Sök Meny
Välkommen på visning

Kontakta mäklaren för mer information kring visningstider.

Anmäl intresse
Vallentuna / Sörgården
Sörgården 124
Boarea: 79,5 kvm
Avgift: 4 688 kr/mån
Driftkostnad: 435 kr/mån
Rum: 3 rum (2 sovrum)

Vallentuna - Sörgården / Sörgården 124

Bra planerad trea med ypperligt läge i området och sjöglimt!

En välvårdad trea högst upp i fastigheten med lugnt och fritt läge i området med sjöglimt mot Vallentunasjön. Lägenheten är i fint originalskick. Stor hall med stort ljusinsläpp och goda förvaringsmöjligheter i 5 garderober. Kök med ljus skåpinredning och matplats för 4-6 personer och med morgonsol. Rymligt vardagsrum med fint ljusinsläpp via stort fönsterparti med eftermiddagssol. Här ges plats för soffgrupp och matsalsbord om så önskas. Två sovrum med bra förvaring via garderober. Gäst-wc och rymligt badrum med tvättmaskin och badkar. Även hallen erbjuder bra förvaringsmöjligheter. Plastgolv och äldre tapeter.

Lugnt barnvänligt område med flera lekplatser. Bekvämt gångavstånd till ICA och Kvarnbadet med bl.a en tempererad 50 m bassäng. Skolor och förskolor inom gångavstånd samt goda kommunikationer med buss i området och Roslagsbanan från Vallentuna C.
Vallentuna Centrum erbjuder all tänkbar service med ett brett utbud av butiker, banker,vårdcentral, apotek, restauranger och caféer samt ett nytt fint bibliotek och kulturhus.
Här i Vallentuna är det nära till naturen och utbudet av fritidsaktiviteter i kommunen är stort. Det finns en modern gym/simanläggning, ishall, golfbanor, fotboll, ridning, tennis, motionsspår mm.

Sponsrade länkar
Vill du veta vad din bostad är värd?

Fyll i dina kontaktuppgifter så bjuder vi på en fri muntlig värdering av din bostad.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Sponsrade länkar
Saniflo
Annons

På en större skärm kan du se hur köket skulle se ut i andra färger och material.
Rumsbeskrivning
 • Beskrivning av samtliga rum
  ENTRÉ/HALL
  Rymlig entréhall med ljust plastgolv och ljusa väggtapeter. Avhängningsyta för ytterkläder. Städskåp, linneskåp och garderob, samtliga med överskåp.

  VARDAGSRUM
  Rymligt vardagsrum med ekparkettgolv och ljusa vävtapet. Här ryms soffgrupp samt matsalsbord. Fint ljusinsläpp via stort fönsterparti samt utgång till inglasad balkong i sydväst med markis. Fin vy mot allmänning och viss sjöglimt mot Vallentunasjön.

  KÖK MED MATPLATS
  Kök med matplats för 4-6 personer invid fönster mot välskött innergård. Plastgolv och ljus tapet. Ljusa skåpinredning samt vitt kakel ovan bänkyta. Diskbänk och bänkskivor i laminat och rostfritt. Kyl/frys samt extra frys. Spis med ugn och fläkt. Speceriförvaring i plast.

  SOVRUM 1
  Stort och ljust rum med plastgolv och ljusa väggtapeter. Fönster i sydväst med fin utsikt mot allmänning. Två inbyggda garderober med dubbeldörrar samt överskåp.

  SOVRUM 2
  Ljust plastgolv och ljus väggtapet samt två garderober med överskåp. Fönster mot stor trivsam innergård.

  BADRUM
  Renoverat omkring 2000-tal med beige våtrumsmatta samt våtrumstapet. Badkar och wc samt dubbla handfat. Badrumsskåp med spegel samt tvättmaskin.

  GÄSTWC
  Blå våtrumsmatta och ljusgul väggfärg. Wc och handfat samt väggfasta hyllplan.
Fakta om bostaden
Beskrivning
 • Boarea
  79,5 kvm
 • Rum
  3 rum (2 sovrum)
Byggnadssätt
 • Byggnadsår
  1969
Energideklaration
 • Energiprestanda
  91 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd
  Datum: 2008-12-05
TV/Internet
 • Bredbandsbolaget from vecka 42 (2017-10-16).
Övrigt
 • OMRÅDET
  Allmänt om området
  Sörgården är ett centralt beläget område med promenadavstånd till centrum, Kvarnbadet, promenadstråk kring Vallentunasjön samt ett flertal skolor och förskolor.

  Området kännetecknas av gröna innergårdar med välskötta lekplatser och torget kring ICA.
  Närservice
  Livs i och med ICA Sörgården samt intilligande restaurang. Gångavstånd till Vallentuna centrum med större utbud av butiker, service och livs.
  Kommunikation
  Ett flertal busslinjer i området och gångavstånd till centrum med de större busslinjerna (610, 524 mm)

  Roslagsbanan från Vallentuna centrum.
  Parkering
  Möjlighet till parkering i föreningen, kort kö-tid för parkeringsplatser och längre kö-tid för garageplatser. Se föreningens hemsida för mer information.
Ekonomi
 • Avgift
  4 688 kr/mån
 • Ingår i avgift
  I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV
 • Försäkring
  175 kr/mån
 • Hushållsström
  260 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad
  435 kr/mån
 • Antal personer i hushållet
  1
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift
  1 108 kr
 • Pantsättningsavgift
  440 kr
 • Andel i förening
  0,002841
Föreningen
 • Benämning
  Brf Sörgården i Vallentuna.
 • Allmänt
  Bostadsrättsföreningen Sörgården är vackert beläget nära Vallentunasjön. Från bostadsrättsföreningen är det nära till kommunikationer, skolor, utomhusbad, golf och Vallentuna Centrum med all samhällsservice.
  Inom föreningens område finns också livsmedelsbutik, restaurang (pizzeria), frisör, tandläkare, montessoridaghem, kontor, och gott om förrådslokaler.

  Varje gård har en nyrenoverad mindre lekplats och centralt i området, vid torget, finns en ny stor och mycket omtyckt lekplats.
  Varje gård har även en sittplats där man kan sitta ute och äta.
  Vidare finns boulebanor.

  Det finns alltid lediga parkeringsplatser. Till varmgarage eller platser med eluttag är det dock kö ibland.

  Föreningen har 348 bostadsrättslägenheter uppförda under åren 1969 - 1972. Lägenheterna finns i storlekar från 1 rum och kokvrå upp till 4 rum och kök. De flesta husen består av tre våningsplan och har sex lägenheter per trapphus.

  Brf Sörgården har ett eget förvaltningskontor med två heltidsanställda som sköter all service och ekonomi. Bevakning och störningsjour i området sköts av Securitas.

  Under perioden 2006-2008 genomförde föreningen en omfattande renovering av fastigheternas fasader, fönster, tak, ventilation, och värmesystem. De renoverade husen är gula och har fått ett kupat tak. I maj 2008 installerade föreningen ett vattenreningssystem på både tappvatten och värmesystem. Under 2009-2010 genomför föreningen en renovering av avoppsstammarna. Renoveringen av husen följs under 2008-2010 av handikappanpassning av entréer och en omfattande renovering av utemiljön med lekplatser, planteringar, asfaltering, belysning, och skyltning.

  Information tagen från föreningens hemsida; http://www.brfsorgarden.se. Kontrollera hemsidan för eventuell uppdaterad information.

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Bostadsvisning i VR

Nyhet! Nu lanserar vi bostadsvisningar i virtuell verklighet.

Läs mer och prova på
Sponsrade länkar
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

 • Mäklarhusets köpguide för bostadsrättsköpare
  Mäklarhusets köpguide för bostadsrättsköpare

  Nu är det dags för dig att köpa bostadsrätt. Kanske är detta din första bostad i livet eller du köpt och sålt flera gånger eller ska flytta till lägenhet från ett hus?

 • Så inreder du smartast på liten yta.
  Så inreder du smartast på liten yta.

  När det kommer till små lägenheter brukar det svåraste vara hur man ska få plats med allting. Här får du tips på hur du får hemmet att kännas större!

 • Radon – en hälsofara
  Radon – en hälsofara

  För höga halter av radon är på sikt farligt att leva med – eftersom det kan ge upphov till lungcancer. Idag uppskattas runt 400 000 bostäder i Sverige ha högre radonhalter än de rikt- och gränsvärden som gäller.

  Bostad / Sverige / Stockholm / Vallentuna / Sörgården