Ramsö / Vaxholm

Referensnummer
440 680
Boarea
59 kvm
Rum
2 rum (1 sovrum)
Förberedd försäljning

Under förberedd visar vi bostäder där en kommande försäljning är planerad. Kontakta ansvarig mäklare för intresseanmälan och mer information.

Anmäl intresse
Bilder
Sponsrade länkar
Visa alla 1 bilder
Ekonomisk trygghet vid arbetslöshet eller sjukskrivning
BETALSKYDD

När du köper eller säljer din bostad genom Mäklarhuset kan du teckna en Betalskyddsförsäkring genom BEST Försäkring som skyddar dig mot ekonomiska oförutsedda händelser som kan påverka ditt boende. Betalskydd är bästa sättet att försäkra din privatekonomi. Med Betalskyddsförsäkringen kan du få ett månadsbelopp som täcker en del av dina månadskostnader.

Teckna Betalskyddsförsäkring
Området

Ramsö - en skärgårdsidyll på pendelavstånd

På Ramsö möts du av flakmopeder, grusvägar och vackra skärgårdshus när du kliver av båten. I det vackra vänthuset på ångbåtsbryggan så finns både bibliotek och gummistövlar som väntar på besök från sina ägare och någon som vill låna en bok.

För permanent eller fritidsboende

Ramsö har sedan förra sekelskiftet varit ett sommarnöje för många familjer. I dagsläget bor ett 40-tal personer permanent på ön och det finns två aktiva varv som bidrar till en levande skärgård. Ön har en blandad bebyggelse med många sekelskifteshus från förra seklet blandat med frititdshus från 60-70-talet och moderna villor och sommarnöjen från 2000-talet. Ön är bilfri och det vanligaste transportmedlet på ön är dina egna ben, flakmoped, cykel eller en och annan fyrhjuling eller golfbil.

Natur och fritid

Ön består av fastigheter i vacker skärgårdsnatur med både ängar, skog och badklippor och stränder. Havet är närvarande från i stort sett hela ön som till viss del är ganska kuperad. Det finns allmän badstrand på öns sydöstra sida och allmän badklippa på Badberget i sydväst med kvällsol. På öns södra sida mot Tynningösund finns ett antal bryggor för båtplatser samt även vid Ramsöberg. Av fastighetsägarföreningen anordnas ett flertal aktiviteter på ön såsom midsommarfirande och bouleturnering.

Kommunikation

Ramsö trafikeras med Waxholmsbåt året runt med ett flertal turer från morgon till kväll. Pendlarbåt går sedan ett år tillbaks året runt in till Strömkajen i Stockholm. På pendelbåten gäller SL-kort. Vill du inte åka båten in till Stockholm kan du kliva av eller på båten i Vaxholm där du antingen kan parkera din bil eller ta bussen vidare in till Danderyd eller Östra Station. För permanentboende på Ramsö finns möjlighet att köpa förmånligt årskort på Waxholmsbolaget.

Skolor och förskolor

Barnen på Ramsö går i förskola och skola på fastlandet. Det vanligaste är på de närliggande förskolorna och skolorna i Vaxholm. Där finns både Vaxö skola, Söderfjärdsskolan och Campus Vaxholm.

Fördelar

#Pendelfärja
#Barnvänligt
#Båttaxi
#Landsbygd
#Parker/Grönområden
#Hundvänligt
#Fiske
#Cykelstigar (mtb)
#Lugnt
#Sport och friluftsliv
#Badstrand
#Båtliv

Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn