälp av den goda kommunikationen från ön!


Referensnummer
435 364
Boarea/biarea
118/20 kvm
Rum
5 rum (4 sovrum)

Mäklarhuset Stockholms Skärgård

Kontakta Mathias eller Michelle för mer information kring Kvarntäppevägen 19 Anmäl intresse.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.



Området
Tynningö – ca 30 minuter från stan finns denna oas med underbara insjöar, kuperade vandringsleder och aktivt föreningsliv  i vaxholm

Tynningö – ca 30 minuter från stan finns denna oas med underbara insjöar, kuperade vandringsleder och aktivt föreningsliv

Mellan Värmdö och Vaxholm finns Tynningö, en långsträckt ö med innerskärgårdens högsta punkt, Tynningö Klack, varifrån man har en fantastisk utsikt över inloppet mot Stockholm samt ut över Skärgården. Tynningö utmärks av mycket vacker natur, cykel- och promenadvänliga vägar och fina vandringsleder och havet är påtagligt var du än befinner dig på ön. Här kan du bo och leva nära havet och pendla med båt, buss eller bil till jobbet.


01
Fördelar med området
Färja Tennis Båtliv Bussar Lugnt Utegym Landsbygd Sportevenemang Badstrand Tryggt Barnvänligt Motionsspår Sport och friluftsliv Fiske

02
Historia

Namnet Tynningö kan ha uppstått redan på vikingatiden men blev mer känt när ön blev kungsladugård en kort period under Gustav Vasas tid. Kungsladugården blev under 1600-talet ett säteri och en flygel av Tynningö säterigård finns idag kvar på ön. På 1800-talet styckades ön i mindre jordbruk och ängarna används än idag på vissa ställen av betande djur. I början av 1900-talet styckades delar av Tynningö i mindre tomter. Fastigheterna såldes till sommargäster som tog sig till Tynningö med ångbåt. Främst låg bebyggelsen kring ångbåtsbryggorna vilket syns på de fina sekelskiftesvillor som än idag pryder ön. På ön har det funnits sommarkollon för barn och synskadade, ett flertal affärer och restauranger, bl. a det mytomspunna Värdshuset Vita hästen som var välbesökt av dåtidens etablissemang.


03
Tynningö idag

Idag bor det ca 400 personer permanent på ön, en befolkning som mer än fördubblas under sommartid. Kommunen äger ingen mark på Tynningö utan grönområdena ägs av TGEF som består av fastighetsägare på Tynningö. Syftet med TGEF är att bevara grönområdena på ön. På markerna finns förutom vandringsleder och badplatser även utarrenderade hagar där det går betande djur såsom får, hästar, grisar och ibland kor. Det finns flera båtvarv på ön, en glasskiosk och blomförsäljning samt en bygdegård som används flitigt.


04
Att göra på Tynningö

Ön kännetecknas av engagemang och aktiva föreningar såsom Tynningö IF, TRBB och TGEF. På ön anordnas bl.a en mycket uppskattad simskola, motionslopp, triathlon, midsommarfirande, julmarknad, biokvällar, pubkvällar mm. Det finns en bygdegård, 3 fotbollsplaner, tennisplan, pulkabacke, en mindre lekpark och ett utegym. Vill du bada i havet finns flera fina badplatser runt om på ön. Den största badplatsen finns vid insjön Myrholmsmaren, av de boende kallad Maren. Här kryper temperaturen ofta upp till över 20 grader redan 3:e vecka i maj för att sedan hålla i sig till början av september. Ett perfekt ställe att motionsimma på eller bara njuta av ett varmt bad eller kvällssolen på den varma klippan vid badplatsen. På vintern så brukar frivilliga ploga skridskobana och skidspår på insjön.


05
Kommunikation

Tynningö trafikeras med reguljär skärgårdstrafik. SL:s pendlarbåt angör både Norra Tynningö Brygga och Höganäs Brygga och tar dig snabbt in till Strömkajen eller Vaxholm. På öns östra sida finns bilfärja i Trafikverkets regi, Tynningöleden, som angör Norra Lagnö på Värmdö. Från Norra Lagnö är du snabbt inne i Gustavsberg eller Stockholm med bil eller buss.
På ön går SL buss som trafikerar bryggorna.


Använd kartan
X

Platser

Murres kök o bar . ( Rindö krog)

2,75 km


Oxen & Djupet

3,02 km


Skärgårdskrogen Getfoten

3,02 km


Batteriet Rindö

3,02 km


Fredriksborg Hotell & Restaurang

3,8 km


Förskolan Antistilla

2,1 km


Rindö skola

3,14 km


Förskolan Jungmannen

3,66 km


Förskola ( dagmama2)

3,71 km


Lugnets Förskola

4,14 km


Coop Vaxholm

4,84 km


Coop Gustavsberg

4,93 km


Hemköp Gustavsberg Hamnen

5,39 km


Folkpool Nacka Värmdö

6,34 km


Kalong Asian Market

6,51 km


Ljungbergsgårdens vägskäl

914 m


Östra Tynningö

1,11 km


Skogsö Udde brygga

1,59 km


Ramsöberg brygga

1,63 km


Knutsholmen brygga

1,65 km


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

  • Grönområde
    0 m
    -
    -
  • Hållplats
    Ljungbergsgårdens vägskäl
    914 m
    2 min
    5 min
    18 min
  • Hav
    424 m
    1 min
    3 min
    9 min
  • Sjö
    1,62 km
    4 min
    8 min
    28 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Mathias eller Michelle!

Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.