Kransvägen 176 / Trandared / Borås

Rymlig och ljus etta med altan

Utgångspris
695 000 kr
Boarea
48 kvm
Avgift
2 360 kr/mån
Rum
1 rum
Våning
1 av 3 (Hiss finns ej)
Visningar
 • Mån 18 feb 17:00-17:30

  Öppen visning / Välkommen på visning!

Boka Budgivning

På Kransvägen 176 hittar du detta ettrumsboende – en rymlig, ljus och trevlig lägenhet!

Lägenheten består av en hall med mörkt klinkergolv och bra förvaring, rymligt vardagsrum med sovalkov och utgång till altan. Kök med matplats och helkaklat badrum med tvättmaskin.

Mycket goda förbindelser med Centrum.

Gångavstånd till Kransmossen med fantastiska promenad och motionsstråk.

Bilder
Sponsrade länkar
Visa alla 15 bilder
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?
Prova vår smarta tjänst Värdeindikatorn
Sponsrade länkar
Planritning
Fakta
Rumsbeskrivning
 • Hall
  Kliv in i en välplanerad och inbjudande hall med platsbyggda garderober och bra förvaringsmöjligheter. Här finns vitmålade väggar och mörkt klinkergolv.
 • Vardagsrum
  Ett rymligt och ljust vardagsrum med sovalkov och utgång till altan. Vardagsrummet har ett vackert ljusinsläpp och generösa ytor vilket förenklar möblemanget. Vitmålade väggar med en grön fondvägg och på golvet ligger laminat.
 • Kök
  Rymligt kök med plats för matsalsbord. På golvet ligger laminat och väggarna är vitmålade. Vita luckor/skåp, bänkskiva i trä med vitt kakel ovan arbetsytorna. Köket är utrustat med en fläkt, spis och en kombinerad kyl/frys (Siemens 2016).
 • Badrum
  Stort, helkaklat badrum med ett ljust klinkergolv och vitt kakel på väggarna. Badrummet är utrustat med toalett, handfat, badkar samt tvättmaskin.
Fakta
Beskrivning
 • Boarea
  48 kvm
 • Rum
  1 rum
 • Våning
  1 av 3
Byggnadssätt
 • Byggnadsår
  1968
Energideklaration
 • Energiklass
 • Energiprestanda
  120 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd
  Datum: 2012-12-12
 • Besiktningsman
  Peter Karlsson
TV/Internet
 • Beskrivning TV/Internet
  Kabel-TV
  Vi har idag ett basutbud av TV-kanaler via com hem kabel-TV-abonnemang. Avgiften är inkluderat i månadsavgiften. Den som vill ha fler kanaler kan kontakta ComHem på telefon 0771-55 00 00 för mer information om vad som finns och vad det kostar. Eller titta på ComHems hemsida: www.comhem.se.
  Den som inte har möjligheter att ta in sin speciella favoritkanal via vårt kabelnät har ibland monterat en egen parabolantenn. För en sådan montering i fastigheten, t ex på en balkong, måste man ha tillstånd av styrelsen. Observera att man inte får borra eller skruva i inglasningskonstruktionen till balkongen! Se vidare särskilt avsnitt om Parabolantenn.

  Fiber från Telia 100mbit ingår i avgiften.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Beskrivning, parkering
  För hyra av parkering eller garage kontakta vicevärden.

  Varmgarage - 19 st
  Kallgarage med el - 42 st
  P-platser utan motorvärmare - 26 st
  P-plats med motorvärmare - 74 st
  P-platser bakom kallgaragen - 3 st

  Motorcyklar
  Samma gäller som för bilar. De får även parkeras på gården under förutsättning att de inte hindrar annan trafik. Särskilda mc-rum finns med begränsat antal platser. Kostnad: 75 kr/mån.

  Mopeder och cyklar
  Parkeras i eller vid cykelställ på gården eller i cykelrum (ej mopeder) i mån av plats. De får av säkerhetsskäl inte parkeras i port- eller källargångar eller vid husentréer.

  Parkeringstillstånd för boende
  Uppstår kö till garage eller p-plats, finns möjlighet till plats på besöksparkeringen. Kostnad 150,-/mån.
  P-tillstånd på besöksparkeringen utfärdas av vicevärden och beviljas bara när alla garage och p-platser är uthyrda. Så fort en ordinarie p-plats blir ledig så dras tillståndet in för den som står först i kön.
  Max 5 st. p-tillstånd för besöksparkeringen får finnas samtidigt. Observera att p-plats inte kan garanteras om det finns många gäster på besöksparkeringen.
  I övrigt hänvisas till Kransmossens parkering.
Ekonomi
 • Avgift
  2 360 kr/mån
 • Försäkring
  150 kr/mån
 • Hushållsström
  250 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad
  400 kr/mån
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Pantsättningsavgift
  445 kr
 • Andel i förening
  0.41233
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
 • Planerade avgiftsändringar
  Avgiften kommer att höjas med 2% april/maj 2019, enligt samtal med ordförande 2019-02-08.
Föreningen
 • Benämning
  HSB Brf Brotorp.
 • Allmänt
  Brf Brotorp
  Bostadsrättsföreningen Brotorp består av 151 lägenheter som är fördelade på fyra bostadshus. Husen är placerade i en rektangel som innesluter en härlig innergård i mitten.
  På innergården finns det två lekplatser byggda 2004. Där finns också en boulebana och en asfalterad fotbollsplan, som även användas för att spela basket eller tennis på. Det är på denna plan som föreningen också anordnar sin årliga gårdsfest. Den brukar hållas i slutet av sommaren varje år och kring 100-150 personer brukar delta.
  Dessutom finns två grillplatser. Vid den ena har grillen byggts in i ett litet rött lusthus, som rymmer sex till åtta personer. Vid den andra finns en uteplats med överbyggt tak, där femton till tjugo personer kan sitta.

  Lägenheterna är fördelade på 30 enrums-, 21 tvårums-, 82 trerums- och 18 fyrarumslägenheter.

  17 enrumslägenheter finns på bottenplan och är på 48 kvm. Dessa har även separata kök. Resterande ettor är fördelade på olika plan i gavelhusen. De har en bostadsyta på 31 kvm.

  Även tvårumslägenheterna är placerade i gavelhusen, bostadsyta 69 kvm.

  Trerumslägenheterna dominerar i antal och finns i alla hus. De har skiftande storlek, 80-84 kvm. Fyrarumslägenheterna finns endast i gaveländarna på husen, bostadsyta på 108 - 112 kvm.

  HSB
  Föreningen är sedan 1972 medlem i HSB.

  Kuriosa
  Husen byggdes 1968 på uppdrag av HSB.
  Då var det mestadels finlandsfödda familjer som flyttade hit, så från slutet av 1960-talet och till mitten av 1970-talet finns det styrelse protokoll och annan information även översatt till finska.
 • Kommande renoveringar
  Föreningen planerar att i framtiden installera solpaneler.
 • Avgiftsförändringar
  Avgiften kommer att höjas med 2% april/maj 2019, enligt samtal med ordförande 2019-02-08.
 • Gjorda renoveringar
  Föreningen bytte under 2014 entrédörrarna och källardörrarna. Man relineade även stammarna under 2014/2015.
  2017 - Byte av låsen på samtliga entrédörrar och även byta låscylindrar i lägenhetsdörrarna.
  2018 - Byte av lägenhetsdörrar - stål.
 • Övriga utrymmen i föreningen
  Bastu
  Bastun finns i källaren (trapphus 196) med ingång från gavel mellan Kransvägen 192 och 194.
  Bastun är öppen 16:00 till 21:00 och bokas i en timmarspass.
  Det är endast den lägenhet som bokat bastun som kan öppna dörren och det är den som ansvarar för att lokalen lämnas i god ordning. Sen är det upp till den som bokat att släppa in sällskap.
  Det är möjligt att ha upp till 3 bokningar samtidigt och du kan boka 30 dagar framåt.
  Måndag till fredag är det dambastu 17-18 och herrbastu 18-19. Dessa tider är reserverade i bokningssystemet och kan inte bokas.
  Under andra tider än öppettiderna är bastun låst med tidsstyrt lås.

  Cyklar, barnvagnar och lekredskap
  I föreningens hus finns ett antal cykelrum i källare. Dessa får fritt användas av de boende i föreningens lägenheter. Cykelrum skall hållas låst för att hindra obehörigas tillträde.
  Förbränningsmotordrivna fordon och redskap får liksom kärl innehållande brandfarliga ämnen och gastuber inte förvaras i cykelrummen.
  Platstillgången i cykelrummen är begränsad, styrelsen genomför därför emellanåt kampanjer i vilka de boende uppmanas att ta bort cyklar som inte används. ”Ägar-lösa” cyklar tas då om hand av styrelsen för förvaring, om ingen ägare gör anspråk på cyklarna inom 6 månader överlämnas cyklarna till Polisens hittegodsavdelning eller skänks till loppis.
  Utomhus skall cyklar parkeras i något av de många cykelställ som finns inom föreningens område. Cyklar, barnvagnar och lekredskap får inte ställas vid eller i entréer till trapphus och källare och inte heller i trapphus och källargångar eftersom de där utgör hinder/brandfara och är en säkerhetsrisk för personer med funktionshinder.

  Föreningslokalen
  Det finns en föreningslokal med kök och tv-rum i källarplanet på Kransvägen 198. Lokalen får användas fritt av boende i föreningen för tillställningar. Bokningen görs med tagg via den digitala tavlan i din trappuppgång. Taggen används sedan också för att komma in i lokalen.
  När du bokat lokalen så får du tillgång till den kl 14:00 dagen för bokning. Lokalen ska vara städad och klar kl 12:00 dagen därpå.
  Föreningslokalen kan du boka under de kommande 93 dagarna (3 månader).
  Innanför föreningslokalen finns gästlägenheten. Vill du ha tillgång till gästlägenheten behöver du boka den separat och då tillkommer en avgift, läs mer under gästlägenhet.
  För att få disponera lokalen skall du vara myndig och boende i föreningen.
  Ovanför och intill föreningslokalen finns bostadslägenheter, och man får tänka på att inte störa dem som bor där enligt samma regler om tider etc. som i övrigt gäller grannar emellan. Rökning i föreningslokalens samtliga utrymmen är inte tillåten. Med hänsyn till de boende i lägenheterna är det inte heller tillåtet att röka omedelbart utanför entrén, rökare hänvisas till andra sidan av vägen utanför aktivitetshuset.
  Den som lånar föreningslokalen är skyldig att ersätta skador på lokal, inredning, serviser, köksutrustning etc. Lokalen skall alltid lämnas i städat skick. Om inte städningen godkänns kan avgift för städning komma att tas ut.

  Gästlägenhet
  Innanför föreningslokalen finns en gästlägenhet.
  I rummet finns en våningssäng samt en bäddsoffa, sovplats för 5 personer.
  I badrummet i anslutning till föreningslokalen finns det dusch.
  Gästlägenheten kan bokas, på samma sätt som övriga gemensamma lokaler i föreningen, via vårt digitala bokningssystem.
  Gästlägenheten kan du boka under de kommande 93 dagarna (3 månader).
  Användandet av gästlägenheten debiteras med 150 kr/natt. Avgiften kommer på fakturan för din månadsavgift. Eftersom avgifterna skickas ut med 3 månadersintervall kan det dröja några månader innan avgiften för gästlägenheten kommer med.
  Viktigt att tänka på är att om du bokar gästlägenheten kan någon annan boka föreningslokalen. Så om du bokar övernattningslokalen så boka även föreningslokalen.
  När du bokat gästlägenheten ansvarar du för att lägenheten lämnas i gott skick. I rummet finns en beskrivning av den städning som ska göras.
Sponsrade länkar

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?

Prova vår smarta tjänst
Värderindikatorn

Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier