Raknö

Raknö

Slutpris

9 550 000 kr


Ekskogen— Vallentuna

Raknö


Slutpris
9 550 000 kr

Ekskogen— Vallentuna

Här ges ett fantastiskt tillfälle att förvärva Raknö Gård. Högt och fridfullt belägen med milsvid utsikt över skogs- och ängsmark i perfekt västerläge i vacker kulturbygd. Huvudbyggnad är ursprungligen uppförd under andra hälften av 1800-talet om 240 kvm fördelat på 8 rum och kök. Huvudbyggnaden har varsamt och löpande renoverats till ett mycket bra skick. Välskött trädgård samt natur/skog om 19 Hektar.
Trivsamt kök med fungerande bakugn och vedspis. Vacker salong samt matsal med kakelugnar. Huset rymmer fem sovrum varav tre har eldstäder. Tre helkaklade badrum i ljus färgskala samt en praktisk tvättstuga med tvätt och torktumlare samt förvaring.
Intill huset finns ett rustik vedbod/verkstad med loftförvaring. Teknikrum med jordvärmeanläggning samt teknikrum för pool. Äldre traktorgarage samt stor jordkällare. Pool 4x8 m med romersk trappa och pooltält.

Till fastigheten hör en ekonomibyggnad i två plan om ca 335 kvm inredd med 6 boxar. Ekonomibyggnaden rymmer även maskinförråd, sadelkammare, personalrum på övre plan och vagnslider samt höskulle.
Paddock med belysning. Jakträtt finns för småviltsjakt. Möjlighet till gårdsstöd samt miljöstöd.

Efter endast några minuters resväg från Ekskogens tågstation svänger ni av och rullar ni in på fin grusväg som leder fram till gården. För er som längtar ut till naturskön och rogivande landsbygd kan avståndet inte vara närmare.
Brottby centrum finns inom ca 10 minuter med bil. Här finns mathandel, skola och bibliotek samt ett ypperligt kommunikationsläge med buss in till Stockholm eller Norrtälje.

Det tar ca 10 minuter att gå från Roslagsbanans station Ekskogen (Kårstalinjen). Det tar ca 45 minuter till Östra station.
Till Arlanda tar det ca 20 minuter med bil.

Missa inte detta unika tillfälle att förvärva Raknö Gård, en historisk brukningsenhet och tidigare kungsäng och därmed inte vilken gård eller torp som helst.


Boarea
240 kvm
Driftkostnad
48 500 kr/år
Tomtarea
19.3000 ha
Fastigh.bet
VALLENTUNA RAKNÖ 1:1
Objekttyp
Gård
Såld
2018-10-21

Mäklarhuset Täby & Danderyd

Denna gård på Raknö såldes av oss 2018-10-21. Se alla våra försäljningar i Vallentuna samt även på Raknö.

Boka värdering

Tore Svennberg

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.