Sök Meny
Såld

Härnösand / Älandsbro / Älandskvarn 101

Den röda fasaden mot vägen är diskret, men där bakom finns en av Älandsbro häftigaste fastigheter!

Historiska vingslag och vackra minnen av en förmodligen tidigare smedja, tvättstuga, bagarstuga och en kvarn, tyder på att man haft en mycket fin gård på denna plats! Idag maler man inte längre mjöl i kvarnen eller gör sitt tunnbröd i bagarstugan, men denna plats är dock fortfarande förtrollande. Vilken rofylld plats, här hör man Älandsån porla förbi, trädgården är stor och insynsskyddad ifrån vägen. Denna plats ger verkligen utrymme för ens kreativitet.

Varför inte starta upp en verksamhet och låta gården få nytt liv och sin drivkraft åter! Den gamla kvarnen kan användas till konstnärliga utlopp, trevliga middagsbjudningar eller varför inte ha ett finsnickeri. På tomten finner vi även en nybyggd carport med plats för två bilar och två förråd. Huvudbyggnaden inrymmer tre plan, entrévåning med fungerande kakelugn, vedspis och en öppen spis, en ovanvåning med en gammal tingssal och en oinredd vind.

Vi vill upplysa er om att denna fastighet kräver sin ägare på mycket uppmärksamhet och omsorg. Här kommer man behöva lägga ner många arbetstimmar på underhåll och renovering. Men vi tror och hoppas att Du skall tycka att denna fastighet är precis vad du länge letat efter och att du kommer trivas lika länge som nuvarande ägare.

Välkommen till visningen och att låta dig förtrollas av denna plats!

Sponsrade länkar
Härnösand / Älandsbro
Älandskvarn 101
Slutpris: 900 000 kr
Boarea/biarea: 90/90 kvm
Driftkostnad: 23 813 kr/år
Tomtarea: 6200 kvm
Rum: 6 rum, varav 3 är sovrum
Såld: 2017-01-05
Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Läs mer om Förberedd
Sveriges nöjdaste kunder åtta år i rad (2008-2015) och fortsatt i topp!

Enligt Svenskt Kvalitetsindex är vi det mäklarföretag som lyckats bäst med uppgiften - att du ska vara helt nöjd med din kanske viktigaste affär.

Så här marknadsför vi din bostad
Liknande bostäder i närheten
 • Mäklarhusets köpguide för husköpare
  Mäklarhusets köpguide för husköpare

  Nu är det dags för dig att köpa hus. Kanske är det största ekonomiska beslutet du kommer att ta under en livstid. Det finns då en mängd viktiga frågor att ha koll på. Vi på Mäklarhuset lotsar dig genom ditt husköp och i denna guide har vi sammanställt några vanliga frågor från husköpare.

 • Odla ätbart på liten yta
  Odla ätbart på liten yta

  Det krävs inte många kvadratmeter för att få till en egen köksträdgård. I hinkar och krukor kan du få ett grönt skafferi som räcker hela sommaren. Här är fem härliga odlingstips!

 • Kom igång med din trädgård
  Kom igång med din trädgård

  En trädgård är högst personlig och ska självklart utgå från din egen smak. Men oavsett vad du har för drömmar för just din trädgård – börja med en bra grund!  

  Bostad / Sverige / Västernorrland / Älandsbro / Älandskvarn