Backabo torp / Tomten / Falköping

Idylliskt med närhet till Falköping

Slutpris
450 000 kr
Boarea
47 kvm
Driftkostnad
6 261 kr/år
Totalareal
1 852 kvm
Rum
2 rum (1 sovrum)
Såld
2019-07-30
Bostaden är såld!

Denna fritidshus på Tomten Backabo Torp såldes av oss 2019-07-30. Se alla våra försäljningar i Falköping samt även på Tomten Backabo Torp

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Tomten är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Med ett idylliskt läge strax utanför Torbjörntorp i det lilla samhället Tomten ligger Backabo Torp - en röd liten stuga uppförd under 1800-talet eller tidigt 1900-tal. På den lummiga tomten finns utöver bostadshuset även sidobyggnad, uthus, jordkällare och vedbod. Trädgården har gott om växtlighet med bl.a. fruktträd, bärbuskar och trädgårdsland. Perfekt för dig som till vardags bor i stan men som saknar att ha en egen trädgård och vill ha ett lantligt ställe att åka till för inre ro!

Bostadshuset har under senare år renoverats med gjuten platta, nya gedigna furugolv och utbyggnad för ett sovrum. I centrum i byggnaden finns en murstock med både vedspis och öppen spis kopplad till sig, dessa värmer gott under kallare dagar. Här finns även charmiga detaljer bevarade så som de spröjsade fönstren och vacker pärlspont i tak. I sidobyggnaden finns ett lantligt kök som renoverats under senare år samt en toalett/dusch/tvätt med nyare tätskikt. I uthuset finns plats att duka upp med bord för att bjuda över vännerna en sommarkväll på grillning!

Från Tomten är det ca 7 km in till Falköping där ett stort utbud av affärer och restauranger finns. I närheten ligger bl.a. Ekornavallen, Hornborgasjön och Berga golfbana. Precis bakom fastigheten finns Tomtens kalkbrott, ett vackert promenadområde där det någon gång per år hålls konsert.
Välkommen på visning för att uppleva lugnet!

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Tips & inspiration