Marsta 107

Marsta 107


Marsta— Uppsala

Marsta 107



Marsta— Uppsala

Påkostat och renoverat timmerhus från Hälsingland - endast 8 km från Uppsala!

Unikt tillfälle att förvärva ett omsorgsfullt nedmonterat ödehus från Mo i Söderhamn, Hälsingland, som förutom den bevarade stommen återuppbyggts med nya påkostade material i Marsta utanför Uppsala. I det här timmerhuset, med anor från 1800-talet, bor ni i ett lugnt och naturskönt läge i en mindre grupp fristående hus och mindre gårdar men ändå med närhet till Uppsala city.

Den inbjudande entrén med de vackra pardörrarna bjuder in er i hallen där ni möts av en härlig rymd och blicken dras direkt in mot den glasade dörren som vetter mot baksidan med uteplats i nordvästligt läge med både morgon- och kvällssol. Hela huset har ett genomgående massivt trägolv och i entrédelen ligger ett gediget skiffer. Väggarna har i de flesta rum råspont som ger en varm och ombonad känsla och i taket är många av takbjälkarna synliggjorda vilket för tankarna till det ursprungliga byggåret. På entréplanet, som är husets mer sociala del, ryms det stora köket med den generöst tilltagna köksön i tysk kalksten, en representativ matsalsdel samt den centralt placerade öppna spisen med två separata eldstäder och en vedspis. Här finns också husets tvättstuga placerad som är inredd med vacker kalksten som ger en lyxig känsla.

Från hallen leder den fina trätrappan upp till ett allrum med platsbyggd sittmöbel och plats för ytterligare läshörna. Rummet har en fantastisk luftig känsla tack vare ryggåstaket och här kan man njuta av vidsträckt utsikt mot Uppsalas siluett. Vid den inre delen av allrummet ger den blottade murstocken karaktär åt rummet och här är det en ypperlig plats för en tv-hörna där familjen kan samlas. På samma våning finns tre sovrum varav master bedroom är väl tilltaget i storlek med fönster i hela tre väderstreck! De två övriga rummen är perfekta barn- eller arbetsrum och det finns även ytterligare ett badrum i anslutning.

Tomten erbjuder flertalet fruktträd som äpple och körsbär, rönnbärsträd, olika buskar, rabarber, krusbär, vinbär, hallon och jordgubbar. Här kan man leva ut sina trädgårdsdrömmar!

På gården står också ett garage som är förberett för att göras till bostad med full isolering, avloppsrör och golvvärmeslingor dragna under den gjutna betongplattan. I taket har sprayisolering använts för att kunna fullt isolera men ändå behålla synliga stockar och knyta ihop garaget med villan. Samma sprayisolering har även använts för att byta ut den gamla trossbotten i villan.

Marsta har ett strategiskt läge endast 7 km till Uppsala och 10 minuter med bil till Gränby Centrum. Här behövs inte två bilar till familjen då det finns skolskjuts för barnen och stadsbussen går endast några hundra meter från huset. Förutom närhet till Uppsala bor ni även med närhet till Bälinge by med skola som bl.a. omfattar förskoleklass och årskurs 1-5. Det finns ytterligare en skola i samhället, Hagmarkens skola, med förskoleklass och årskurs 1-3 samt tre förskolor. Bälinge erbjuder god service, starkt föreningsliv och rikligt med friluftsaktiviteter. Utöver livsmedelsbutik, pizzeria, bibliotek och vårdcentral finns även ett utomhusbad mitt i Bälinge med en 25 m bassäng, mellanbassäng och babypool. Bälinge IF är en stark idrottsförening med verksamhet inom fotboll, längdskidor, innebandy och bordtennis. Cirka 5 km nordväst om Bälinge finns Edenhovs golfklubb med 9-korthålsbana och 18-hålsbana. Klubben ingår i Söderby golfklubb vilket ger tillgång till ytterligare 9+18 hål. På ca 5 km avstånd finns även två ridskolor, Bälinge ryttarförening nära Skuttunge och Agersta islandshästcenter.

Det planeras att bygga en cirka 16 km lång gång- och cykelväg mellan Uppsala och Björklinge, via Lövstalöt med preliminär byggstart 2023. Detta möjliggör en aktiv livstil där det enkelt går att ta sig till och från Uppsala på cykel, tex till och från arbetet. Läs gärna mer på trafikverkets hemsida bland våra länkar.

Det här är en fastighet ni inte vill missa och bör upplevas på plats, tveka inte att boka visning!


Boarea
200 kvm
Driftkostnad
37 460 kr/år
Tomtarea
2 226 kvm
Rum
6 rum (3-5 sovrum)
Såld
2022-06-11

Mäklarhuset Uppsala & Knivsta

Denna villa på Marsta såldes av oss 2022-06-11. Se alla våra försäljningar i Uppsala samt även på Marsta.

Boka värdering

Adam Lindh

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.