Skattegårdsvägen 63, 4tr / Vällingby Centrum / Vällingby / Stockholm

Underbar seniorlägenhet om ca 79 kvm!

Utgångspris
2 295 000 kr
Hur mycket kan du låna?
Räkna på boendekalkyl
Boarea
78,5 kvm
Avgift
4 864 kr/mån
Rum
3 rum (2 sovrum)
Våning
4 av 5 (Hiss finns)
Budgivning
2 250 000 kr
Välkommen på visning

Kontakta mäklaren för mer information kring visningstider.

Anmäl intresse Budgivning

Välkommen till denna rymliga seniorlägenhet om 78,5 kvm fördelat på 3 rum och kök! Lugnt boende för dig som är 55+ belägen på 4:a våningen med härligt utsikt över Vällingby C i fastighet med stor hiss. Ljus och luftig lägenhet med fönster i tre väderstreck och en inglasad balkong i härligt och högt söderläge med sol från morgon till kväll. Välplanerad bostad med rymliga rum fördelade på hall med stor klädkammare intill, vardagsrum med goda möbleringsalternativ för både soffdel och matplats. Från vardagsrummet når man ut till den trevliga balkongen i söderläge med infravärme för den frusna. I lägenheten finns också ett ordentligt kök med bra förvaring och arbetsytor samt två sovrum med plats för säng och garderob. Rymligt duschrum med tvättmaskin. Beläget i populär förening som har mycket god ekonomi. Närhet till Vällingby C med gångavstånd alternativt tar man bussen som går utanför. I Vällingby C finns stort utbud av matbutiker, butiker, resturang, vårdcentral, T-bana samt flertalet bussar. Fin natur i området.

Välkommen på visning!

Bilder
Sponsrade länkar
Visa alla 14 bilder
Inspiration
Planritning
Fakta
Rumsbeskrivning
 • Beskrivning av samtliga rum
  Hall
  Väl tilltagen hall med avhägningsmöjligheter via hatthylla och väldigt bra förvaring via klädkammare. Linoleumgolv och ljusa väggar.

  Vardagsrum
  Rymligt vardagsrum med fönster i flera väderstreck vilket ger ett härligt ljusflöde i hela lägenheten. Goda möbleringsalternativ med gott om plats för soffgrupp samt övrig möblemang. Från vardagsrummet tar du dig även ut på lägenhetens balkong i högt söderläge. Parkettgolv med ljusa väggar.

  Balkong
  Härlig inglasad balkong belägen i söderläge med sol från morgon till kväll. Underbar utsikt över Vällingby centrum! Här finns utrymme för utemöbler och gröna växer om så önskas. Trall på golvet och infravärme för de kalla kvällarna.

  Kök
  Ett ordentligt kök med gott om arbetsytor och köksskåp för förvaring med vita fronter. Arbetsytor bestående av stor rostfri diskbänk och ovan sitter stänkskydd med vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av spis, fläkt, kyl- och frys samt diskmaskin. Vitvarorna är från 2016. Ljusa väggar och linoliumgolv.

  Sovrum 1
  Rofyllt sovrum i direkt anslutning från vardagsrummet. Här finns plats för dubbelsäng och tillhörande möbler. Förvaring fås via flera garderober i rummet. Parkettgolv och ljusa väggar.

  Sovrum 2
  I anslutning till köket finns det andra sovrummet. Utrymme för säng och tillhörande möbel samt förvaring fås via garderob. Linoliumgolv och ljusa väggar.

  Duschrum
  Stort och praktiskt duschrum med matta på golv och kakel på väggarna. Duschrummet är utrustat med duschkabin, wc, handfat, spegelskåp, handdukstork samt arbetsbänk med tvättmaskin(2016) under. Vädringsfönster finns.
Fakta
Beskrivning
 • Boarea
  78,5 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Rum
  3 rum (2 sovrum)
 • Våning
  4 av 5
Byggnadssätt
 • Värme och ventilationsanl.
  Fjärrvärme
Energideklaration
 • Energiprestanda
  130 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Datum: 2018-04-29
 • Besiktningsman
  Ebba Lindencrona, Aktea Stockholm
TV/Internet
 • Beskrivning TV/Internet
  Kabel-tv från ComHem och bredband via Ownit (100 Mbit/s). I avgiften ingår ComHems grundutbud plus 8 favoriter.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Beskrivning, parkering
  Totalt har föreningen 41 st parkeringsplatser. De är fördelade enligt följande. I föreningen finns 19 carportplatser med el-uttag. Dessa kostar ca 300 kr/månad och för närvarande är det kö. Totalt har föreningen 8 vanliga p-platser med el-uttag som kostar ca 200 kr/månad och 8 st utan el för ca 100 kr/månad. Dessutom finns ca 5 gästparkeringar.
Övrigt
 • Till lägenheten tillhör ett källarförråd i annat hus.
Ekonomi
 • Avgift
  4 864 kr/mån
 • Försäkring
  150 kr/mån
 • Hushållsström
  200 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad
  350 kr/mån
 • Kommentar, driftkostnad
  Driftkostnaderna är schablonberäknade.
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift
  1 138 kr betalas av köpare.
 • Pantsättningsavgift
  455 kr
 • Andel i förening
  0,0184120
 • Andel av årsavg.
  1,84120%
 • Andelstal insats
  1,85980%
 • Pantsättning
  är pantsatt.
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
 • Planerade avgiftsändringar
  I dagsläget planerar föreningen inga avgiftsändringar (kontrollerat 2018-06-05). Föreningen har mycket god ekonomi och har inte haft någon höjning alls sedan den bildades.
Föreningen
 • Benämning
  Brf Skattegården.
 • Allmänt
  Brf Skattegården är en äkta förening där det finns 55 st lägenheter fördelade på 4 bostadshus som färdigställdes år 1997.

  Seniorboende med villkor att förvärvare kan antas om han/hon fyllt 55 år. Föreningen har inte en övre gräns. Om äkta makar förvärvar bostadsrätt, är det tillräckligt om en av makarna uppfyller detta ålderskrav. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC och tekniska förvaltningen av Drifta förvaltning AB.  Kabel-tv från ComHem och bredband via Ownit (100 Mbit/s). I avgiften ingår ComHems grundutbud plus 8 favoriter.
 • Kommande renoveringar
  Föreningen har inga planerade stora renoveringar på gång. Husen byggdes 1996 och det som är gjort sedan dess är uppfräschning av hissarna och löpande underhåll. Under 2018 ska målning av soprum, carport och vissa fönster utvändigt.
 • Kommande avgiftshöjningar
  I dagsläget planerar föreningen inga avgiftsändringar (kontrollerat 2018-06-05). Föreningen har mycket god ekonomi och har inte haft någon höjning alls sedan den bildades.
 • Gjorda renoveringar
  Byte till 10-års batterier i brandvarnare i samtliga lägenheter har skett under hösten 2017.
  Byte av radiatorfilter i samtliga lägenheter har skett under hösten 2017.
 • Övriga utrymmen i föreningen
  I föreningen finns en tvättstuga i port 63 med 4 tvättmaskiner, 2 torktumlare, 2 torkskåp samt en mangel.

  Det finns en föreningslokal i port 63 med bord, stolar samt pentry. Den används bland annat för gemensamma aktiviteter som exempelvis kortspel, dart mm. En hobbylokal finns även. Även en övernattningslägenhet i port 61 finns att hyra med 4 stycken sängplatser samt badrum med dusch.

  En trevlig uteplats som tillhör föreningen. Föreningen anordnar olika festligheter som man som medlem kan vara med och delta i.
Området
 • Historia:
  Vällingby var unikt redan på 1950-talet då det byggdes. Vällingby, Sveriges första ABC-stad (dvs kombination Arbete, Bostad, Centrum), invigdes 1954 som "framtidsstaden" och blev på sin tid en förebild och fick stor uppmärksamhet även internationellt.

  Affärer och restauranger:
  Vällingby C har genomgått en omfattande modernisering men den härliga gamla torgkänslan finns ändå bevarad. I den omskrivna modegallerian K:fem med det röda, speciella taket, hittar man det senaste i modeväg som annars endast finns i city och en hel del annat smått och gott. För den som vill äta en bit mat finns en stor variation av restauranger runt om i området och i närheten av centrum.

  Natur och fritid:
  Hela Vällingby omges av grönområden, fina blommande trädgårdar och parker i de olika områdena. Fina cykelbanor och gångvägar inbjuder till sköna utflykter. I närheten finns härliga bad utmed hela Hässelbyområdet och ut till Blackeberg. För den som föredrar bassängbad finns Vällingby simhall och sommartid kan man även gå till utomhusbassängen i Nälsta.
 • Kommunikationer
  Det finns ett stort antal kommunikationer att välja på i närheten. Vällingby C ligger på gångavstånd med alla sina resealternativ. Alternativt tar man bussen som ligger i närheten av fastigheten dit. Med tunnelbanans gröna linje tar det ca 28 minuter till Stockholms central. Från Vällingby bussterminal går 11 olika busslinjer. Med buss 179 är du i Spånga på ca 11 minuter där finns anknytning till pendeltåg som tar dig till Stockholms Central på 13 minuter.
Sponsrade länkar

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier