Ramsjö backe 8 / Björklinge / Uppsala

Smakfullt renoverat hus i fridfullt villakvarter

Boarea/biarea
103/25 kvm
Driftkostnad
14 712 kr/år
Tomtarea
658 kvm
Rum
5 rum (3-4 sovrum)
Kommande försäljning

Försäljning av denna bostad är planerad. Kontakta ansvarig mäklare för intresseanmälan och mer information.

Anmäl intresse

Välkommen till detta smakfullt renoverade hus i ett mycket fridfullt och familjärt bostadsområde. På husets härliga trädgård finns det två stora uteplatser, en inglasad altan på baksidan samt en altan med trädäck på framsidan. Bostadshusets planlösning är disponerat med en öppen och social planlösning mellan kök och vardagsrum samt 3 sovrum (möjligen 4 sovrum), tvättstuga, förråd samt två badrum. Till bostadshuset hör ett trevligt garage med plats för en bil och goda förvaringsmöjligheter. Det är ett mycket tilltalande pendlarläge från bostadshuset med både busstillgången in till staden eller den smidiga påfarten till E4:an.

Fastigheten har en tomtarea om va 658 m² och det finns 7 pantbrev upp till 1 890 000 kr. Denna fastighet ingår i en samfällighet där du endast betalar 1226 kr/mån och får vatten, avlopp, sophämtning, snöröjning samt fiber via telia för bredband och TV.

Familjevänliga Björklinge är ett mycket barnrikt villakvarter med ett mycket bra föreningsliv med innebandy, ishockey samt fotboll för den aktiva familjen. De badplatser som ligger inom cykelavstånd är Lilla Sjöhagsbadet och Björklinge badet. Under vintertid kan man åka skridskor och längdskidor vid sjön samt att det finns slalom och pulkabacke vid Björklinge badet. Det finns förskolor och högstadieskola i området samt att mataffären Hemköp ligger i närheten.

Bilder
Sponsrade länkar
Visa alla 29 bilder
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?
Prova vår smarta tjänst Värdeindikatorn
Sponsrade länkar
Planritning
Fakta
Rumsbeskrivning
 • Beskrivning av samtliga rum
  Entréplan

  Hall:
  Ljus hall med både klinkergolv och parkettgolv, ljusa väggar samt goda avhängningsmöjligheter. Väggarna är beklädd av en vacker pärlspont.

  Tvättstuga:
  Praktisk tvättstuga för att hålla en god klädvård med en arbetsbänk ovanför tvättmaskin och torktumlare. I tvättstugan finns ett tilltalande fönster som skänker ljusinsläpp. Frånluftsvärmepumpen finns i tvättstugan.

  Nyrenoverat badrum:
  Detta kakel- och klinkerbeklädda badrum renoverades från 2017 i ett exklusivt utförande. I badrummet finns ett badkar som har stänkskydd i glas, wc, komfortvärme i golv, reglerbara spotlights, handdukstork, handfat med kommod, spegelskåp samt skåpsförvaring.

  Kök:
  Ljust och trevligt kök i delvis öppen planlösning mot vardagsrummet med ett generöst med ljusinsläpp från fönsterpartiet. Köksutrustningen består av fullstor kyl och frys, kakel ovanför arbetsytorna, induktionshäll, diskmaskin, ugn, laminatbänkskiva och en integrerad mikro. Från köket tar du dig ut till ett av husets altaner i entréplan.

  Altan:
  Fantastisk och nybyggd altan intill köket med trädäck och tak i ett västligt läge. Det finns gott om plats för ett valfritt möbelset.

  Vardagsrum:
  Stort vardagsrum med ljust parkettgolv och vita väggar. Det är delvis öppen planlösning mellan kök och vardagsrum för en tydligare social integration i planlösningen.

  Förråd:
  Ett stort och mycket praktiskt förråd. Detta kan användas till ett annat rum om man skulle önska det.

  Övreplan

  Sovrum 1:
  Stort sovrum med parkettgolv, ljusa väggar samt en vägg med en vackert vitmålad träpanel. Det finns goda möjligheter till garderobslösning.

  Sovrum 2:
  Ljust sovrum med parkettgolv, ljusa väggar samt en fondvägg med tapetserat ytskikt. Det finns goda möjligheter till garderobslösning.

  Sovrum 3:
  Ljust sovrum med parkettgolv, ljusa väggar samt en fondvägg. Det finns goda möjligheter till garderobslösning.

  Allrum:
  I dagsläget används detta rum som ett allrum för sällskapsmöjligheter. För den som önskar kan detta göras om till ett extra sovrum. I allrummet är golvet av parkett samt väggarna vita och en väggsida vackert beklädd med bröstpanel i pärlspont.

  Inglasad altan:
  Mycket charmig och rogivande inglasad altan med vitmålad träpanel och generös yta. Den inglasade altanen vetter mot öst och du kan enkelt gå ut och odla i trädgårdslådorna eller sitta ute i trädgårdens pergola samtidigt som det går att spela fotboll på gården.

  Badrum:
  Kaklat badrum med våtrumsmatta i ett ljust utförande med ett härligt gavelfönster som bidrar till en trevlig atmosfär. I badrummet finns dusch, wc, handfat samt spegel.
Fakta
Beskrivning
Byggnadssätt
 • Byggnadsår
  1990
 • Standardpoäng
  30
 • Vatten
  Kommunalt vatten året om
 • Avlopp
  Kommunalt avlopp
 • Uppvärmning
  Frånluftsvärmepump från Nibe F370 samt luftvärmepump Bosch (med ac-funktion)
Gemensamhetsanläggningar
 • Uppsala Ramsjö Ga:3 - vägar, grönområden, lekplatser, kvartersgård, stolpbelysning, ledningar för vatten och avlopp, kabel-tv, gemensam vattenavhärdare, undermätare för vatten
Tomt/Servitut
 • Tomtarea
  658 kvm (Tomtareauppgifter enligt lantmäteriet)
 • Rättigheter last
  Officialservitut: Rätt att vid nödvändig skötsel, underhåll av byggnader beträda angränsande fastighet i samma husgrupp ("kvarter") - Skötsel, underhåll
 • Inskrivna servitut och övriga gravationer
  Uppsala-Och Vattholmaåsarna, Grundvattenskydd (Beslutsdatum: 19891127), Nyttjanderätt område, Nyttjanderätt område
 • Planbestämmelser
  Ramsjö 3:7 Mfl Fastigheter i Björklinge, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19870922)
Ekonomi
 • Taxeringsvärde
  1 437 000 kr (Fastställt avseende år 2015)
 • Byggnadsvärde
  972 000 kr
 • Markvärde
  465 000 kr
 • Typkod
  220 Småhusenhet, bebyggd
 • Värdeår
  1990
 • Samfällighet
  14 712 kr/år
 • Sammanlagd driftskostnad
  14 712 kr/år
 • Antal personer i hushållet
  3
 • Kommentar, driftkostnad
  Som ägare av Ramsjö backe 8 betalar man en samfällighetsavgift om 1226 som inkluderar vatten, sophämtning, snöröjning samt fiber för bredband och TV via telia
 • Upplåtelseform
  Småhus
 • Pantbrev
  Det finns 7 pantbrev om totalt 1 890 000 kr.
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Sponsrade länkar

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?

Prova vår smarta tjänst
Värderindikatorn

Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier