Övägen / Ön / Umeå

NU KOMMER CHANSEN ATT FÖRVÄRVA EN TOMT PÅ ATTRAKTIVA ÖN MED MÖJLIGHET ATT ÄVEN ANKRA BÅTEN

Slutpris
2 495 000 kr
Driftkostnad
3 334 kr/år
Totalareal
915 kvm
Upplåtelseform
Tomt
Fastigh.bet
UMEÅ ÖN 5:91
Såld
2019-07-22
Bostaden är såld!

Denna tomt på Övägen såldes av oss 2019-07-22. Se alla våra försäljningar i Umeå samt även på Övägen

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Ön är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Till salu - byggklar friköpt villatomt på attraktiva Ön. Med fastigheten medföljer även ett servitut för gångväg ner till älvstranden vilket underlättar nyttjande av båt. Hela Ön har en lantlig trivsam atmosfär men ligger ändå centralt.
Tomtarealen 915 kvm ger en tillåten byggyta på 183 kvm varav fristående garage max 80 kvm.
Huvudbyggnaden får byggas i två våningar. Tomten är lätt att anpassa för byggnationer och kommer knappast att behöva några fyllnadsmassor förutom matjord till gräsmattan och grus/singel till grunden.
Kommunalt Va och el finns i tomtgränsen och anslutningen beställes och bekostas helt av köparen.
Kontakta Jonas Bergh för ytterligare information eller visning 070 6664075.

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Området

Ön

En lantlig idyll mitt i centrala Umeå

Allmänt

Ön, i äldre dagar kallad Öhn, är en avlång ö belägen mitt i Umeälven. Här finns ett hundratal hushåll. Bebyggelsen består framförallt av gårdar och villor men framtida planer finns att bygga upp till 3600 lägenheter på ön. Ön skiljs mot Teg med Lillån och på andra sidan Storån finns Öst på stan och Sofiehem. Trots sitt centrala läge så har Ön en lantlig atmosfär med flera åkrar, fält och skogspartier.

Rekreation

På Ön finns det många fina strövområden, längs stigar i skogen, älven och öppna fält. Umeå Brukshundsklubb huserar på Ön som även har ett rikt fågelliv med upp till 110 olika arter på besök under årets gång. Centralt beläget på Skiljevägen finns park med lekplats och fotbollsplan. På andra sidan Lillån finns det idrottsanläggningar, ishall och gym.

Service

Närmaste skola är Östtegskolan (F-6) och på Teg ligger även Tegs centralskola (7-9) och Internationella Engelska Skolan (4-9). På Teg finns förskolor, livsmedelsaffärer, frisörer, restauranger, affärer, apotek och vårdcentral. Det är cykelavstånd till köpcentret Avion, där även IKEA finns belägen.

Kommunikation

Från Ön når du gång- och cykelbanor mot centrum, Teg eller flygplatsen. Cykelbana på Kolbäcksbron tar dig till östra Umeå, universitetet och universitetssjukhuset.

Tips & inspiration