Karlsrogatan 60

Karlsrogatan 60

Slutpris

6 775 000 kr


Kungsgärdet/Kåbo— Uppsala

Karlsrogatan 60


Slutpris
6 775 000 kr

Kungsgärdet/Kåbo— Uppsala

Redan stort som kan bli större!

Villafastighet i attraktiva Kungsgärdet med för området stor tomt och stort hus som beviljats bygglov för ytterligare utbyggnad. Tomten är på 730 m² vilket gör den till en av de större tomterna i Kungsgärdet. Det ursprungliga huset med entréplan om ca 90 m² och med ca 90 m² källare byggdes 1964 ut med ett 28 m² stort garage som också fick ett lika stort underliggande förråd med en takhöjd på ca 150 cm. Nuvarande ägare har dessutom beviljats bygglov för tillbyggnad av en flygel mot baksidan med källare.

Husets entréplan har idag hall, gäst-wc, badrum, två sovrum, kök, matsal och vardagsrum med öppen spis och utgång till inglasad altan med infravärme. Matsalsdelen kan ställas om till ett tredje sovrum. Källaren har tvättstuga, allrum, sovrum, pannrum och en stor relaxavdelning med bastu, dusch, wc och ett i golvet nedsänkt bubbelbad. Tvättstugan är förbunden med groventré och trapp till garaget och förrådsutrymmena. Huvuddelen av tomten är belägen på den lummiga och insynsskyddade baksidan. Här finns flertalet bärbuskar, fina äppelträd, päronträd, syrener, busk- och klätterrosor samt flertalet perenner. När vädret tillåter kan man flytta ut från den inglasade altanen och välja mellan olika soliga lägen på den fina tomten eller i skuggan under fruktträden. På tomten finns även ett litet växthus.

Kungsgärdet är ett av Uppsalas mest centrala villaområden. Samtidigt är området omgivet av fantastiska grönområden. Gångavstånd till centrum där man passerar Botaniska trädgården, Engelska parken och Slottsbacken. Tvärs över Karlsrogatan ligger flera fotbollsplaner och nedanför Ekeby bruk ligger även en konstgräsplan. Drygt 400 m i sydostlig riktning breder den vidsträckta Stadsskogen ut sig som även rymmer elljusspår för motionären. Ännu större grönområden når man i sydväst då man från fotbollsplanerna tvärs över gatan tar sig vidare via kolonilottsområdet på Ekebyfältet till den vackra Hågadalen som leder ända ner till sjön Ekoln långt i söder. Hågadalen är ett vackert och historiskt kulturlandskap med bl.a. den 3000 år gamla Hågahögen, beteshagar för hästar, får och kor samt fina vandringsleder. Hågadalen angränsar till den mycket stora skogen Nåsten. I närområdet dessutom finns flera populära skolor, förskolor, restauranger, museer samt Friskis&Svettis.


Boarea/biarea
90/90 kvm
Driftkostnad
35 544 kr/år
Rum
6 rum (3 sovrum)
Såld
2017-06-17

Mäklarhuset Uppsala & Knivsta

Denna villa på Karlsrogatan såldes av oss 2017-06-17. Se alla våra försäljningar i Uppsala samt även på Karlsrogatan.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.