Sörsylta 17,18

Sörsylta 17,18

Slutpris

2 300 000 kr


Sörsylta— Köping

Sörsylta 17,18


Slutpris
2 300 000 kr

Sörsylta— Köping

Unika fastigheter med närhet till Mälaren!

Förbesiktigad! Nu finns den unika möjligheten att förvärva fastigheterna Sörsylta 7:1 och 14:1 med anor från 1700-talet. Två bedårande fastigheter som använts som permanentbostad i populärt område i södra Munktorp nära Strömsholm. Detta är det perfekta stället för er som vill sätta er egen prägel på en fridfull plats på landet nära Mälaren och möjlighet att ha djur på tomten om 8 878 kvm. Här har man möjlighet för generationsboende, liten hästgård eller varför inte köpa sommarbostad tillsammans med vänner eller familj.

På fastigheten 14:1 finns det större bostadshuset om 70 kvm som är byggt 1909 enligt lantmäteriet men kan vara äldre än så. Detta bostadshus erbjuder ett rymligt kök, ljust vardagsrum, badrum och två sovrum. Det finns även två eldstäder som behöver provtryckas innan användning, men de höjer både trivselfaktorn och är ett bra komplement till uppvärmningen. Gästhuset som är placerat bredvid är troligtvis byggt på 1700-talet med ett kök och allrum, här finns de gamla trägolven kvar och en vedspis. Denna fastighet har även en jordkällare och ett uthus där man har gott om förvaring.

Soldattorpet som är byggt runt slutet på 1800-talet är beläget på Sörsylta 7:1 som ligger i direkt anslutning till den andra tomten. I soldattorpet finns kök med vedspis, spis och kombinerad kyl och frys, vardagsrum med öppen spis, badrum och inredd vind som man kan använda som sovrum och förvaring. Därtill finns ett mindre stall med två boxar och plats för sadelkammare eller dylikt samt ett gästhus på fastigheten.

Detta ställe är beläget 1 km från Mälaren där det finns badplats och 8 km från hästmeckat Strömsholm med vackra miljöer runt slottet som bör upplevas! Sörsylta är dessutom beläget 14 mil till Stockholm, 3 mil till Västerås och 3,5 mil till Eskilstuna.


Boarea
110 kvm
Driftkostnad
39 737 kr/år
Tomtarea
8 878 kvm
Rum
4 rum (2-3 sovrum)
Såld
2021-05-28

Mäklarhuset Arboga

Denna villa på Sörsylta såldes av oss 2021-05-28. Se alla våra försäljningar i Köping samt även på Sörsylta.

Boka värdering

Maria Hellström

Assisterande mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.
Mäklarhuset värdera din bostad
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.