Onsike 77 / Vänge / Järlåsa / Vänge / Uppsala

Fritidshus med "jättetomt"

Slutpris
2 300 000 kr
Boarea/biarea
45/12 kvm
Fastigh.bet
Uppsala Onsike 2:10
Objekttyp
Fritid
Inriktning
Fritid, Skog
Totalareal
11,59 ha
Såld
2017-06-21
Bostaden är såld!

Denna gård på Onsike såldes av oss 2017-06-21. Se alla våra försäljningar i Vänge samt även på Onsike

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Vänge / Järlåsa är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Lantbruksenhet på 115880 m² (11,588 hektar) med charmigt 1½-planshus om 3 rok. Perfekt fritidsboende för den som önskar mer än bara en stuga. Här ges avskildhet, jaktmöjlighet och intäkter från skogen. Utanför farstukvisten breder en ca 2 hektar stor äng ut sig omgiven av ca 7-8 hektar skog och ca 1,5-2,5 hektar impediment. Beträffande jakt har fastigheten historiskt årligen tilldelats jakträtten av en älgkalv under perioden oktober-januari. Värdet på fastighetens slutavverkningsbara skog är uppskattat till 300.000-400.000 kr. Virkesmedelvolymen är uppskattad till ca 200 m³sk/ha. Byggnadsåret för boningshuset är angivet till 1909 men kan mycket väl vara äldre. Övervåningen har två sovrum, nedervåningen har en farstu, ett kök och ett vardagsrum. Sammanlagt finns 3 eldstäder, kontrollerade 2015. På fastigheten finns även en jordkällare med ett påbyggt timrat härbre samt en timrad ekonomibyggnad. Med en skogsfastighet följer även avdragsmöjligheter för kostnader hänförliga till skogsbruket såsom underhåll av ekonomibyggnader, köp av röjningstjänster, inventarier mm. Avståndet till centrala Uppsala är 28 km.

Här mitt i skogen finner du en oas av äldre bevarat kulturlandskap där du ostört kan koppla av från stadens larm. Räkna dock med oanmälda besök av älg, rådjur, räv och lodjur m.fl.

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn