Öfre Slottsgatan 22 G

Öfre Slottsgatan 22 G

Slutpris

4 300 000 kr


Övre Slotts— Uppsala

Öfre Slottsgatan 22 G


Slutpris
4 300 000 kr

Övre Slotts— Uppsala

3:a med balkong i hiss med hus på Övre Slotts!

Helrenoverad 3:a på Övre Slotts med hiss från markplan och västervänd balkong mot en stor underbar, grön och tyst innergård!

I det finaste av Uppsala, strax bakom Universitetsbyggnaden och i Pelle Svanslöskvarteren, ligger denna smakfullt renoverade 3:a på lummig och tyst innergård på våning 2 av 3 med hiss från markplan. Lägenheten karaktäriseras av ljusa vitlaserade ekgolv, höga golvsocklar och vita ytskikt. Vardagsrum och kök i öppen planlösning och utgång till balkong mot lugn, blommig och grön gårdsmiljö med anor från förra sekelskiftet. I vardagsrummet finns också en äldre kakelugn som eldas med etanol. Två rymliga sovrum med förvaringsytor med två garderober i vardera rum. Mycket fint kök från 2013 med skåpinredning i vitt, bänkskiva i ek med fasettkakel ovanför samt integrerade vitvaror. Badrummet renoverades även det 2013 med vitt kakel på väggarna och grått klinkergolv med golvvärme, badkar och kombinerad tvättmaskin/tumlare.

Brf Eklundska gården består av 24 bostadsrättslägenheter, 1 bostadsrättslokal, 6 hyresstudentrum med delat kök och 2 mindre hyreslokaler. I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband. Föreningen har även tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för sina medlemmar. På den fina innergården finns flera sittgrupper, rabatter, gräs- och stensatta ytor samt ett stort vingnötsträd som ger skugga under varma sommardagar. Trädgården bjuder verkligen in till härliga middagar vid grillen från vår till höst.
Lägenheten disponerar idag ett förråd om ca 8 m².

Från Övre Slotts är det nära till det mesta, vill ni promenera, eller kanske sitta i lugn och ro, finns Universitetsparken och Engelska Parken strax intill gamla kyrkogården. För barnfamiljen finns populära Pelle Svanslös lekpark och på några minuters promenadavstånd finns Vasaparken och biologiska museet Biotopia. På kort avstånd når ni Uppsala Slott där ni även hittar Uppsala konsthall. Från Slottsbacken kan ni njuta av den vidsträckta utsikten över Uppsala och Botaniska trädgården där det sommartid anordnas konserter med välkända artister. Strax nedanför slottet, vid Carolina Redivivas balkong, sker den traditionella mösspåtagningen varje Valborgsmässoafton kl 15.00 varefter studenterna springer nedför Carolinabacken. Senare på kvällen rings våren in vid Gunillaklockan på borggården.

På kringliggande gator finns ett flertal caféer och ett antal restauranger med bl.a svenskt, indiskt, thailändsk och italienskt kök. Närmaste stora matvaruaffär, Luthagens Livs, apotek och småbutiker ligger på Sysslomansgatan. Nedanför Universitetsbyggnaden ligger populära Saluhallen med delikatessbutiker och välrenommerade restauranger.

Välkommen på visning!


Boarea
72 kvm
Avgift
4 317 kr/mån
Rum
3 rum (2 sovrum)
Våning
2 av 3 (Hiss finns)
Såld
2021-09-30

Mäklarhuset Uppsala & Knivsta

Denna lägenhet på Öfre Slottsgatan såldes av oss 2021-09-30. Se alla våra försäljningar i Uppsala samt även på Öfre Slottsgatan.

Boka värdering

Katarina Wiksell

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.