Krongatan 15 B

Krongatan 15 B

Slutpris

5 600 000 kr


Kungsgärdet/Kåbo— Uppsala

Krongatan 15 B


Slutpris
5 600 000 kr

Kungsgärdet/Kåbo— Uppsala

En dröm om ett eget "townhouse" med lantlig känsla mitt i stan!

Krongatan 15 B, Uppsala

I ett klassiskt parhus i hjärtat av Kungsgärdets 1920-talskvarter finns nu ett unikt tillfälle att förvärva en fint renoverad bostadsrätt med bra läge. Fastigheten, byggd 1929, är ritad av Gunnar Leche och bostadsrätten omfattar 131 m² inklusive separat uthyrningsdel om 25 m² samt inredd källare om ca 25 m². Vill du köpa en större bostad finns här också möjligheten att förvärva grannlägenheten om 106 m² som också är till salu. Hela bostadsrättsföreningen går att avveckla om man hellre vill ha äganderätt på hela fastigheten.

På entréplanet finns en hall med rymlig garderob och trappa till övervåningen. Under trappen finns en separat WC. På samma våningsplan finns ett stort kök med plats för många kring bordet och nedgång till den inredda källaren. Här finns också ett ljust vardagsrum med utgång till egen terrass i sydvästläge och en skyddad trädgård om ca 500 m² som hör till bostadsrätten.

En trappa upp finns ett mindre allrum/hall, tre sovrum i olika storlekar varav ett "master bedroom" med gott om garderobsutrymmen samt utgång till balkong i sydväst med utsikt mot trädgården. På detta våningsplan finns också ett helkaklat duschrum samt lucka upp till vind med gott om förrådsytor.

I den inredda källaren finns ett stort allrum, ett helkaklat badrum med badkar, separat WC, förrådsutrymmen, egen tvättstuga samt trappa till utgång mot trädgården. I det tidigare garaget finns en uthyrningsdel (bostad, kontor) om ca 25 m² som omfattar entré med liten kökshörna, duschrum med WC, ljust rum mot sydväst samt utgång till egen uteplats i trädgården.

Bostadsrätten har egen infart med carport och entré till hus och trädgård, ett mindre förråd i carporten samt en trädgårdsbod.

För information om den andra bostaden i samma förening, se annons Krongatan 15 A.


Boarea/biarea
131/30 kvm
Avgift
4 000 kr/mån
Rum
6 rum (4-5 sovrum)
Såld
2020-01-31

Mäklarhuset Uppsala & Knivsta

Denna lägenhet på Krongatan såldes av oss 2020-01-31. Se alla våra försäljningar i Uppsala samt även på Krongatan.

Boka värdering

Ann Sjöberg

Ansvarig mäklare
Talar även engelska, franska, tyska ...+2

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.