Luthagsesplanaden 14 / Luthagen / Uppsala

Sällsynt representationsvåning i gavel med fönster i alla väderstreck

Pris
6 975 000 kr
Hur mycket kan du låna?
Räkna på boendekalkyl
Boarea
197 kvm
Avgift
7 150 kr/mån
Rum
6 rum (3-4 sovrum)
Våning
5 av 6 (Hiss finns)
Visningar
 • Sön 23 sep

  Anmälan krävs

Boka Budgivning

Sällsynt gavelvåning som vetter mot alla fyra väderstreck på våning 5 med hiss som går att nå från markplan. I denna pampiga våning har du nästintill möjlighet att njuta av solen från soluppgång till solnedgång tack vare dess två välplacerade balkonger. På den ena balkongen får du morgon- och dagssol medan den stora balkongen mot sydväst får sol under dagen tills solnedgången över fri horisont och en vy över en fridfull och grönskande innergård. Den mycket genomtänkta planlösningen genomsyrar våningen i form av stora sällskapsytor, serveringsgång, vackra burspråk, fungerande öppen spis, härligt vardagsrum samt välrenoverat kök från Marbodal med väl tilltagen sektion för matplats. I våningen finns det en gäst-wc vid entrén, badrum inrett med dusch samt extra duschmöjlighet i tvättrum.

Här kommer du att bo i en av Luthagens mest attraktiva och välskötta bostadsrättsföreningar, Granegården. Stora underhållsinsatser är genomförda såsom stambyte, fönsterbyte och takrenovering med installation av solceller, allt enligt en långsiktig underhållsplan. Solcellerna minskar föreningens elkostnader med runt 35 000 kr/år. Föreningen har 32 st varmgarage och 23 st p-platser på gården. Gästrum till uthyrning finns också. Föreningen har egen hemsida; www.granegarden.se.

Att få möjligheten att bo i Luthagen innebär för många hög livskvalitet och det är förmodligen en av anledningarna till varför denna våning inte varit på marknaden i över 40 år. Här får du ett balanserat liv med natur, nöje, service och kommunikation alldeles in på knuten. Naturen och lugnet finner du kring Stabbygården och längs med hela Årummet. Uppsalas stadskärna finns inom gångavstånd eller nås genom att ta någon av bussarna som går in till centrum. Svårslagen service finner du vid Luthagens Livs som har en av stadens bästa charkavdelningar.

Bilder
Sponsrade länkar
Visa alla 35 bilder
Planritning
Fakta
Rumsbeskrivning
 • Beskrivning av samtliga rum
  Hall:
  Generös hall med marmorgolv och goda förvaringsmöjligheter. Intill hallen finner ni våningens gäst-wc.

  Gäst-wc:
  Klinkerlagt golv med delvis kaklade väggar i ljust utförande. Här finns ett handfat, spegelskåp och en wc.

  Vardagsrum:
  Stort och välkomnande vardagsrum på ca 55 kvm med parkettgolv i original, ljusa väggar och fönster åt två håll. I vardagsrummet finns ändlösa möjligheter till hur ni önskar möblera detta rum. Det finns en fungerande stor öppen spis som bidrar till en mysig stämning, ett ljust och trevligt burspråk samt en trivsam balkong.

  Balkong:
  Mycket trivsam och vindskyddad balkong med morgon- och dagssol. Utmärkt läge för en morgonkopp.

  Matsal:
  Mycket stor och ljus matsal (ca 20 kvm) med möjligheter att duka upp med långbord för alla de större tillställningarna. Matsalen har parkettgolv och ljusa väggar. Intill matsalen finns en serveringsgång med tillhörande förvaringsskåp och en extra kyl/frys.

  Sovrum 1/Bibliotek:
  Sovrum med parkettgolv och ljusa väggar.

  Sovrum 2:
  Större sovrum i gavel med parkettgolv och ljusa väggar.

  Rum med burspråk/alternativt sovrum:
  Mycket fridfullt rum med ett stort burspråk som har utsikt över Luthagens takåsar. I detta rum är det parkettgolv, ljusa väggar med bröstpanel.

  Sovrum 3:
  Större sovrum med parkettgolv och ljusa väggar. Direkt utgång till den underbara stora balkongen. I detta sovrum finns även ett handfat med ett spegelskåp.

  Kök:
  Ljust och smakfullt renoverat kök från Marbodal med plats för en stor matgrupp. Köksutrustningen består av delad kyl och frys, diskmaskin, häll, spiskåpa med utsug via central ventilation, integrerad mikro och ugn. I detta mycket praktiska kök finns det mängder av förvaringsmöjligheter i både köksdelen och längs med en hel långvägg. Litet fönster över arbetsbänken. Från köket tar du dig direkt ut till den trevliga och mycket soliga balkongen.

  Stora balkongen:
  Denna mycket soliga balkong når du via två glasdörrar, en från köket och en från det stora sovrummet. Här kan du njuta av solen under större delen av dagen tills den går ner mot en fri horisont. Ljumma sommarkvällar dukar du lätt upp och avnjuter en middag till solnedgången i detta exemplariska läge mot den fridfulla innergården.

  Badrum:
  Kakel och klinkerlagt badrum i ljusa kulörer. I badrummet finner du en dusch med glasvägg, handfat med kommod, spegel, wc samt bidé. För den som önskar kan möjlighet finnas att sätta in badkar.

  Serveringsgång & Inre hall:
  I dessa utrymmen finns genomtänkta serveringsskåp i anslutning till våningens matsal. Längs med hela den inre hallen finns mycket gott om förvaring i form av en lång garderobsvägg.

  Förråd:
  Praktiskt förråd med hyllplan och litet inbyggt kassaskåp.

  Dusch- och tvättrum:
  Kakel och klinkerlagt i ljust utförande med dusch, tvättmaskin, överskåp samt anordning för att hänga tvätt. Här kan man hålla god tvättvård i våningen. Givetvis finns också en gemensam tvättstuga i källaren med torkrum och stenmangel.
Fakta
Beskrivning
 • Boarea
  197 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Rum
  6 rum (3-4 sovrum)
 • Våning
  5 av 6
Byggnadssätt
 • Byggnadsår
  1960
 • Kommentar, hiss
  Du kan ta hissen från markplan via källaringången.
Energideklaration
 • Energiprestanda
  106 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Datum: 2009-02-23
TV/Internet
 • Beskrivning TV/Internet
  Föreningen har tecknat avtal med Comhem om TV och Bredband. Ett basutbud av TV-kanaler och bredband upp till 100 MB är kostnadsfritt för medlemmarna. Önskas snabbare bredband får medlemmen rabatt motsvarande kostnaden för 100 MB. Avtal om IP-telefoni kan tecknas.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Beskrivning, parkering
  Det finns 32 varmgarage och 23 parkeringsplatser, varav 19 med elplint: Det är idag ca 7-8 års kötid till varmgaragen och ca 2-3 års kötid till parkeringsplatserna. Kostnaden för varmgarage ligger på 290-578:-/mån beroende på storlek. Parkeringsplats kostar 200:-/mån med elplint och 100:-/månad utan.
  För medlem som inte fått plats av föreningen kan ansökan om boendeparkering göras hos kommunen. Med boendeparkering betalas halv avgift måndag till fredag och gratis parkering lördag och söndag. Betalplatser finns efter Sysslomansgatan, Geijersgatan och Wallingatan.
Ekonomi
 • Avgift
  7 150 kr/mån
 • Kommentar, månadsavgift
  Abonnemang för hushållsel tecknas gemensamt av föreningen med eldistributör. Lägenheten debiteras bara för förbrukning av kWh plus en administrationsavgift på 50 kr/kvartal för att täcka föreningens fasta kostnader för abonnemanget. Föreningen producerar egen el via solceller, vilket inneburit att medlemmarnas kostnad för el har sänkts. Sammantaget ger dessa åtgärder en inbesparing på 1000 kr per år för ett hushåll med normalförbrukning ( 2000 kWh per år)
 • Hushållsström
  350 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad
  350 kr/mån
 • Kommentar, driftkostnad
  Säljarens kommentar till elkostnad: Egen tvättmaskin, två kyl/frys, vi bakar och lagar mat mycket – och fryser in.
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift
  1 138 kr betalas av köpare.
 • Pantsättningsavgift
  455 kr
 • Andel i förening
  1,97040%
 • Andel av årsavg.
  1,9698799999999999%
 • Andelstal insats
  Uppgiften har ej gått att få fram
 • Pantsättning
  är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2018-08-14.
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
 • Planerade avgiftsändringar
  Avgiften höjdes med 3% från årsskiftet 2017/2018.
  Senast kontrollerad: 2018-09-02
Föreningen
 • Benämning
  Granegården. I föreningen finns 116 lägenheter.
 • Allmänt
  Brf Granegården som bildades 1960 äger fastigheten Luthagen 57:3 med adresserna Luthagsesplanaden 14 och 16, Sysslomansgatan 26 och 28 samt Geijersgatan 13 A-C.
  Minsta ägarandel är vanligtvis 10%. Beslutas av föreningens styrelse.
 • Kommande renoveringar
  Planerat underhåll under 2018: Relining av avloppsstammar under källarplan (pågår).
 • Kommande avgiftshöjningar
  Avgiften höjdes med 3% från årsskiftet 2017/2018.
  Senast kontrollerad: 2018-09-02
 • Gjorda renoveringar
  2002: Renovering av fjärrvärmecentral
  2004: Nya fläktsystem
  2005-2006: Stambyte och byte av ytskikt i samtliga våtutrymmen i lägenheterna.
  2007: Balkongrenovering
  2009: Byte av fönster till högisolerande (värme och ljud), ombyggnad av ventilationssystemet,
  2012: Byte av fjärrvärmeväxlare och kallvattenstråk,
  2012-2013: Takrenovering,
  2013: Installation av solceller,
  2014: Ommålning av källargångar och tvättstugor.
  2015: Stuprör
  2016: Obligatorisk ventilationskontroll
  2016: Inspektion spillvattenledningar
  2016: Miljörum (utöver behållare för sedvanliga fraktioner även behållare för elektronik, ljuskällor och batterier)
  2017: Renovering av hissar.
 • Övriga utrymmen i föreningen
  Till de flesta lägenheterna (106 st) hör ett uppvärmt källarförråd, typ matkällare, och ett ouppvärmt vindsförråd. Övriga lägenheter (10 st smålägenheter) har endast ett förråd, antingen vind eller källare.

  Cykelförråd finns i källarplan Luthagsleden och källarplan Geijersgatan. På gården finns två uppställningsytor för cyklar.

  Föreningen har också en liten gästlägenhet som medlemmarna kan boka.

  Fastigheten har totalt tre tvättstugor, en på Luthagsesplanaden 14 och två på Geijersgatan 13. I varje tvättstuga finns två fastighetsmaskiner, en torktumlare samt ett separat torkrum med fläkt. Mangelrum med kallmangel och stenmangel finns på Luthagsesplanaden 14 och Geijersgatan 13.

  Lägenheten disponerar ett vindsförråd och ett mindre källarförråd.
Området
 • Fastighetens läge nära stadens centrum är mycket fördelaktigt. Vindhemsparken, Vasaparken och Finn Malmgrens plan finns alldeles i närheten. Till många av Universitetets olika institutioner tar det endast ett par minuter med cykel – liksom till Fyrishov. Stadsbussar finns både på Sysslomansgatan (linje 9) och på Luthagsesplanaden (linje 5). Båda passerar resecentrum. Till stadskärnan tar det ca 10 min till fots och endast ett par minuter med cykel. Ett par hundra meter från bostaden finner du ICA Luthagens Livs som också har postservice, vidare apotek och ett flertal restauranger med italienskt, japanskt och svenskt kök. Ett stort utbud av affärer finns på Sysslomansgatan - Skolgatan. Flera förskolor finns i området. Närmaste grundskola är Sverkerskolan med årskurs 6-års upp till årskurs 5. På Tiundaskolan finns årskurs 6-9. Närmaste gymnasieskolor är Fyris- och Katedralskolan. Alla dessa är inom ca 10 min gångavstånd.

  Föreningen har egen hemsida; www.granegarden.se
Sponsrade länkar

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier