Marias väg 9 / Hemsjö / Alingsås

Alingsås-Hemsjö-Ryd

Slutpris
1 350 000 kr
Boarea
ca 40 kvm
Totalareal
6 732 kvm
Rum
2 rum (1 sovrum)
Såld
2019-07-14
Bostaden är såld!

Denna fritidshus på marias väg såldes av oss 2019-07-14. Se alla våra försäljningar i Alingsås samt även på marias väg

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Hemsjö är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

En idyll mellan Alingsås och Göteborg. Detta sommarparadis ligger i en glänta i skogen, helt avskilt från övrig bebyggelse och har varit i släktens ägo sedan 1862 men nu är det dags för en ny generation att ta över och förädla detta underbara ställe. Här omges du av ett lugn som får den mest stressade stadsbo och komma ner i varv. Huvudbyggnaden är en charmig timmerstuga med sovloft och ett sovrum. På den stora tomten ligger flera mindre byggnader.

Natursköna omgivningar med promenadavstånd till bad i både Rydbosjön och Färgen, här är även rikt på svamp och bär.

Valmöjligheterna för detta paradis är många. Behåll det som sommaridyll eller bygg om till åretruntboende. Kanske vill du ha betande får på ägorna? Hönor? Eller varför inte öppna kennel? Och om det inte räcker med 6 732 kvm tomt så köp till grannfastigheten Järnholmen 1:6 (https://www.maklarhuset.se/bostad/sverige/vastra-gotaland/alingsas/marias-vag/383310) och skapa ett generationsboende eller bygg till ett stall och skapa en underbar liten hästgård.
Gynnsamt pendlingsavstånd till både Göteborg och Alingsås.

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Området

Hemsjö

Hemsjö är en tätort i södra delen av Alingsås kommun med ca 400 invånare. Här finns skola för årskurs 0-6, förskola, äldreboende och en aktiv idrottsförening, Hemsjö IF, som bl a har fotboll på schemat. Runt Hemsjö finns mycket fin natur och flera sjöar. Trakten har även en hembygdsförening med aktiviteter året om. Hemsjö ligger en dryg mil från Alingsås stad och det finns goda bussförbindelser.

Nöjen i Alingsås

I Alingsås finns biograf som visar aktuella filmer och till arenan Estrad kommer det olika evenemang och artister. Varje år arrangeras Lights in Alingsås, ett projekt där svenska och internationella ljusdesigners lyser upp Alingsås i höstmörkret.

Sport och fritid i Alingsås

Utbudet för intresserade av sport och friluftsliv är stort i Alingsås. Här finns ett antal idrottshallar och flera aktiva klubbar inom alla upptänkliga sporter. I Nolhaga hittar man ishall och det nybyggda Nolhaga Parkbad. Nolhaga är också ett friluftsområde med promenadstigar som bland annat leder till sjön Mjörn. Golfbana finns också en liten bit utanför staden. Flera sjöar med fantastiska badplatser finns i Alingsås kommun. Med buss når man även enkelt kommunens övriga naturområden.

Kommunikationer

Bussar tar dig runt i kommunens alla delar. Med lokaltåget från Alingsås kommer du snabbt till Göteborg och tåg går även bland annat mot Herrljunga, Skövde och Stockholm.

Skolor/förskolor i Alingsås

Skola åk F-6 finns i Hemsjö. I Alingsås finns flera mindre skolor och förskolor. Alströmergymnasiet ligger centralt i Alingsås.

Tips & inspiration