Postroddsvägen 8

Postroddsvägen 8

Slutpris

2 750 000 kr


Gamla Grisslehamn— Väddö— Norrtälje

Postroddsvägen 8


Slutpris
2 750 000 kr

Gamla Grisslehamn— Väddö— Norrtälje

Med havet som granne

Välkommen till detta fina fritidshus om 46 kvm med ett helt fantastiskt havsläge och strålande utsikt både från huset och hela den 2772 kvm stora tomten med fin anslutning till badklippor och havet.

Huset som ligger i ett mycket bra läge centralt i populära Gamla Grisslehamn med möjlighet till båtplats, har ett högt fint fritt läge med strålande havsutsikt. Den effektiva planlösningen bjuder på två sovrum, kök, vardagsrum och badrum med dusch, handfat och toatron. I vardagsrummet finns en fin murad öppen spis med insats som värmer skönt. Här finns också ett matrum med plats för 6-8 personer med stora panoramafönster mot havet. Huset sammanbinds med det nybyggda gästhuset om 15 kvm genom ett stort, soligt altandäck. På tomten finns även ett garage om ca 20 kvm.

Överallt på den stora fina havsnära naturtomten har man en fantastiskt fin havsutsikt. Tomten sluttar mot havet och har berg i dagen samt en mindre plan gräsyta på den nedre delen. Från tomten når man enkelt badklipporna och bryggorna ca 100m bort. Ca 300m till båtbryggan inne i Gamla Grisslehamn. Om man önskar bygga om eller till på fastigheten är byggrätten enligt plan 80 kvm för huvudbyggnad samt 40 kvm för gästhus. Utöver detta får man bygga attefallshus (25 kvm) och friggebod (15kvm).

Gamla Grisslehamn, eller Grisslehamn som det hette från början, är en ort på mellersta Väddös östsida och föregångare till den nuvarande orten Grisslehamn. Orten nämns i historiska handlingar första gången 1376 i samband med postgången till Finland via Åland, en verksamhet som hade mycket stor betydelse för Kronan. Posthanteringen var under långa tider en viktig sysselsättning för Grisslehamnsborna. 1564 reglerades att postfiskarna i Grisslehamn skulle se till att hålla sig med egna båtar. Från 1638 anordnades en regelbunden posttrafik mellan Åland och Gamla Grisslehamn. byn brändes 1719 av ryssarna, men återuppbyggdes strax därefter.


Boarea
46 kvm
Driftkostnad
9 735 kr/år
Tomtarea
2 772 kvm
Rum
3 rum (2 sovrum)
Såld
2018-09-06

Mäklarhuset Norrtälje

Denna fritidshus på Postroddsvägen såldes av oss 2018-09-06. Se alla våra försäljningar i Väddö samt även på Postroddsvägen.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.