Torggatan 15 / Vaxön / Vaxholm

Enastående takvåning med sekelskifteskaraktär och terrass i totalrenoverad villa i centrala Vaxholm

Utgångspris
4 995 000 kr
Hur mycket kan du låna?
Räkna på boendekalkyl
Boarea
ca 85 kvm
Avgift
4 251 kr/mån
Rum
3 rum (2 sovrum)
Våning
3 av 3
Välkommen på visning

Kontakta mäklaren för mer information kring visningstider.

Anmäl intresse Budgivning

Äntligen får vi presentera fyra nybildade bostadsrätter i en fantastisk villa anno 1850 på Torggatan 15 i centrala Vaxholm. Gemensam altan och trädgård med gräsmatta, buskar och fruktträd. Gångavstånd till det bästa som Vaxholm har att erbjuda - hamnen, butiker, restauranger, bad- och båtplatser, goda kommunikationer och mycket mer!

Denna bostad är en 3:a med allt du kan önska! Öppen planlösning mellan vardagsrum och kök, vedkamin, takfönster, två fina sovrum med bra förvaring, helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare och inte minst - En egen terrass om ca.30 kvm! Här bor du med en oslagbar utsikt över Kastellet, kyrkan, biografen och Vaxholms vackra takåsar! Ett tillfälle som detta kan inte missas - Välkommen på visning!

Bilder
Sponsrade länkar
Terrass
Vardagsrum med takfönster och vedkamin
Kök
Sovrum med utgång till terrassen
Sovrum med klädkammare
Vardagsrum
Vardagsrum
Kök och vedkamin
Kök med matplats
Kök
Sovrum två med utgång till terrassen
Terrass
Utsikt från terrassen mot den gemensamma altanen
Badrum
Hall och trappa upp till lägenheten
Gemensam altan och trädgård
Gemensam altan och trädgård
Gemensam altan och trädgård
Gemensam altan
Gemensam altan
Välkommen till Torggatan 15!
Torggatan 15
Torggatan 15
Visa alla 23 bilder
Planritning
Planlösning
Planlösning
Fakta
Rumsbeskrivning
 • Hall
  Genom en separat trappa som endast går till denna lägenhet nås du av hallen. Här möts du av ett takfönster som släpper in ljus och ger en öppen, härlig, känsla. Plats för avhängning. På golvet ligger en fin enstavig ekparkett som är genomgående för hela lägenheten och väggarna är målade i vitt. I taket sitter infällda spotlights med LED-belysning i hela bostaden.
 • Vardagsrum
  Det fantastiska vardagsrummet ligger med ett enastående läge och med utsikt över Vaxholms takåsar och Kastellet samt Norra Vaxholmsfjärden mot Stegesund. Två takfönster ger ett härligt ljus och en vedkamin bidrar med värme när kylan börjar krypa inpå. Ett rymligt och fint sällskapsrum med öppen planlösning mot köket. Den 30 cm höga golvsockeln som går genom hela lägenheten är handgjord och innefattar profilerade lister, hörnklossar och är handmålad i en fin grå nyans. Denna döljer även elsladdar, datasladdar och värmerör.
 • Kök
  Det fina köket är inrett med vita luckor i en passande stil, bänkskiva i valnöt och ljusbeige kakel ovanför arbetsytorna. Köket är fullt utrustat med spishäll, fläkt, ugn, micro, diskmaskin samt kyl och frys. Diskmaskin, kyl och frys är snyggt integrerade. Bra belysning vid bänken och gott om förvaring i lådor och skåp. Fin utsikt från fönstret mot mysiga Torggatan. Här ryms en matplats.
 • Sovrum ett
  Sovrum ett nås från köket och ligger med ett ostört och fint läge. I rummet finns ett flertal platsbyggda skåp för bra förvaring och härifrån når man även en rymlig klädkammare. Gott om plats för dubbelsäng och övrig möblering.
 • Sovrum två
  Det andra sovrummet är också väl tilltaget och har utgång till den fantastiska terrassen. Här finns ett flertal platsbyggda skåp och garderober som slukar en hel del i förvaringsväg. Utrymme för dubbelsäng och övrig möblering.
 • Badrum
  Stilrent, helkaklat, badrum med grå klinkers på golvet och vitt kakel på väggarna. Elektrisk golvvärme. Duschhörna med välvda infällbara duschväggar i glas som går att vika undan, vägghängd wc, handfat med stor kommod samt överhängande spegel med belysning, elektrisk handdukstork och tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. I taket sitter infällda spotlights och ett litet fönster släpper in ljus.
Fakta
Beskrivning
 • Boarea
  ca 85 kvm (Boareauppgifter enligt mätning)
 • Uppgift angående boarean är baserad på den uppmätning som gjordes 2018-06-15 av Oskar Thörn, Bo Bjerking Fastighetskonsult AB.
 • Rum
  3 rum (2 sovrum)
 • Våning
  3 av 3
Byggnadssätt
 • Byggnadsår
  1850, oå 2014-2018
 • Kommentar, byggnad
  Hus i tre plan och källare. Plan ovan mark inrymmer bostäder och källaren inrymmer garage, lokal, cykel- och barnvagnsrum samt varmförråd.
  Grund: Nyanlagd betongplatta med golvvärme. Källarväggar av Leca och lättbetong. Grund och källarväggar är värmeisolerade och dränerade med Isodrän och makadam.
  Stomme och Fasad: Stomme med träreglar och mineralull. Fasad med målad träpanel. Fasadmidja med profilerad list. Kopplade, spröjsade, fönster och altandörrar med energiglas.
  Tak: Takstolar i trä med mineralullsisolering. Ny täckning med bandtäckt plåt (Besiktningsprotokoll finns). Taksäkerhetsutrustning monterad enligt nu gällande regler. Terrasstäckning med takduk (Protokoll finns).
  Skorstenar: Samtliga rök- och imkanaler tätade (Besiktningsprotokoll finns).
  Nya imkanaler.
  Ny elinstallation med nya centraler och enligt nu gällande bestämmelser.
  Lägenheter har LED belysning i taket med dimrar.
  Brandsäkerheten är generellt förbättrad i fastigheten.
  Bullerdämpningen förbättrad i väggar och bjälklag.
  Nytt ljuddämpat avloppssystem. Tyskt fabrikat, Raupiano.
 • Värme och ventilationsanl.
  Bergvärmepump.
  Varmvatten genom värme från värmepump. Elektrisk varmvattenberedare som komplement vid behov.
  Nytt värmesystem med golvvärme i källare och radiatorer i övrigt.
  Nytt vattensystem med samtliga kopplingar i fördelarskåp.
  Varmvattencirkulation (Förkortar tiden för varmt vatten i kranen).
  Separat varmvattenmätning för varje lägenhet.
  Nytt ventilationssystem med frånluftfläkt på taket och springventiler i fönster för lägenheter. Källaren ventileras med två separata frånluftsfläktar med utsläpp genom källarvägg.
Energideklaration
 • Energiprestanda
  62 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd
  Datum: 2010-12-14
 • Besiktningsman
  Emma Gustafsson, Independia Energi AB
TV/Internet
 • Beskrivning TV/Internet
  Fiber och nätverkskabel är installerat i alla lägenheter. Lägenhetsinnehavaren tecknar eget abonnemang.
Terrass
 • Från det ena sovrummet når man den oslagbara terrassen som är på ca 30 kvm och ligger med ett soligt sydläge mot trädgården. Här har man en enastående utsikt mot Kastellet, kyrkan, biografen samt Norra Vaxholmsfjärden mot Stegesund. Med andra ord - härifrån ser du nästan hela Vaxholms stadskärna. Gott om plats för utemöbler. Det blir svårt att hitta en finare plats för sommarens middagsbjudningar.
Altan
 • Tillhörande bostaden finns en fantastisk altan om ca.120 kvm som delas med de övriga bostadsrättsinnehavarna i föreningen. Altanen ligger fint mot den gemensamma trädgården som har planterade buskar, gräsmatta och fruktträd.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Beskrivning, parkering
  Det finns totalt 5 parkeringsplatser på en 160 kvm asfalterad yta. 1 parkeringsplats per lägenhet. En parkeringsplats kostar 500 kr/mån, detta ingår ej i årsavgiften.
Ekonomi
 • Avgift
  4 251 kr/mån
 • Ingår i avgift
  I avgiften ingår värme och vatten
 • Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
  Värme och kallvatten ingår i avgiften. Uppvärmning av vatten debiteras extra och det finns mätare som fördelar detta efter förbrukning per lägenhet.
 • Försäkring
  250 kr/mån
 • Hushållsström
  250 kr/mån
 • Uppvärmning varmvatten
  204 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad
  704 kr/mån
 • Antal personer i hushållet
  3
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift
  1 138 kr betalas av säljare.
 • Pantsättningsavgift
  455 kr
 • Andel i förening
  20,4721
 • Pantsättning
  är inte pantsatt.
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Föreningen
 • Benämning
  Brf Neptunus 12.
 • Allmänt
  Brf Neptunus 12 är en nybildad bostadsrättsförening som registrerades hos Bolagsverket 2017-06-02. I bostadsrättsföreningen finns 5 lägenheter med tillhörande varmförråd (ca.4,3 kvm), ett garage och en lokal som upplåts med bostadsrätt.
 • Gjorda renoveringar
  Fastigheten är totalrenoverad under 2014-2018.
 • Övriga utrymmen i föreningen
  Till varje lägenhet hör ett varmförråd om ca. 4,3 kvm som är beläget i källarplan. Förberett för hänglås.
  Cykel- och barnvagnsrum finns med ingång från parkeringen och är ca. 8,5 kvm.
  Gemensam altan om ca.120 kvm och trädgård om ca.350 kvm med nysådd gräsmatta, planterade buskar, fruktträd och buskhäck runtom tomtgräns.
  I källaren finns ett teknikrum om ca. 17 kvm med värmepump, varmvattenberedare, inkommande vatten, elcentraler och förvaringsutrymmen.
  Farstu - Entrédörr med digitalt lås med kod och nyckeltaggar. Fastighetsbox med brevlådor för alla lägenheter. Tidningshållare utanför varje lägenhet. Under farstutrappa finns en skrubb om ca. 3 kvm. Belysning i farstu och skrubb är automatisk. Elektriskt värmegolv och klinkers.
Sponsrade länkar

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier