Hammarhagen 121 och 144 / Sala

Komplett ridanläggning i toppskick!

Utgångspris
17 000 000 kr
Totalareal
7,2763 ha
Fastigh.bet
SALA SILVERGRUVAN 1:88 och 1:100
Objekttyp
Hästgård
Inriktning
Ridanläggning
Intresseanmälan

Kontakta mäklaren för mer information kring ev visningsmöjligheter.

Anmäl intresse Budgivning

Hammarhagen är en i särklass komplett och högklassig häst- och ridanläggning naturskönt belägen norr om Mälardalen strax utanför den idylliska silverstaden Sala. Utmärkt strategiskt läge i Mellansverige och med ca 1,5 timmes bilresa från Stockholm samt närhet till samtliga Mälarorter. Den imponerande hästgården är nybyggd under åren 2008-2016 med faciliteter av mycket hög kvalitet; bl a fullstort ridhus med fibersand, elegant stall med 10 boxar, friliggande utestall med 6 boxar samt två uteboxar (totalt 18 fullstora boxar). I stallet finns uppvärmd sadelkammare, omklädningsrum, duschrum, toalett, tvätt- och torkrum , kök samt kurs- och utbildningslokal. Belyst och inhägnad ridbana / paddock med direkt närhet till en friliggande hinderbod. Skrittmaskinen är lyxigt nog inbyggd och har kapacitet för 4 hästar. Stor maskinhall om ca 400 kvm. Den äldre ladugården har förråd- och foderutrymmen, höskulle, snickarbod samt gödselplatta på gaveln. 18 st hagar med direkt närhet till stallen. Boningshuset är en stilfull 2-plansvilla med dubbla flygelbyggnader (uterum, resp- bastu- och spaavdelning) och poolområde. Fristående garage samt förråd vid boningshuset. Ovanpå stallet (knappt halva stallet) finns ett modernt bed- & breakfast med 5 rum och kök med totalt 9 bäddar med hotellstandard. Fristående & toppmodern gäststuga "compact living" för långtidsuthyrning eller personalboende. Ytterligare en fristående mindre byggnad (belägen vid paddocken) som ägarna idag använder som kontor - kan naturligtvis även nyttjas till sekretariat. Markarealen är om ca 7,3 hektar, möjlighet finns att köpa till ytterligare mark. Tillfälle att förvärva en väl fungerande ridanläggning med goda intäktsmöjligheter. För dig som har visioner finns stor potential till vidareutveckling av anläggningen till tävlingsarena, utbildning/träningsstall eller liknande. För dig som önskar står Sylve Söderstrand behjälplig vid utveckling av anläggningen som konsult.

Bilder
Sponsrade länkar
Komplett ridanläggning i toppskick!
Hammarhagen är en i särklass komplett och högklassig häst- och ridanläggning naturskönt belägen norr om Mälardalen strax utanför den idylliska silverstaden Sala.
Boningshuset är en stilfull 2-plansvilla med dubbla flygelbyggnader (uterum, resp- bastu- och spaavdelning) och poolområde.
Poolområdet med dubbla flygar, med bl a dusch-, bastu- och relax.
Belyst och inhägnad ridbana / paddock med direkt närhet till en friliggande hinderbod.
Mått ridbana / paddock: 24 x 68 meter
Ett mycket påkostat och fullstort ridhus med vackra limträbalkar och harmonisk ridmiljö. Mått: 66 x 22 meter (varav ridhall 22 x ca 62 meter) med lutande sarg.
Läktare och cafeteria/klubbrum. Extremt bra ridunderlag i fibersand samt ett automatiskt bevattningssystem är installerat
Utsikt från kontorsbyggnaden. Kan även bli ett framtida sektretariat.
Exklusivt och elegant stall både exteriört som interiört. Stallet inrymmer 10 fullstora boxar.
Det uppmurade teglet på såväl in- som utsidan ger den vackra och gedigna karaktären
Kontorsbyggnad, stall, skritthus, ladugård, maskinhall och fullstort ridhus.
Visa alla 48 bilder
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?
Prova vår smarta tjänst Värdeindikatorn
Sponsrade länkar
Planritning
Visa alla 13 planritningar
Fakta
Fakta
Beskrivning
Objekttyp/areal
 • Objekttyp:
  Hästgård
 • Inriktning:
  Ridanläggning
 • Generell areatyp:
  Taxerad areal
 • Övrigmark:
  7,2763 ha
 • Totalareal:
  7,2763 ha
 • Beskrivning för alla arealer
  Ytterligare markareal är möjlig att förvärva. Kontakta mäklaren för information om marken.
Tomt/Servitut
 • Tomtarea
  7,2763 ha (Tomtareauppgifter enligt lantmäteriet)
Övrigt
 • HÄST- & RIDANLÄGGNING
  Stall Hammarhagens ridanläggning bedrivs av familjen Höglund som har lång erfarenhet av exploatering, bygg- och entreprenad. Ägarna förvärvade 2007 markområdet Hammarhagen och har sedan dess exploaterat detta område med villabyggnation och det egna boningshuset samt hela ridanläggningen. Den framtagna detaljplanen tillåter alltså hästhållning med endast 20 meter från kringliggande bebyggelse, villorna och tomterna. Ägarna bedriver i dagsläget verksamheten med inackordering av 18 hästar samt även bed & breakfast och uthyrning av gäststuga och maskinhall. I dagsläget har de 1 heltidsanställd personal samt att inackorderingarna delar på stalltjänster under helgerna. Fastigheten har potential till utveckling, bl a tävlingsanläggning eller tränings-/utbildningsstall med elever.

  Gården har en trevlig, välarronderad gårdsbild. Från boningshuset kan man överblicka hela ridanläggningen och ha översyn över hagar och hästar. Det som genomsyrar hela anläggningen är att den är otroligt välbyggd och att det är hög standard i alla materialval - såväl exteriört som interiört - och byggnationer. Här har man lagt mycken möda på alla detaljer - både estetiskt och praktiskt. Anläggningen är utformad och byggd för en lätthanterlig hästhållning och säker arbetsmiljö. Hela gården är extremt välskött och i toppskick. Även vägarna är nyanlagda samt de stora parkeringsytorna vid ridanläggningen. Beläget i en naturskön, lantlig miljö i ett vackert jordbrukslandskap med Sala Silvergruva på andra sidan vägen och endast 2 km från idylliska Sala stads stadskärna. Fina ridvägar i området. En anläggning med flaggan i topp!

  BONINGSHUS med dubbla flyglar & poolområde
  Elegant och stilfullt 2-planshus med byggnadsår 2012. Ett välplanerat hus med stora, representativa ytor och enormt fina ljusinsläpp. Vattenburen golvvärme i både entréplan och övre plan. Totalt 5 rum och kök med taxerad boarea om 180 kvm och biarea 70 kvm. Huset har ett högt, fint läge och med fin utsikt över ridanläggningen och hagarna. Entréplan består av representativt kök och vardagsrum i vinkel med infälld spotlightsbelysning i taken. Ett drömkök i lantlig stil med köksö och moderna vitvaror tex vinkyl, induktionshäll samt rostfria vitvaror. Stora umgängesytor i vardagsrummet som har braskamin samt stora ljusinsläpp från tre väderstreck samt utgång via 3 par-balkongdörrar som vetter mot uteplatsen och poolområdet. Entré via dubbeldörrar in till hallen med platsbyggd sittbänk, separat groventré med praktisk tvättstuga samt helkaklat duschrum med toalett.
  Övre plan har allrum med kontorshörna, helkaklat dusch- och badrum samt 3 stora sovrum. Sovrummen och allrummet mot poolen har fransk balkong. Övre plan har genomgående ekparkettgolv samt vitmålad råspont i "New England"-stil (utom i två sovrum). Rymligt, helkaklat dusch- och badrum med dubbla kommoder, bubbelbadkar och duschhörna. Samtliga rum på övre plan har fint ljusinsläpp från två väderstreck. Ett hem att trivas i!
  BYGGNADSÅR: 2012. GRUND: Gjuten betongplatta på mark med vattenburen golvvärme. FASAD: Stående träpanel. FÖNSTER: Isolerglas. TAK: Sadeltak, betongtakpannor. UPPVÄRMNING: El, frånluftsvärmepump IVT. (vattenburen golvvärme). V/A: Kommunalt vatten och avlopp. VENTILATION: Mekanisk frånluft med återvinning.

  DUBBLA FLYGLAR MED POOLOMRÅDE
  Till boningshuset hör flygelbyggnaderna och poolen som ligger i bästa sydvästläge med många soltimmar under dagen, eftermiddagen och kvällen. Den ena flygeln är relax-, bastu-, & duschavdelning med kökspentry och vinkyl. Vattenburen golvvärme samt varmvattenberedare installerad. Den andra flygeln är ett inglasat uterum för middags- & festarrangemang men kan även användas för kursverksamhet. Båda flyglarna har glasade skjutdörrar mot poolområdet. Uppvärmd pool med tak. Mått på pool: 3 x 6 meter.
  BYGGNADSAREA: 21 kvm per flygel. BYGGNADSÅR: 2012. GRUND: Gjuten betongplatta på mark. FASAD: Stående träpanel. TAK: pulpettak, plåt. FÖNSTER/SKJUTDÖRRAR Isolerglas. UPPVÄRMNING: El. Vattenburen golvvärme i relaxflygeln.

  GARAGE
  Isolerat och uppvärmt garage med avgränsad förrådsdel med egen ingång. Snyggt och praktiskt fogfritt golv. Slagportar. Byggarea: 37 kvm (8,1 x 4,6 meter yttermått).
  BYGGNADSÅR: 2012. GRUND: Gjuten betongplatta på mark. FASAD: Stående träpanel. TAK: Sadeltak 23 graders lutning, betongtakpannor. FÖNSTER: Isolerglas. UPPVÄRMNING: El

  FÖRRÅD vid boningshuset
  Friggebod/förrådsbyggnad (kallförråd) vid boningshuset. Används av nuvarande ägare till vinterförvaring av utemöbler och trädgårdsredskap. Byggår: 2015.

  PARKERING / UPPFART
  Finns grusade ytor till parkeringsplatser, ca 8 bilar vid boningshuset. Vid ridanläggningen finns stora, hårdgjorda ytor till parkering av bilar, hästlastbilar och transporter.

  STORA STALLET
  Exklusivt och elegant stall både exteriört som interiört. Det uppmurade teglet på såväl in- som utsidan ger den vackra och gedigna karaktären. Stallet inrymmer 10 fullstora boxar om vardera 14 kvm. Hög standard på stallinredningen från Myrby Stallinredningar. Högt i tak och god belysning. Varje box har öppningsbart fönster, vattenkopp och krubba. Bred stallgång. Spolspilta (eller ett helt spolrum om man ska vara noggrann) med golvvärme samt foderrum. Modern varmdel med sadelkammare, omklädningsrum, tvätt- och torkrum, toalett med dusch samt ett fikarum med köksdel. Finns även uppvärmd lokal för kurs- och utbildningsverksamhet eller kafeteria. Hela varmdelen är modern och med mycket hög standard, bl a genomgående klinkersgolv.
  Byggnadsår: 2008-2010. BYGGAREA: 381 kvm (30,5 x 12,5 meter). GRUND: Betongplatta på mark (vattenburen golvvärme på varmdelen, ej vid boxarna). TAK: sadeltak, plåt. FASAD: Tegel. VENTILATION/UPPVÄRMNING: Mekanisk frånluft med värmeåtervinning från luftvärmepump, IVT.

  UTESTALL
  Friliggande utestall med 6 fullstora boxar samt uppvärmd sadelkammare längst till höger på byggnaden. Öppningsbara fönster i boxdörrarna. Även här finns vattenkoppar och krubbor.
  BYGGYTA: 94 kvm. BYGGNADSÅR: 2012-13. GRUND: Betongplatta på mark. TAK: Pulpettak, plåt. FASAD: Liggande träpanel. Övrigt: Vattenutkast på gaveln av stallet.

  UTEBOXAR
  På kortsidan av ladugården finns två, nybyggda uteboxar med öppningsbara fönster på boxdörrarna.
  BYGGNADSÅR: 2010. GRUND: Gjuten betongplatta. TAK: plåttak. FASAD: Stående träpanel. EJ automatiska vattenkoppar.

  RIDHUS, CAFETERIA/KLUBBRUM, LÄKTARE, HINDERBOD etc
  Ett mycket påkostat och fullstort ridhus med vackra limträbalkar och harmonisk ridmiljö. Mått: 66 x 22 meter (varav ridhall 22 x ca 62 meter) med lutande sarg. Extremt bra ridunderlag i fibersand samt ett automatiskt bevattningssystem är installerat (vattnar halva ridbanan i taget). Mycket fint ljusinsläpp från 4 väderstreck genom s k opal-fönster som gör att ljuset kommer in men inte starka solkatter som stör vid träning och tävling. Stora speglar längs hela bortre kortsidan/gaveln. Mycket god takbelysning med 22 belysningspunkter, lamporna är naturligtvis lågenergi och kan tändas i 3 steg. Dressyrbokstäver för långbana. Ridhuset har en läktare samt en uppvärmd kafeteria/klubbrum med köksdel och sittplatser (man kan koppla in ljudet och lyssna på träningarna i ridhuset). Ridhuset har en påkostad ljudanläggning med högtalarsystem med trådlöst headset från AMEGA Speaker Systems. Hinderbod samt pann- teknik- & apparatrum med bl a vattenrenare, hydropress, elcentral etc. Vid entrén finns även en helkaklad WC/toalett. Stora entréportar samt ytterligare ingång via separat dörr.
  Ridhuset är byggt med mycket hög kvalitet.
  Byggår: 2010-11. Gjuten grundsula med plintar vid varje takstol. Limträstomme, bergslagspanel. Takplåten är i hela längder. 0,6 mm med kondensskydd. Taklutning 25 grader - "säkert tak".
  Fibersanden är Cushion-Track-Tex Premium fiber inkl 20 % elasticfibrer, 15 % pp-fiber, polyesterfiber och stabiliseringsfiber.

  RIDBANA / PADDOCK
  Inhägnad ridbana med trästaket och fint ridunderlag med god dränering. Mått: 24 x 68 meter, ridbanan är uppbyggd enligt konstens alla regler med fiberduk, dränerande bärlager (dräneringsslang var 7:e meter samt runt om), geoduk som är genomsläpplig och till sist ett ridlager om ca 70 mm bestående av 50 % stenmjöl (0,8) samt 50 % natursand (0,4). Tre belysningspunkter (fastmonterade i hinderboden). Bevattningssystem installerat. Ridbanan anlades 2008.

  UTEPLATS
  Vid paddocken och lilla byggnaden med kontoret finns stor uteplats med utsikt över ridbanan och stallet.

  MÖJLIGHET TILL GRÄSBANA
  Finns även möjlighet att anlägga stor gräsbana på fastighetens norra del. Hästägarna rider ofta fram där i dagsläget (ej inhägnat).

  HINDERBOD
  Hinderboden är placerad på långsidan av paddocken och rymmer hindermaterial till hel tränings/tävlingsbana. Hinderparken ingår ej i fastigheten, men kan förvärvas av blivande köpare vid intresse.
  Byggnadsår: 2009. GRUND: Trallgolv. TAK: pulpettak, plåt. FASAD: Stående träpanel.

  SKRITTMASKIN
  En skrittmaskin "de luxe" som är inbyggd med den stora fördelen att den kan användas året om oavsett om det är snö- eller regnoväder eller blåsiga dagar. Plats för 4 hästar samt två in- och utgångar. Automatik. Gjuten betongplatta samt bra underlag på volten. Byggnaden är kvadratisk (ca 16 x 16 meter och har en byggnadsarea om ca 260 kvm. Taklutning 20 grader. BYGGÅR: 2013. GRUND: Gjuten betongplatta. TAK: plåt. FASAD: Träpanel.

  LADUGÅRD
  Den enda byggnaden som är äldre är ladugården och har en taxerad areal om 394 kvm. Ladugården är delvis renoverad och inrymmer både varm- och kallförråd, höskulle, loge, mindre snickarbod. På gaveln finns två tillbyggda utomhusboxar, som fungerar som året-runt-boxar eller till boxar för uthyrning under träning/tävling. Gödselplattan med tak anlades 2008 (med container, ingår i fastigheten).

  HAGAR
  Det finns totalt 18 st hagar i form av både rasthagar och större hagar, varav ett fåtal är grusade. Finns även möjlighet att utöka antal hagar på fastighetens norra del.

  MASKINHALL
  Rymlig, isolerad maskinhall med area om ca 400 kvm, mått ca 25 x 16 meter. Innertakhöjd om 5,55 meter. Två stora vikportar med 5 meter i höjd och extra breda: 4,5 meter. Entrédörr till höger om vikportarna. Ej uppvärmd. God belysning med 3 rader med armaturer (lågenergibelysning).
  BYGGÅR: 2015. GRUND: Gjuten betongplatta på mark. TAK: Plåt. FASAD: Stående träpanel. Maskinhallen är byggd med gedigna material (ingen plast i varken väggar eller tak.).

  BED & BREAKFAST
  På anläggningen drivs ett bed & breakfast med hotellstandard. Beläget på övre plan på stora stallet (halva stallet). Totalt 5 rum, varav 4 dubbelrum och ett enkelrum med sammanlagt 9 bäddar för övernattning. Två av rummen är sammanlänkade med badrummet i mitten och fungerar utmärkt som familjerum. Möjlighet till kort- eller långtidsboende. Samtliga rum har helkaklade duschrum med toalett. Gemensamt välutrustat kök med spis, diskmaskin, kyl, frys och mikrovågsugn. WiFi-anslutning . Mycket god ventilation. Vattenburen golvvärme i hela Bed & Breakfast-delen. Nuvarande ägare har inte tillåtit husdjur i bodelen, som också självklart är rökfri. Luftvärmepump installerad (värme alternativt kyla/aircondition). Byggår: 2009/10.

  Nuvarande ägare har långtidsuthyrt hela bed & breakfast till ett företag. Möjlighet till verksamhet med goda intäktsmöjligheter eller om man önskar bedriva kurs-, utbildning och tävlingsverksamhet. Sala är en attraktiv turistort med bl a Sala Silvergruva på andra sidan vägen och goda möjligheter till externa gäster.

  PARKERINGSYTOR / VÄGAR
  Fastigheterna och ridanläggningen har nyanlagda parkeringsytor samt vägar.

  KONTOR (el blivande sekretariat)
  Fristående, isolerad byggnad belägen vid paddocken som ägarna i dagsläget använder som kontor. Kan bli ett bra sekretariat för blivande köpare. Klinkers på golv samt vitmålad panel på väggar. Fint ljusinsläpp från skjutdörr / fönster som vetter mot ridbanan. Fiber med trådlöst nätverk. Egen uteplats mot ridbanan.
  BYGGÅR: 2010. GRUND: Platta på mark. TAK: Plåt. FASAD: Liggande träpanel. FÖNSTER / SKJUTDÖRRAR: Isolerglas. UPPVÄRMNING: El (luftvärmepump med värme alt kyla). VENTILATION: Självdrag.

  GÄSTHUS / PERSONALBOSTAD / GENERATIONSBOENDE
  Friliggande gästhus (personalbostad eller generationsboende). En underbart litet hus i "compact-living"-stil. Varje kvadratmeter är optimalt utnyttjad. Allrum med stilrent klinkersgolv, väggar och tak med vitmålad råspont. Allrummet har en inbyggd loftsäng där man kan ha soffgruppen under. Öppen planlösning till köksdelen. Fullutrustat kök med moderna, grå köksluckor, massiv träbänk, och gråa stänkskivor. Rostfria vitvaror (infälld keramikhäll, ugn, spisfläkt), integrerad diskmaskin och diskho. Vägghängd mikrovågsugn. Helkaklat duschrum med vitt kakel och mörkt klinkersgolv. Toalett, kommod med handfat, dusch och varmvattenberedare. Uteplats i soligt söderläge.
  BYGGÅR: 2015. GRUND: Betongplatta på mark med golvvärme. TAK: Plåt. FASAD: Träpanel. Fönster: Isolerglas. UPPVÄRMNING: El. Ventilation: Mekanisk fläkt i badrum och köksfläkt.

  SÄKER HÄSTVERKSAMHET
  Anläggningen är godkänd enligt "Säker Hästverksamhet". Det är en certifiering som utföres av Länsförsäkringar, LRF och AGRIA och som innebär att hästmiljön, gårdsmiljön och personsäkerheten måste uppfylla vissa villkor. Hela anläggningen är också brandsäkrad enligt gällande brandskyddslag.

  VATTEN & AVLOPP
  Boningshuset (Sala Silvergruvan 1:100) har kommunalt vatten och avlopp.
  Ridanläggningen (Sala Silvergruvan 1:88) har eget vatten (spets) samt enskilt avlopp (3-kammarbrunn med infiltration). Tillstånd för avlopp har beviljats av kommunen. Löpande provtagning har skett av vatten och vattnets kvalitet har varit godkänt vid varje vattenanalys/provtagning. Vattenmängden har varit tillräcklig för verksamheten sedan starten och det har aldrig tagit slut på vatten. Vattenfilter installerat i stora stallet för järnhalt. Avhärdare för kalk.

  FIBER / INTERNET
  Fiber med trådlöst nätverk. Svenska Stadsnät / Telia.

  BELYSNING
  All belysning på alla byggnader samt vägbelysning/stolp gällande båda fastigheterna styrs med skymningsrelä.

  FÖRSÄLJNING AV TVÅ FASTIGHETER
  Försäljningen avser två fastigheter. Information om taxeringsvärden, värderingsenheter, taxeringsvärden, samfälligheter, planer/bestämmelser, rättigheter/belastningar, ägare samt inteckningar/pantbrev för respektive fastighet finns i bifogade fastighetsutdrag från Lantmäteriet (ligger som pdf-bilagor under DOKUMENT & LÄNKAR).

  Sala Silvergruvan 1:88 är jordbruksfastigheten med areal om drygt 7 hektar och samtliga ekonomibyggnader. Taxeringsenhet 122 (lantbruksenhet bebyggd med ekonomibyggnader).
  Möjlighet kan finnas att köpa till ytterligare markareal. Kontakta mäklaren för information om detta.

  Sala Silvergruvan 1:100 avser boningshuset med flyglarna, garage, förråd. Tomtareal om 2175 kvm och med taxeringsenhet 220 (småhusenhet, bebyggd).

  NUVARANDE ÄGARES INTÄKTER
  Nuvarande ägares intäkter har under senaste året uppgått till ca 1 360 000 kr samt gårds- och miljöstöd om ca 10 000 kr.
  Dessa intäkter består av inackordering av 18 stallplatser, långtidsuthyrning av bed- & breakfast till företag, uthyrning av gäststugan samt uthyrning av maskinhallen.
  Ägarna har inte hyrt ut ridhuset eller skrittbyggnaden eller tagit in hästar på sommarbete vilket kan generera i ytterligare intäkter för framtida ägare.
  Kontakta mäklaren för ytterligare information för intäkt- och kostnadsberäkningar och nettokalkyler.

  STÖDRÄTTER
  Det finns 5 st stödrätter med totalt 4,91 hektar.

  DRIFTSKOSTNADER

  Driftskostnader för fastigheten Sala Silvergruvan 1:88
  avser kostnader exkl moms för ett år av drift av hästverksamheten och samtliga ekonomibyggnader, ridhus, stallar, skrittmaskin, bed & breakfast, gästhus/personalboende, kontoret etc.
  Uppvärmning och el: 54 750 kr
  Försäkring: 15 000 kr
  Vatten och avlopp: 1 550 kr
  Vägavgift/snö: 1 200 kr
  TOTALT: 72 500 kr exkl moms

  Driftskostnader för fastigheten Sala Silvergruvan 1:100
  avser kostnader inkl moms för ett år av drift av boningshuset, flyglar, garage, uppvärmning av pool etc.
  Antal personer i hushållet: 4 personer.
  Uppvärmning och hushållsel: 28 400 kr
  Försäkring: 5 600 kr
  Vatten och avlopp: 3 800 kr
  Renhållning (sopor): 2 300 kr
  Vägavgift/snö: 1 200 kr
  TOTALT: 41 300 kr inkl moms

  PLANKARTA, BESTÄMMELSER
  Se bifogade plankartor, bestämmelser under DOKUMENT & LÄNKAR.

  FOTOGRAF
  Fotograf: Anna-Lena Strindberg, Diakrit
  Drönarfilm/flygfoton: Leif Eriksson, Mäklarhuset
Ekonomi
 • Taxeringsvärde
  1 041 000 kr (Fastställt avseende år 2017)
 • Byggnadsvärde:
  839 000 kr
 • Markvärde:
  202 000 kr
 • Typkod
  122 Lantbruksenhet bebyggd enbart med ekonomibyggnad
 • Upplåtelseform:
  Lantbruk
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Området
 • På andra sidan vägen från fastigheten ligger Sala Silvergruva med guidade turer, höghöjdsbana, lekanläggning, museum, butiker och hantverkare samt värdshus. Fastigheten ligger endast 2 km från Salas stadskärna - en kort cykeltur så är du mitt i den idylliska stadskärnan med affärer, restauranger och barer.

  HAMMARHAGEN
  Hammarhagen är ett av Sala stads framtida utvecklingsområden. Sala vill bl a erbjuda unika permanenta boenderalternativ. Hammarhagen är beläget i ett vackert jordbrukslandskap. Här möter det traditionella lantliga bostadsbyggandet ett modernt formspråk med långsiktigt hållbara kvaliteter och energismarta lösningar. Här finns möjligheten till ett boende med närhet till skogsområden samtidigt som det inte tar mer än 10 min att cykla till centrum.

  ORTEN SALA
  Sala växte under 1500-talet fram som en gruvby i direkt anslutning till den för riket så viktiga silvergruvan på Sahlberget, strax utanför nuvarande Sala. Silvergruvan, en gång omnämnd och ansedd som ”Riksens förnämsta Clenodium”, är alltså själva upp­hovet till Sala stad. Sala är beläget 1,5 timma väster om Stockholm där Uppsalaslätten och Mälardalens jordbruksmarker övergår i det skogrika Bergslagen. Här finns lugnet, vidderna och ljuset men också en charmig stadskärna med trevliga butiker, intressanta evenemang och roliga aktiviteter för hela familjen.

  Läs mer om Sala och närområdet samt skolor & barnomsorg på bifogade länkar från Destination Sala, Sala kommun och Sala Silvergruva.
 • Kommunikationer
  Tåg från Sala till:
  Västerås: ca 26-28 min
  Uppsala: ca 34 min
  Eskilstuna: ca 1 timme
  Stockholm: från 1 tim 14 min
  Köping: ca 1,5 timme.

  Lokaltrafik och skolbussar till Sala centrum går vid riksvägen. Man reser gratis med alla bussar inom Sala.
Vägbeskrivning
 • Vägbeskrivning
  Väg 56 från Västerås
  Vid infart mot Sala, strax innan Sala Silvergruva, svänger du höger mot Marielund, Hermans - skylt B&B. Följ grusvägen till höger. Passera ett fåtal villor, därefter ser du anläggningen om du tittar ut till höger på gärdet. Tag av till höger efter raden med postlådor på höger sida - skylt B&B. En liten enskild väg leder dig fram till anläggningen.

  Väg 70 Stockholm via Enköping
  Vid infart mot Sala sväng vänster vid rondellen OKQ8/Bilia. Du kommer in på Sörskogsleden. När den slutar, vid T-korsning, svänger du vänster, mot Västerås. Strax efter Sala Silvergruva som ligger på höger sida, tar du vänster mot Marielund, Hermans - skylt B&B. Följ grusvägen till höger. Passera ett fåtal villor, därefter ser du anläggningen om du tittar ut till höger på gärdet. Tag av till höger efter raden med postlådor på höger sida - skylt B&B. En liten enskild väg leder dig fram till anläggningen.

  Väg 70 från Avesta
  Ta vänster i rondell vid väg 56 - skylt Sala V centrum. Efter ca. 1,5 km strax innan Sala Silvergruva som ligger på vänster sida, tar du höger mot Marielund, Hermans - skylt B&B. Följ grusvägen till höger. Passera ett fåtal villor, därefter ser du anläggningen om du tittar ut till höger på gärdet. Tag av till höger efter raden med postlådor på höger sida- skylt B&B. En liten enskild väg leder dig fram till anläggningen.

  Väg 72 från Uppsala
  Vid ankomst till Sala, sväng vänster mot Enköping i första rondellen. Sväng sedan till höger i nästa rondell vid OKQ8/Bilia. Du kommer in på Sörskogsleden. När den slutar, vid T-korsning, svänger du vänster, mot Västerås. Strax efter Sala Silvergruva som ligger på höger sida, tar du vänster mot Marielund, Hermans. Följ grusvägen till höger. Passera ett fåtal villor, därefter ser du anläggningen om du tittar ut till höger på gärdet. Tag av till höger efter raden med postlådor på höger sida. En liten enskild väg leder dig fram till anläggningen.
Sponsrade länkar
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Klicka här för att börja använda kartan
Närliggande platser & landmärken

 • Sjö
 • 832 m
 • 3 min
 • 5 min
 • 19 min
 • Tågstation - Sala station
 • 2,81 km
 • 9 min
 • 13 min
 • 46 min
 • Hållplats - Sala Gruvan
 • 686 m
 • 3 min
 • 5 min
 • 14 min
 • Gruvgårdens Bed & Breakfast
  956 m
  Sala Silvergruva
  1,05 km
  Värdshuset Sala Silvergruva
  1,11 km
  Mormors hus
  1,88 km
  Bangkok Spicy HB
  2,09 km
 • Lilla Academia Sala
  1,21 km
  Ängshagenskolan
  1,45 km
  Vuxnas Lärande
  1,64 km
  Kungsängsgymnasiet
  1,65 km
  Godsmottagning Kök Kungsängsskolan
  1,75 km
 • Trafikverkt AB
  2,66 km
 • Sala Gruvan
  686 m
  Mariebergsgatan
  1,04 km
  Ängshagen
  1,12 km
  Marsgatan
  1,16 km
  Turbo
  1,22 km
 • Sala station
  2,81 km
Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier