Luthagsesplanaden 16 / Luthagen / UPPSALA

Optimalt planerad 4:a med mycket låg månadsavgift!

Utgångspris
3 950 000 kr
Hur mycket kan du låna?
Räkna på boendekalkyl
Boarea
116 kvm
Avgift
4 458 kr/mån
Rum
4 rum (2-3 sovrum)
Våning
1 av 6 (Hiss finns)
Visningar
 • Sön 20 jan 13:30-14:00

  Öppen visning

Boka Budgivning

Välkommen till denna mycket tilltalande 4:a med genomtänkt planlösning och med generösa sällskapsytor. Bostaden är belägen i en mycket välskött bostadsrättsförening med förmånligt låga månadsavgifter där dessutom bredband ingår. Praktiskt nog finns det hiss i markplan för att underlätta vardagen. Bostaden har dessutom ett mycket tilltalande läge i Luthagen med närhet till allt man kan tänka sig!

Här kommer du att bo i en av Luthagens mest attraktiva och välskötta bostadsrättsföreningar, Granegården. Stora underhållsinsatser är genomförda såsom stambyte, fönsterbyte och takrenovering med installation av solceller, allt enligt en långsiktig underhållsplan. Solcellerna minskar föreningens elkostnader med runt 35 000 kr/år. Föreningen har 32 st varmgarage och 23 st p-platser på gården. Gästrum till uthyrning finns dessutom. Föreningen har egen hemsida; www.granegarden.se.

Att få möjligheten att bo i Luthagen innebär för många hög livskvalitet och det är förmodligen en av anledningarna till varför denna våning inte har haft mer än 2 ägare på över 50 år. Här får du ett balanserat liv med natur, nöje, service och kommunikation alldeles in på knuten. Naturen och lugnet finner du kring Stabbygården och längs med hela Årummet. Uppsalas stadskärna finns inom gångavstånd eller nås genom att ta någon av bussarna som går in till centrum. Svårslagen service finner du vid Luthagens Livs som har en av stadens bästa charkavdelningar.

Bilder
Sponsrade länkar
Visa alla 27 bilder
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?
Prova vår smarta tjänst Värdeindikatorn
Sponsrade länkar
Inspiration
Planritning
Fakta
Rumsbeskrivning
 • Hall
  Välkomnande hall med plats för avhängning och smakfullt klinkergolv. Ljusa, tapetserade väggar och goda förvaringsmöjligheter.
 • Kök
  Från hallen möts du av det luftiga köket med stora arbetsytor och tack vare de två fönster som är belägna i rummet gör det att ljuset faller in och lyser upp det underbara köket. Utanför fönstret syns den mysiga innergården som på sommaren blomstrar av grönska. Här finns även utrymme för en mindre matplats. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, diskmaskin, spis och fläkt.
 • Matsal
  Direkt angränsande från köket nås den rymliga matsalen, perfekt för middagsbjudningar och sociala tillställningar! Önskas istället ytterligare ett sovrum finns även den möjligheten. Vidare genom de charmiga skjutdörrarna kommer man in till vardagsrummet och vidare ut mot balkongen. Här finns parkettgolv och ljusa väggar.
 • Vardagsrum
  Stort vardagsrum med öppen spis, perfekt för kyliga vinterkvällar! Här finns plats för en större soffgrupp. Från vardagsrummet nås även balkongen. Parkettgolv och ljusa väggar.
 • Sovrum
  Sovrum med utsikt mot innergården. På golvet ligger det parkettgolv och väggarna är ljusa.
 • Sovrum
  Sovrum med ljusa väggar och parkettgolv.
 • WC
  Bekvämlig WC som nås från hallen med klinkergolv och ljusa väggar. Ovanför handfatet finns det praktiskt kakel samt spegelskåp för förvaring.
 • Badrum
  Helkaklat badrum i ljusa färger och vit kommod med spegelskåp. WC och badkar med klinkergolv.
Fakta
Beskrivning
 • Boarea
  116 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Rum
  4 (2-3 sovrum)
 • Våning
  1 av 6
Byggnadssätt
 • Byggnadsår
  1960
 • Kommentar, byggnad
  Brf uppfördes 1959-60 och består av 3 huskroppar, Luthagsesplanaden 16-18, Sysslomansgatan 25-27 och Geijersgatan 13 A-C.
 • Värme och ventilationsanl.
  Fjärrvärme
  Självdrag
 • Kommentar, hiss
  Hiss finns och är nåbar från markplan via gården.
Energideklaration
 • Energiprestanda
  106 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Datum: 2009-02-23
TV/Internet
 • Beskrivning TV/Internet
  Föreningen har tecknat avtal med Comhem om TV och Bredband. Ett basutbud av TV-kanaler och bredband upp till 100 MB är kostnadsfritt för medlemmarna. Önskas snabbare bredband får medlemmen rabatt motsvarande kostnaden för 100 MB. Avtal om IP-telefoni kan tecknas.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Beskrivning, parkering
  Det finns 32 varmgarage och 23 parkeringsplatser, varav 19 med elplint: Det är idag ca 7-8 års kötid till varmgaragen och ca 2-3 års kötid till parkeringsplatserna. Kostnaden för varmgarage ligger på 290-578:-/mån beroende på storlek. Parkeringsplats kostar 200:-/mån med elplint och 100:-/månad utan.
  För medlem som inte fått plats av föreningen kan ansökan om boendeparkering göras hos kommunen. Med boendeparkering betalas halv avgift måndag till fredag och gratis parkering lördag och söndag. Betalplatser finns efter Sysslomansgatan, Geijersgatan och Wallingatan.
Ekonomi
 • Avgift
  4 458 kr/mån
 • Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
  I månadsavgiften ingår värme, varm- och kallvatten, bredband samt kabel-TV med grundutbud.
 • Kommentar, månadsavgift
  Abonnemang för hushållsel tecknas gemensamt av föreningen med eldistributör. Lägenheten debiteras bara för förbrukning av kWh plus en administrationsavgift på 50 kr/kvartal för att täcka föreningens fasta kostnader för abonnemanget. Föreningen producerar egen el via solceller, vilket inneburit att medlemmarnas kostnad för el har sänkts. Sammantaget ger dessa åtgärder en inbesparing på 1000 kr per år för ett hushåll med normalförbrukning ( 2000 kWh per år)
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift
  1 163 kr, betalas av köpare.
 • Pantsättningsavgift
  465 kr
 • Andel i förening
  1,20380%
 • Andel av årsavg.
  1,20391%
 • Andelstal insats
  Uppgiften har ej gått att få fram
 • Pantsättning
  är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2018-11-23.
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
 • Planerade avgiftsändringar
  Avgiften höjdes med 2% från årsskiftet 2018/2019.
  Senast kontrollerad: 2018-12-05.
Föreningen
 • Benämning
  Granegården. I föreningen finns 116 lägenheter.
 • Allmänt
  Brf Granegården som bildades 1960 äger fastigheten Luthagen 57:3 med adresserna Luthagsesplanaden 14 och 16, Sysslomansgatan 26 och 28 samt Geijersgatan 13 A-C.
  Minsta ägarandel är vanligtvis 10%. Beslutas av föreningens styrelse.
 • Avgiftsförändringar
  Avgiften planeras att höjas med 2% från årsskiftet 2018/2019.
  Senast kontrollerad: 2018-12-05.
 • Gjorda renoveringar
  2002: Renovering av fjärrvärmecentral
  2004: Nya fläktsystem
  2005-2006: Stambyte och byte av ytskikt i samtliga våtutrymmen i lägenheterna.
  2007: Balkongrenovering
  2009: Byte av fönster till högisolerande (värme och ljud), ombyggnad av ventilationssystemet,
  2012: Byte av fjärrvärmeväxlare och kallvattenstråk,
  2012-2013: Takrenovering,
  2013: Installation av solceller,
  2014: Ommålning av källargångar och tvättstugor.
  2015: Stuprör
  2016: Obligatorisk ventilationskontroll
  2016: Inspektion spillvattenledningar
  2016: Miljörum (utöver behållare för sedvanliga fraktioner även behållare för elektronik, ljuskällor och batterier)
  2017: Renovering av hissar
  2018: Relining av avloppstammar under källarplan
 • Övriga utrymmen i föreningen
  Till de flesta lägenheterna (106 st) hör ett uppvärmt källarförråd, typ matkällare, och ett ouppvärmt vindsförråd. Övriga lägenheter (10 st smålägenheter) har endast ett förråd, antingen vind eller källare.

  Cykelförråd finns i källarplan Luthagsleden och källarplan Geijersgatan. På gården finns två uppställningsytor för cyklar.

  Föreningen har också en liten gästlägenhet som medlemmarna kan boka.

  Fastigheten har totalt tre tvättstugor, en på Luthagsesplanaden 14 och två på Geijersgatan 13. I varje tvättstuga finns två fastighetsmaskiner, en torktumlare samt ett separat torkrum med fläkt. Mangelrum med kallmangel och stenmangel finns på Luthagsesplanaden 14 och Geijersgatan 13.

  Lägenheten disponerar ett vindsförråd och ett mindre källarförråd.
Området
 • Fastighetens läge nära stadens centrum är mycket fördelaktigt. Vindhemsparken, Vasaparken och Finn Malmgrens plan finns alldeles i närheten. Till många av Universitetets olika institutioner tar det endast ett par minuter med cykel – liksom till Fyrishov. Stadsbussar finns både på Sysslomansgatan (linje 9) och på Luthagsesplanaden (linje 5). Båda passerar resecentrum. Till stadskärnan tar det ca 10 min till fots och endast ett par minuter med cykel. Ett par hundra meter från bostaden finner du ICA Luthagens Livs som också har postservice, vidare apotek och ett flertal restauranger med italienskt, japanskt och svenskt kök. Ett stort utbud av affärer finns på Sysslomansgatan - Skolgatan. Flera förskolor finns i området. Närmaste grundskola är Sverkerskolan med årskurs 6-års upp till årskurs 5. På nybyggda Tiundaskolan finns årskurs F-9. Närmaste gymnasieskolor är Fyris- och Katedralskolan. Alla dessa är inom ca 10 min gångavstånd.

  Föreningen har egen hemsida; www.granegarden.se
Sponsrade länkar

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?

Prova vår smarta tjänst
Värderindikatorn

Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier
  }