Sjöpiren 3 / Strandängarna / Tyresö

Utgångspris
5 495 000 kr
Boarea
155 kvm
Avgift
5 767 kr/mån
Rum
6 rum (4-5 sovrum)
Kommande försäljning

Försäljning av denna bostad är planerad. Kontakta ansvarig mäklare för intresseanmälan och mer information.

Anmäl intresse

VISNING I AUGUSTI!

Ett unikt tillfälle att förvärva en av tornvillorna i de populära Brygghusen i Tyresö Strandängarna! Ett riktigt drömboende för dig som vill bo i direkt närhet till havet i ett trevligt och färdigbyggt område med promenadavstånd till den barnvänliga stranden. Här får ni ett toppmodernt hem i ett lugnt och barnvänligt område med bästa solläge!

Inbjudande planlösning där entréplanet bjuder på en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum och det övre planet disponeras av fyra sovrum och ett smakfullt inrett badrum i samma plan. I tornet på de översta våningsplanet finner ni ett härligt allrum med ateljékänsla, braskamin och stora fönsterpartier som ger ett härligt ljusinsläpp.
Dubbla terrasser och balkonger i olika väderstreck, allt för att följa solen från morgon till kväll. Från den stora altanen på baksidan av huset har man underbar eftermiddags och kvällssol samtidigt som man blickar ut över Erstaviken.
Parkeringsplats med motorvärmare ingår i bostadsrätten.

Här bor ni i den vackra skärgårdskommunen Tyresö med busskommunikationer i till Gullmarsplan och T-centralen. Sommartid kan du ta Vaxholmsbåten från Tyresö brygga in till Stockholm eller varför inte längre ut i skärgården.
Närliggande Tyresö centrum är ett stort inomhuscentrum som har ett stort utbud av restauranger och shopping.

Bilder
Sponsrade länkar
Visa alla 45 bilder
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?
Prova vår smarta tjänst Värdeindikatorn
Sponsrade länkar
Fakta
Rumsbeskrivning
 • Beskrivning av samtliga rum
  HALL
  Bostaden nås via en välkomnande entrébrygga med vackert prydnadsgräs planterat runt terrassen. Hallen har ett stilfullt klinkergolv i grafitgrått och väggarna är vitmålade.
  Bra förvaring för dina ytterkläder i djupa garderober med skjutdörrar av spegelglas.
  Vattenburen golvvärme vilket är genomgående för hela entréplanet.

  KÖK
  Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum skapar en social atmosfär och ett härligt ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna ut mot de båda terrasserna.
  Köket är välplanerat med vita skåpssnickerier från Vedum med gott om arbetsytor längs bänkskiva av svart granit. Ovan diskbänken sitter ett stilfullt kakel i grått.
  Vitvarorna håller hög standard med inbyggd micro och ugn i högskåp, induktionshäll samt kyl och frys i fullhöjd. Diskmaskinen är integrerad i övrig inredning.
  Vitmålade väggar och ekparkett på golvet.

  VARDAGSRUM
  Ett generöst rum med gott om plats för stor soffgrupp. Stora fönsterpartier med helglasade skjutdörrar ut till den underbara terrassen med vacker havsutsikt.
  Vitmålade väggar och ekparkett på golvet.

  DUSCHRUM/TVÄTT
  Ett helkaklat duschrum med vita matta kakelplattor på vägg och ett grått klinkergolv. Duschhörna bakom glasvägg. Tvättställ ovan kommod med vita lådor från Vedum, toalett och spegelskåp med belysning. På högra sidan är tvättmaskin (7 kg) och torktumlare placerad. Praktiskt arbetsbänk och och väggskåp ger bra med förvaring.

  ÖVRE PLAN
  På det övre våningsplanet finner du hemmets mer privata del med fyra sovrum, klädkammare och ett badrum. Två balkonger på vardera sida av huset med utgång från två av sovrummen. Vitmålade väggar och ekparkett på golvet.

  SOVRUM 1
  Sovrum 1 är det större av sovrummen och har plats för både dubbelsäng och hel garderobsvägg med skjutdörrar. Vitmålade väggar och ekparkett på golvet.

  SOVRUM 2
  Är ett tidigare allrum och har utgång till den underbara balkongen som löper längs husets långsida. Från detta rum har du en fin utsikt över vattnet.

  KLÄDKAMMARE
  En rymlig klädkammare med hylla och klädstång. Vitmålade väggar och ekparkett.
  Här står bostadens FTX aggregat för mekanisk till- och frånluft.

  SOVRUM 3
  Ett mindre sovrum som även det har utgång till en balkong på framsidan av huset. Vitmålade väggar och ekparkett på golvet.

  SOVRUM 4
  Ett generöst sovrum med härligt ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Vitmålade väggar och ekparkett på golvet.

  BADRUM
  Helkaklade väggar med vita kakelplattor och ljusgrått klinkergolv med komfortvärme. Dusch bakom glasvägg, toalett, tvättställ på kommod med vita lådfronter från Vedum samt högskåp. Spotlights i taket. Plats för badkar finns om så önskas.

  TORNET
  På det översta våningsplanet i huset ligger ett generöst allrum med fönsterpartier i tre väderstreck vilket ger ett rikligt ljusinsläpp. Detta blir det perfekta ateljérummet. Här står även en braskamin placerad som förhöjer mysfaktorn under vinterns kalla dagar.
Fakta
Beskrivning
 • Boarea
  155 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Rum:
  6 (4-5 sovrum)
Byggnadssätt
 • Byggnadsår:
  2016/2017
 • Kommentar, byggnad
  GRUND
  Grundläggning på pålar
  Bottenplatta av betong
  Altaner är grundlagda på synliga pålar, höjd ner till marknivå varierar

  STOMME - Bärande träkonstruktion
  TAK - Träkonstruktion med plåttak
  FASAD -Målad träpanel
 • Upplåten mark
  Ingen mark ingår i upplåtelsen
 • Värme och ventilationsanl.
  Fjärrvärme via egen fjärrvärmecentral under trappa
  Vattenburen golvvärme på entréplan samt vattenburna radiatorer på de övre planen
  FTX-system, till- och frånluft med värmeåtervinning.
Energideklaration
 • Sammanställning
  Energideklaration ej utförd
TV/Internet
 • Beskrivning TV/Internet
  Samtliga boende har fiberanslutning mot internet 100/100 Mbit, med möjlighet till högre hastighet mot avgift. Två nätverksuttag finns i de flesta rum i huset, vilket gör det enkelt att se till att hela familjen, plus annan teknik i hemmet, får en snabb och stabil uppkoppling.
Altan framsida
 • På framsidan av huset vid entrén finns en mindre altan med plats för cafébord. I anslutning till entrén finns ett förråd.
Altan baksida
 • Med utgång från stora helglasade skjutdörrar i vardagsrummet när man den härliga och generösa altanen. Med ett perfekt solläge under eftermiddag och kvällen blickar man ut över Erstaviken. På altanen ryms både loungegrupp och matplatsmöbel.
  Även från denna altan nås ett förråd som säljarna byggt om till en vinkällare.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Beskrivning, parkering
  En parkering med motorvärme ingår i månadsavgiften och är belägen direkt i anslutning till entrén.
  Möjlighet finns att hyra en extra parkeringsplats, separat kö. Det finns ett flertal gästparkeringar i området.
Ekonomi
 • Avgift:
  5 767 kr/mån
 • Kommentar, månadsavgift
  I avgiften ingår parkeringsplats med eluttag, kallvatten, basutbud TV samt Internetuppkoppling 100/100 Mbit.

  Utöver månadsavgiften faktureras den boende för sin faktiska förbrukning för kostnader för uppvärmning av huset samt för varmvatten. I kostnaden för uppvärmning ingår även kostnaden för varmvatten.
  Säljarna har även tecknat en hemförsäkring med bostadsrättstillägg som ej är inräknat i driftskostnaden.
 • Uppvärmning:
  1 295 kr/mån
 • Hushållsström:
  1 087 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad:
  2 382 kr/mån
 • Antal personer i hushållet:
  5
 • Upplåtelseform:
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift:
  1 163 kr, betalas av säljare.
 • Pantsättningsavgift:
  465 kr
 • Andel i förening:
  0,0280240
 • Pantsättning
  Bostadsrätten är pantsatt.
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
 • Planerade avgiftsändringar
  Föreningen är välmående med god ekonomi.
Föreningen
 • Benämning:
  Brf Brygghusen.
 • Allmänt
  BRF Brygghusen uppfördes under 2016-2017 och består av 40 st radhus på Sjöpiren och Vågpiren i Strandängarna/Tyresö Strand. 32 radhus är av storlek 5 rum och kök på 129 kvm, medan de åtta tornhusen har 6 rum och kök på 155 kvm. Till varje hus hör en parkeringsplats med elstolpe, dessutom finns ett antal gästparkeringar, både i föreningen och i samfällighetens regi på Strandallén. Möjlighet att köa för att hyra en extra parkeringsplats finns också.
 • Övriga utrymmen i föreningen
  Ett förråd finns tillhörande varje bostad. Gemensamt soprum samt cykel- och barnvagnsrum finns i föreningen. Det finns en lekplats i området mellan Sjöpiren och Vågpiren.
Området
 • Att Strandängarna i Tyresö är en av Stockholms alla vackraste platser känns direkt – här finns en känsla i naturen som är svårfunnen. Området ligger i det vackra landskapet i nordöstra Tyresö, invid Erstaviken och är ett fantastiskt alternativ för dig som uppskattar ett nytt och bekvämt boende vid havet och ändå har bra kommunikationer in till Stockholm.

  I Strandängarna kan du kliva rätt ut i naturen från din lägenhet. Området utvecklas till en havsnära mötesplats med bad, båtklubb och strandpromenad, samtidigt som områdets naturvärden tas tillvara. Mellan de två pirerna finns den fina Brygghusparken, där familjer möts och barnen leker. En tredjedel av Tyresö kommuns areal är skyddad som nationalpark eller naturreservat. Nackareservatet är endast ett stenkast bort och det är nära till Tyresta Nationalpark och Sörmlandsleden. Här bor du också nära badplatser, svampplockning, waxholmsbåtar och det finns oändliga möjligheter till aktiviteter som ridning, sportfiske och golf.

  Skärgårdskommunen Tyresö är en attraktiv bostadsort med närheten till havet, naturen och storstaden. Du tar dig in till centrala Stockholm på ca 20 minuter med bil och det finns flera busslinjer som trafikerar Tyresö mot Gullmarsplan och Stockholm. I Tyresö centrum som ligger ca 4 km bort, hittar du allt från bibliotek och konsthall till matvarubutiker, apotek, systembolag, biograf och vårdcentral. Här finns även ett flertal mindre butiker.
 • Kommunikationer
  Strandängarna och BRF Brygghusen når man snabbt och enkelt med buss 804 eller 824. Du tar dig in till centrala Stockholm på ca 20 minuter med bil.
Sponsrade länkar
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Karta & platser
Klicka här för att börja använda kartan
Närliggande platser & landmärken
 • Restauranger
  Stockholm Bed & breakfast
  407 m
  Tyresö Kök å Bar
  1,62 km
  Primavera
  1,76 km
  Sesa HB
  1,76 km
  San Remo
  1,77 km
 • Skolor
  Förskola Rotvik
  1,27 km
  Saltsjöbaden Windsurfing School
  1,44 km
  Strandskolan
  1,73 km
  Förskola Tuvan - Pysslingen Förskolor
  1,9 km
  Förskolan Hästhagen
  1,91 km
 • Mataffärer
  RINGENS KIOSK
  3,17 km
  Coop Nära Farmarstigen
  3,61 km
  Lidl
  4,46 km
  Hemköp
  5,41 km
 • Tågstationer
  Erstaviksbadet station
  2,01 km
  Solsidan station
  2,15 km
  Tattby station
  2,58 km
  Tippen station
  3,08 km
  Ringvägen station
  3,46 km
 • Kommunikationer
  Strandängarna
  87 m
  Strandbadet
  382 m
  Tjärnstigen
  633 m
  Slumnäsvägen
  889 m
  Rotvik
  1,12 km
 • Mäklarhuset Friends
  Tips på platser i närheten Lägg till
  Friluftsområde
  340m
  lekplats
  53m
  Strandbadet + båtplats
  566m
Klicka på platserna i listan för att se förhållandet gentemot objektet.
Platser

 • Vatten
 • 117 m
 • 1 min
 • 1 min
 • 1 min
 • Sjö
 • 669 m
 • 6 min
 • 9 min
 • 29 min
 • Tågstation - Erstaviksbadet station
 • 2,01 km
 • 33 min
 • 47 min
 • -
 • Hållplats - Strandängarna
 • 87 m
 • 1 min
 • 1 min
 • 1 min
Mäklarhuset Friends
Kommentarer från vänner och ägare

Det är praktiskt med nya radhus och inte så mycket projekt med trädgårdar och renoveringar.Området har låg kriminalitet och det finns bra Skolor och Dagis i närheten som har höga omdömen. Direkt bussarna till Gullmarsplan och till Vasagatan är smidiga från området. Det tar ungefär 20 minuter till Gullmarsplan och ca 30 minuter till Vasagatan i morgontrafiken.
Tycker om närheten till naturen med Hjortar och får som man hör från den härliga balkongen. Vi har en kort promenad till bad och båtplats vilket är är superskönt.

https://www.youtube.com/watch?v=IIUpJZY9ePk

Den boende
Fördelar med Sjöpiren 3
Bästa solläget i föreningen och natureservatet erstavik
Den boende
Ljuset faller in vackert
Den boende
Fri utsikt
Den boende
Nära kollektivtrafik
Den boende
Energisnål
Den boende
Barnvänligt område
Den boende
Grön omgivning
Den boende
Trevliga grannar
Den boende
Solig trädgård
Den boende
Visa alla fördelar
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier