Sök Meny
Välkommen på visning

Kontakta mäklaren för mer information kring visningstider.

Anmäl intresse
Härnösand / Prästjorden
Solbacken
Pris: Kalkyl 2 395 000 kr
Boarea/biarea: 129/10 kvm
Avgift: 4 553 kr/mån
Rum: 5 rum (3 sovrum)
Våning: 2

Nyproduktion / Härnösand - Prästjorden / Solbacken

Endast två radhus kvar!

Bo bekvämt och bekymmersfritt i ett av Härnösands mest attraktiva områden. Nybyggda kedjehus där du bor natur- och stadsnära, här får du ett trivsamt och praktiskt villaboende i ett av Härnösands bästa drömlägen vid foten av Kapellsberg, granne med det populära villaområdet Prästjorden. De varsamt utformade husen ligger i bästa sydvästläge med utsikt över både berg och hav och med skogen bakom knuten. Här finns naturen ständigt tillgänglig och skapar en lugn miljö. Du får ljus, rymd och närhet till allt: Livsmedelsbutik runt hörnet, stadskärnan bara några minuter bort och idrottsanläggningen Högslätten ett stenkast från området.

Sponsrade länkar
Vill du veta vad din bostad är värd?

Fyll i dina kontaktuppgifter så bjuder vi på en fri muntlig värdering av din bostad.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Sponsrade länkar
Rumsbeskrivning
 • Beskrivning av samtliga rum
  Modernt och påkostat Exklusiva materialval på smarta kvadrat Festmiddag eller vardagsfrukost. Du får ett exklusivt kök och en öppen planlösning med mycket ljusinsläpp. De väl tilltagna förvaringsutrymmena och husets smart utnyttjade kvadratmetrar gör familjelivet lätthanterligt och socialt.
Fakta om bostaden
Beskrivning
 • Boarea
  129 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)
 • Biarea
  10 kvm
 • Rum
  5 rum (3 sovrum)
 • Våning
  2
Byggnadssätt
 • Byggnadsår
  2017
 • Byggnadskommentar
  Grundläggning: Platta på mark med 300mm isolering av cellplast.
  Yttervägg: Stomme av trä med 145+45 mm minerallullsisolering och gips på insida av yttervägg. Invändig takhöjd är 2,4m. Fasad utvändigt är liggande panel.
  Yttertak: Fackverkstakstolar med 400 mm lösullsisolering och duk med diffusionsspärr.
  Fönster: Elitfönster 3-glas superenergi.
  Innerväggar: 45x70mm regelstomme med gips.
 • Värme och ventilationsanl.
  Frånluftsvärmepump Nibe F730 med 180L VVB.
 • Beskrivning
  Grundläggning: Platta på mark med 300mm isolering av cellplast.
  Yttervägg: Stomme av trä med 145+45 mm minerallullsisolering och gips på insida av yttervägg. Invändig takhöjd är 2,4m. Fasad utvändigt är liggande panel.
  Yttertak: Fackverkstakstolar med 400 mm lösullsisolering och duk med diffusionsspärr.
  Fönster: Elitfönster 3-glas superenergi.
  Innerväggar: 45x70mm regelstomme med gips.
Energideklaration
 • Energiklass
 • Energiprestanda
  75 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration pågår
  Datum: 2016-05-18
TV/Internet
 • TV/Bredband: Servanet bredband och tv indraget till bostad, abonnemang tecknas av BRF medlem.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Parkeringsbeskrivning
  Bilplats och övriga utrymmen: En bilplats under carport framför egen bostad med ett motorvärmaruttag, ytterligare en bilplats bredvid carport. Gemensam gästparkering vid infart till området.
Övrigt
 • Husen kommer att byggas i etapper med start juli 2017 och inflyttningen kommer att ske successivt under sommaren och hösten 2018. Boendeformen är bostadsrätt vilket innebär att en avgift betalas till föreningen varje månad. Avgiften täcker bland annat den yttre skötseln av området såsom snöskottning, sandning och även framtida utgifter som målning av husen. Föreningen står också för vattenförbrukningen i området.

  Väggtjocklekar, fönster och isolering har medvetet dimensionerats för att klara inte bara dagens energikrav utan även framtidens behov. Varje hus kommer att utrustas med en Nibe F730 frånluftsvärmepump, den senaste av sitt slag från Nibe som garanterar en låg energiförbrukning. Frånluftsvärmepumpen sköter uppvärmningen av varmvatten, ventilation och den vattenburna golvvärmen som i sin tur värmer hela huset. Golvvärmen består av flera separata golvvärmeslingor med egna termostatstyrningar som används för att reglera värmen för respektive del av huset.

  • Förråd ute
  • Två parkeringar direkt utanför huset
  • Golvvärme
  • Enstavig ekparkett
  • Spotlights i kök och badrum
  • Helkakalade badrum
  • Inbyggnadsvitvaror
  • Tvättstuga med torktumlare och tvättmaskin
Ekonomi
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Andel i förening
  8,11
 • Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
  Ekonomi: Avgift exklusive hushållsel och värme är kostnaden för två-plansvilla 4 553 kr/mån
  Årsförbrukning värme/varmvatten beräknad till 5775 kWh/år (se energiberäkning).
Föreningen
 • Benämning
  Brf Solbacksvillorna.
 • Allmänt
  I Solbacksvillorna får du njuta av en nyproduktion av högsta klass. Modern design med allt från golvvärme, helkaklade badrum och inbyggda vitvaror – till generösa förrådsutrymmen och carport,sådant som gör din vardag både njutbar och enkel.
Området
 • De varsamt utformade kedjehusen ligger i bästa sydvästläge, med utsikt över både berg och hav och med skogen bakom knuten. Hos Solbacksvillorna finns naturen ständigt tillgänglig och skapar en lugn miljö för återhämtning, inspiration och utflykter – eller skidutflykter och härliga löprundor.

  Här bor du på Härnön. Det är nära till Härnösandsgymnasium, Hedda Wising skolan (7-9 skola), Brännaskolan (F-6) samt flera kommunala och privata förskolor.
  Du har mataffär, bensinmack, restaurang och inredningsbutik i närområdet och till stadens centrum har du bara några minuters promenad och åt andra hållet, bortom Sälstens badstrand med strålande kvällssol, ligger ett stort och populärt strövområde.

  Det är nära till Högslättens Sportcenter - kommunens största idrottsanläggning - Här finns bl.a.: styrketräningslokal, konstgräsplan med friidrottsarena, tennisbanor, motionsspår, curlinghall, bandybana och uterink. Intill den stora grusplanen ovanför Härnösands Arena finns också en militärhinderbana utomhus och en parkourdel för den hugade.
  Du har drygt 1 km till simhallen som erbjuder möjligheter till bad, lek, motion och rekreation, där finns också gym och en restaurang. Sommartid finns här även bangolf utomhus. Området runt omkring är ett populärt promenadstråk.

  5 km bort finns Vårdkasbacken - med fina strövområden, här finns en skidbacke i söderläge med fyra nedfarter i olika svårighetsgrad, hopp och rails samt en pulkabacke bredvid barnbacken.
  På toppen finns ett utkikstorn med fantastisk utsikt över staden och Södra Sundet och intill finns en restaurang. På Vårdkasen anordnas även aktiviteter med mountainbike, down hill, backtävlingar med bil, orientering mm.

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Bostadsvisning i VR

Nyhet! Nu lanserar vi bostadsvisningar i virtuell verklighet.

Läs mer och prova på
Sponsrade länkar
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

 • Mäklarhusets köpguide för bostadsrättsköpare
  Mäklarhusets köpguide för bostadsrättsköpare

  Nu är det dags för dig att köpa bostadsrätt. Kanske är detta din första bostad i livet eller du köpt och sålt flera gånger eller ska flytta till lägenhet från ett hus?

 • Så inreder du smartast på liten yta.
  Så inreder du smartast på liten yta.

  När det kommer till små lägenheter brukar det svåraste vara hur man ska få plats med allting. Här får du tips på hur du får hemmet att kännas större!

 • Radon – en hälsofara
  Radon – en hälsofara

  För höga halter av radon är på sikt farligt att leva med – eftersom det kan ge upphov till lungcancer. Idag uppskattas runt 400 000 bostäder i Sverige ha högre radonhalter än de rikt- och gränsvärden som gäller.

  Bostad / Sverige / Västernorrland / Härnösand