Motjärnshyttan Herrgården

Motjärnshyttan Herrgården

Slutpris

3 800 000 kr


Motjärnshyttan— Hagfors— Filipstad

Motjärnshyttan Herrgården


Slutpris
3 800 000 kr

Motjärnshyttan— Hagfors— Filipstad

Anrik bergsmansgård från mitten av 1700-talet inkl f.d hytta för järnframställning

Nu har vi äran och glädjen att försälja Motjärnshyttans Herrgård som beboddes tidigare av den rikskända vissångaren och trubaduren Gunde Johansson och hans hustru Ingrid under lång tid. En anrik och naturskönt belägen herrgård med tomtmark om ca 2,5ha. Herrgårdsbyggnaden är uppförd 1752 (bottenplanet) och 1850 (övre planet) och totalrenoverades 1999-2001. Huvudbyggnaden inrymmer 9 rum med en boarea om ca 402 kvm. Herrgården ligger med ett avstånd om 30 km, både till Hagfors och Filipstad. Intill herrgården ligger den gamla hyttan där järn framställdes och det gamla järnvägsmagasinet som inretts med en rymlig festsal i markplanet sant flerbilsgarage och förråd i källarvåningen.

Bottenvåningen inrymmer: Vacker, ljus huvudentré med trägolv, bröstpanel/tapet på väggarna och vitmålat trätak. Från entréhallen kan man nå köket, matsalen eller arbets-/sovrum. Till höger från entréhallen ligger det ljusa, rymliga och väldisponerade köket med modern köksutrustning i form av Miele och Electrolux. Köket har en stor härlig köksö med spishäll och en frihängande köksfläkt samt öppen spis. Stora arbetsytor med bänkskivor av trä och sten.
Innanför köket är tvättstugan och groventrén belägen. Stor härlig tvättstuga med gott om plats för förvaring och husets tvätt / torkbehov. I anslutning till tvättstugan finns ett badrum med dusch, wc och tvättställ.
Till vänster i huvudentrén kommer man till ett kontor / sovrum med vitmålat trätak. Innanför kontoret finns ett sällskapsrum med ett fint trägolv och vitmålat trätak samt en vacker Bergslagskamin. Från sällskapsrummet finns utgång till trädgården och uteplats.
Rakt fram från entréhallen och mellan sällskapsrummet och köket finns den vackra matsalen/vardagsrummet med stor öppen spis.

Från entréhallen leder en vacker trappa upp till övervåningen som inrymmer: En ljus och trevlig, möblerbar, hall i vinkel med parkettgolv. Ett bibliotek/sällskapsrum med parkettgolv för de sociala stunderna med familj och vänner. Innanför sällskapsrummet finns ett sovrum. Till vänster i hallen finns ett rymligt sovrum med öppen spis med trägolv samt Walk-in closet. I förbindelse med detta sovrum finns ett vackert badrum med badkar med "lejontass" och duschavdelning, WC, två tvättställ. Klinkersgolv med golvvärme och terrakottafärgat kakel på väggarna. Ytterligare fyra sovrum varav två med parkettgolv, ett med trägolv och ett med plastmatta. Kaklat badrum med badkar, duschhörna WC och tvättställ samt bastu.
Från hallen leder en trappa upp till en rymlig vindsvåning med goda förvaringsmöjligheter.
Under bostadshuset finns ett litet källarutrymme som inrymmer bl a ett pannrum med både bergvärmepump och oljepanna.

Välkommen att boka tid för visning!


Boarea
402 kvm
Driftkostnad
49 376 kr/år
Tomtarea
25 435 kvm
Rum
9 rum (5 sovrum)
Såld
2023-12-15

Mäklarhuset Hagfors

Denna villa på Motjärnshyttan Herrgården såldes av oss 2023-12-15. Se alla våra försäljningar i Hagfors samt även på Motjärnshyttan Herrgården.

Boka värdering

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.