Rindöbacken 13 / Rindö / Vaxholm

Fin villa om 66 kvm på idylliska Rindö - Granne med havet och hästhagarna!

Slutpris
4 500 000 kr
Boarea
ca 66 kvm
Driftkostnad
30 685 kr/år
Tomtarea
4 146 kvm
Rum
3 rum (2 sovrum)
Såld
2020-06-11
Bostaden är såld!

Denna villa på Rindöbacken såldes av oss 2020-06-11. Se alla våra försäljningar i Vaxholm samt även på Rindöbacken

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Rindö är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

På Rindös norra sida finner ni denna perfekt placerade fastighet precis vid havet och hästhagarna! Bryggplats precis nedanför fastigheten finns att hyra.
På fastigheten finns ett fint hus med året-runt standard och en boarea om cirka 66 kvm som uppfördes 1994-1995. Huset har ett nyrenoverat kök (2020) med öppen planlösning mot vardagsrum och matplats, helkaklat duschrum med bastu, två fina sovrum samt loft med magisk utsikt som ger möjlighet till fler sovrum för den som önskar. Bra förvaringsmöjligheter i en rymlig klädkammare med fönster, alternativt som hemmakontor.
Inglasat uterum och nylagd altan med en oslagbar havsutsikt!

Enskilt vatten och avlopp. Avloppsanläggning består av en trekammarbrunn med av slamavskiljare och infiltration.

Fastighetsreglering av denna fastighet pågår. Beräknad ny tomtarea är ca 1700 kvm. Servitut för väg ner till samfälligheten kan genomföras.
Fastigheten ligger utom detaljplan, för området gäller strandskydd enligt 15§ naturvårdslagen. Länsstyrelsen har i beslut 1979-09-18 medgivit undantag från strandskyddsbestämmelserna i naturvårdslagen och gjort tomtavgränsning.

Här bor du i ett mysigt område med närhet till flertalet bad- och båtplatser.
Önskas lite större strand och bad rekommenderas Måldepån med badbrygga, grillplats och klippor, ca 5 min bilfärd från bostaden.

På Rindö erbjuds Lanthandel med stort utbud, flertalet restauranger så som Oxen & Djupet, Batteriet, Murres Bar & Kök samt Kajkanten. Du kan även njuta av goda ostar från prisbelönta Anna på Ostmakeriet.
På ön finns även ölbryggeri och kafferosteri. Även dessa aktörer har vunnit fina priser. Väl värt ett besök.

För den träningsintresserade finns det stort utbud via gym på Fysio + samt utegym. Ka1IF erbjuder många olika träningsformer för både de små och stora, samt elljusspår.

Söker du harmoni, välmående och ett naturnära liv, då har du hittat rätt.
Ja, på Rindö finns allt du kan önska helt enkelt!

Från Rindö finns även goda kommunikationer till stan med såväl buss som båt.

Att bo, att leva på en ö i Stockholms skärgård blir inte mycket enklare än så här. Med närhet till såväl Stockholms södra som norra sida når man innerstan på endast 45 min. Med morgonbåten från Rindöbadens ångbåtsbrygga kommer du in till Slussen till klockan 8.

Fastigheten är förbesiktigad och har dolda fel försäkring. Besiktningsprotokoll finns under, Dokument & Länkar längst ner i annonsen, notera att både altan och kök är åtgärdat efter besiktningen. Under denna flik finns även den föreslagna, nya fastighetsgränsen uppritad. Notera att denna är preliminär.

Välkommen till skärgårdsidyllen Rindö!

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Rindö

Endast en kort färjetur från Vaxholm ligger vackra Rindö. Ön är ca 5 km lång och 1,2 km bred och har en yta av 4,46 km². Över Rindö leder länsväg 274, med vägfärjeförbindelser till Vaxholm i väster (Vaxholmsleden) och Värmdö (Oxdjupsleden) i öster.

Restauranger och service

Vid Rindö Hamn finns den populära restaurangen Batteriet som serverar både lunch och middag med en fantastisk utsikt över infarten till Oxdjupet. Batteriet erbjuder även Bed & Breakfast. I Hamnen finns även bryggeri, ostmakeri samt restaurang Oxen & Djupet. Mitt på Rindö finns en lanthandel samt Restaurang Murres Bar och Kök. Vid färjeläget finns även Restaurang Kajkanten med bland annat vedugnspizza.

Sport och fritid

Havet är ständigt närvarande, särskilt på sommarhalvåret då ett bad eller en tur med båten inte kräver mycket förberedelser. Eller varför inte göra en utflykt med Vaxholmsbåtarna? Havet är en lika påtaglig källa till njutning och harmoni från land, oavsett om du följer strandlinjen eller söker dig till Rindös utsiktsplatser. Ett rikt föreningsliv på Rindö hjälper dig också till en aktiv och meningsfull fritid, till exempel båtklubbar, Fysio+ som är ett komplett gym med noga utvalda träningsredskap, samt utomhustennis och idrotts- och kulturföreningar. Vackert beläget ett stenkast från Grenadjärbryggan i Rindö Hamn ligger ett utegym för alla att nyttja.

Kommunikationer

Till Rindö tar du dig enkelt med bil, båt eller buss. Med närhet till såväl Stockholms södra som norra sida når man innerstan med bil på ca 45 min. Eller varför inte börja dagen med att ta skärgårdsbåten in till stan samtidigt som du kan äta din frukost och vara uppkopplad med fri Wi-Fi om du behöver. En busslinje (SL) går tvärs över ön och förbinder färjelägena. Vissa bussar går till/från centrala Vaxholm och kör således ombord på Vaxholmsledsfärjan. Broförbindelse finns till Skarpö.

Skolor och förskolor

I närområdet finns Rindö förskola samt Rindö skola. Förskolan har en fin, kuperad gård som inbjuder till lek och utforskande. Omgivningarna erbjuder fin naturmiljö. Plats för ca 75 barn fördelat på fyra avdelningar. Rindö skola är en F-6 skola med plats för ca 115 elever. Här finns även fritidshem. Skolan är belägen vid det gamla regementsområdet på östra sidan av ön nära färjeförbindelsen över Oxdjupet. Det är ett område som växer med nya bostäder och ny F-6-skola planerad till 2021. Det finns goda kommunikationer till skolan, både från Vaxholm och Värmdö.

Liknande bostäder i närheten
Hemmaliv
Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.