Porsvägen 5

Porsvägen 5

Slutpris

6 650 000 kr


Norby— Uppsala

Porsvägen 5


Slutpris
6 650 000 kr

Norby— Uppsala

Nyrenoverat och enastående läge!

Unikt och idylliskt läge intill Hågadalen-Nåstens naturreservat! Här i den allra sydligaste delen av Norby är detta välrenoverade enplanshus med källare beläget. Tomten ligger längst in i det lugna villaområdet och angränsar direkt mot skogen som i sin tur övergår i ett 17 km² stort naturreservat. Huset har genomgått mycket omfattande renoveringar såväl exteriört som interiört. Mycket få villafastigheter förenar detta stadsnära läge med samma närhet till naturen.

Föregående ägare dränerade om källargrunden 2007-2008. Nuvarande ägare har sedan hösten 2016 kontinuerligt genomfört renoveringsarbeten av nästan hela byggnaden. Sammanfattningsvis kan nämnas att taken på bostaden och garaget är omlagda, fönstren utbytta, träpanelerna på garage och bostad utbytta, nytt kök, nya våtrum i hela huset, nya altaner och entrétrappa, fiber och LAN installerat, mekanisk frånluftsventilation installerat, nya radiatorer på entréplan och delvis i källare, ny el på entréplan och delvis i källare, ny braskamin installerad. I princip allt är renoverat och utbytt på entréplanet, i källaren är de dyrbara renoveringarna av de tre våtrummen utförda. Mer detaljerad lista över genomförda renoveringar finns under rubriken Utförda renoveringar. Bostadens area är 115 m² på entréplan och 114 m² i källaren. Entréplanet har hall, gäst-wc, ljust vardagsrum, kök, fyra sovrum och badrum. Källaren har gillestuga, flera rymliga förråd, tvättstuga, träningsrum med dusch/relax. En del av källaren kan lätt avskiljas som en uthyrningsdel. Där finns separat wc/duschrum, sov alt arbetsrum, pentry och egen ingång från utvändig källartrapp. Garage med automatport.

Fågelvägen är avståndet till Diamantens förskola ca 300 m, Malmaskolan (F-6) ca 800 m, Eriksbergsskolan (7-9) ca 2,1 km och Valsätraskolan (F-9), ca 700 m in mot centrum ligger Svamptorget med bla en välsorterad ICA-butik, knappt 1½ km i sydlig riktning ligger Gottsunda centrum med mycket stort utbud av butiker och servicefunktioner. Skogsområdet intill huset är stort och har fina promenadstigar, elljusspår och vacker natur. Bortom skogsområdet breder den vackra Hågadalen ut sig med beteshagar och vandringsstråk. I dalgångens norra del finns den 3000 år gamla Hågahögen, i söder finns den höga klippan och fornborgen Predikstolen, väster om hela Hågadalen ligger den vidsträckta skogen Nåsten.

Mer information om skolor, naturområden mm går att få genom att klicka på markeringarna på drönarvyn nedan.

Varmt välkomna på visning!


Boarea/biarea
115/114 kvm
Driftkostnad
47 497 kr/år
Rum
7 rum (4 sovrum)
Såld
2018-08-23

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.