Träringen 16 / Göteborg

Ljus från tre väderstreck!

Utgångspris
2 995 000 kr
Hur mycket kan du låna?
Räkna på boendekalkyl
Boarea
64,5 kvm
Avgift
4 144 kr/mån
Rum
3 rum
Våning
2 av 3 (Hiss finns ej)
Kommande försäljning

Försäljning av denna bostad är planerad. Kontakta ansvarig mäklare för intresseanmälan och mer information.

Anmäl intresse

ÄNT­LI­GEN en av de uni­ka ga­vel­tre­or­na - snart till salu - med ljusin­släpp från tre vä­der­streck! På vå­ning två fin­ner du en av för­e­ning­ens kanske mest väl­pla­ne­ra­de tre­or då den har separerade sovrum, liten walk-in closet samt massor av förvaring. Lägg där till trev­li­ga at­tri­but såsom fräscht kök och bad, ge­nom­gå­en­de trä­golv och lju­sa yt­skikt. Sam­ti­digt finns 50-talschar­men be­va­rad i tryg­ga och välsköt­ta HSB Björke­kärr som dess­utom er­bju­der gott om fa­ci­li­te­ter för de bo­en­de. I dags­lä­get myc­ket kort kö till bå­de ga­rage och p-plats. Buss­håll­plats en­dast en mi­nut bort. Passa på att köpa utanför Hemnet, endast privata visningar. Tillträde enl. överenskommelse, gärna långt tillträde (3-6 månader).

Bilder
Sponsrade länkar
Balkong med eftermiddags-/kvällssol
Rummets utformning gör det lättmöblerat
Plats för såväl soffgrupp som t.ex. matsalsdel/kontorsdel
Bevarad fiskbensparkett i gott skick!
Master bedroom med massor av förvaring!
Gott om plats för större dubbelsäng
Naturen utanför
Matplats i köket
Ljust och fräscht kök
Rostfria vitvaror från 2010
Lantlig modern stil
Visa alla 25 bilder
Inspiration
Planritning
Planlösning 3D
Planlösning 2D
Fakta
Rumsbeskrivning
 • Hall
  Stor och rymlig hall med två stora garderober samt en liten walk-in closet. Plats för avhängning till vänster. På golvet ligger trägolv och väggarna går i ljusa toner, vilket sedan följer genomgående i hela lägenheten.
 • Badrum
  Badrummet renoverades i föreningens regi år 2005 i samband med stambytet. Tvättmaskin, handdukstork samt rymlig dusch med glasvägg. Gott ljusinsläpp från vädringsfönster.
 • Kök
  Fräscht och ljust kök i modern lantlig stil. Kyl/frys, spis med varmluftsugn samt diskmaskin från Bosch och Electrolux 2010. Gott om såväl förvaring som arbetsytor. Här finns också matplats för 4 personer.
 • Master bedroom
  Gott om plats för dubbelsäng och massor av förvaring! Grönskan utanför skyddar från insyn.
 • Vardagsrum
  Vardagsrum i vinkel med rikligt ljusinsläpp. Utformningen av rummet gör det lättmöblerat, med plats för såväl soffgrupp som matplats/kontorsdel. Vacker fiskbensparkett finns bevarad och är i gott skick. Utgång till stor och rymlig balkong med eftermiddags-/kvällssol.
 • Sovrum 2
  Här finns plats för en mindre dubbelsäng eller en vanlig säng. Kan fungera utmärkt som gästrum, barnrum eller kontor.
 • Förråd
  Till lägenheten hör ett förråd + ett matförråd på källarplan. I samma hus finns även gemensam tvättstuga.
Fakta
Beskrivning
 • Boarea
  64,5 kvm
 • Rum
  3 rum
 • Våning
  2 av 3
Byggnadssätt
 • Byggnadsår
  1956
 • Kommentar, byggnad
  Bredbandsuttag med fiber finns indraget av Bredbandsbolaget i samtliga lägenheter.
 • Allmän information
  Föreningen innehar tomträtt till tomterna Sävenäs 117:1-124:1. Tomträtten har precis omförhandlats och löper på till 2025. På dessa tomter uppfördes under åren 1956-57 13 stycken bostadshus med 475 lägenheter, 40 radhus med garage samt panncentral. Föreningen har också 20 lokaler och butiker som hyrs ut, förutom egna fritidslokaler.

  Brf Björkekärr har ett avtal med DinEl och köper in el till samtliga hushåll. All el är miljöel och läses av automatiskt från elmätare som finns i byggnadernas källare. Du debiteras endast för den el du själv förbrukar. Kostnaden visas på hyresavin som kommer en gång per kvartal. Således ingår alltså den fasta delen på elräkningen i avgiften, men inte den rörliga delen. Föreningen har de senaste åren förbättrat ventilationen i bostäderna. Föreningen har även utfört en radonkontroll i samtliga lägenheter, där denna samt ett fåtal andra lägenheter låg något över gränsvärdet. För dessa lägenheter kommer föreningen inom kort att bl.a. öka på ventilationen för att få ner gränsvärdet, vilket således kan leda till en ännu trevligare inomhusmiljö. Besök gärna föreningens informativa hemsida; www.brfbjorkekarr.se
 • Renovering Omarbetning etc
  Nyligen gjorda renoveringar är bla målning av fönster och balkonger 2014, takbyte år 2011 (Träringen 54-88). Ombyggnad av lokal till lägenhet. Måleriarbeten. Byte av tvättmaskiner och torkaggregat (2011). Stambyte och badrumsrenoveringar 2005-2008. För mer info se årsredovisningen.
 • Kommande renoveringar
  HSB Björkekärr följer sin underhållsplan. De flesta större renoveringarna är gjorda såsom stambyte mm. Det som ligger närmast i tiden är att måla vita ytor på balkongerna samt förbättra ventilationen. Se gärna föreningens informativa hemsida www.brfbjorkekarr.se
 • Övriga utrymmen
  Samlingslokalen/festlokalen finns under Jerkstrands konditori. Köket är fullt utrustat med porslin, bestick, kaffemuggar och glas för ett 50-tal personer.

  Kostnad.
  Måndag-torsdag: 300 kr/dag
  Fredag-lördag: 1 500 kr/dag alternativt 300 kr/halvdag fram till kl 16:00, 1 200 kr/halvdag från kl 16:00
  Söndag: 500 kr/dag
  Företag kan hyra lokalen för 1 500 kronor/dag.

  Brf har två övernattningslägenheter som medlemmar i föreningen kan hyra för gäster som kommer och hälsar på. Varje lägenhet är utrustad med ett litet kök, dusch och toalett samt en garderob. Lägenheterna finns på Träringen 16, en trappa ner. Att hyra en lägenhet kostar 300 kronor/natt.
Energideklaration
 • Energiprestanda
  123 kWh/kvm och år
 • Sammanställning
  Energideklaration är utförd
TV/Internet
 • Beskrivning TV/Internet
  Samtliga lägenheter i Brf Björkekärr har ett kabel-tv uttag med Comhem:s grundutbud (11 kanaler) och med möjlighet att installera bredband. www.comhem.se Kostnaden för grundutbudet är inräknad i årsavgiften. I varje lägenhet finns även ett bredbandsuttag från Bredbandsbolaget, vill du använda detta alternativ tecknas då ett eget avtal. www.bredbandsbolaget.se
Bilplats/Övriga byggnader
 • Beskrivning, parkering
  Föreningen har 155 varmgarage som kan hyras av föreningens medlemmar för ca 400 kronor per månad. Utöver garagen har de 240 p-platser, varav 24 avgiftsbelagda p-platser för besökande. 79 p-platser har tillgång till el för motor- och kupévärmare. Dessa är jämnt fördelade över området och kostar 200 kronor per månad. Övriga 137 p-platser utan el kostar 150 kronor per månad. Kötid till parkeringsplatser varierar över tid men brukar ligga på 1-3 månader. Garage kan man ofta få snabbare.
Ekonomi
 • Avgift
  4 144 kr/mån
 • Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
  Värme, vatten, kabel-tv samt till viss del hushållsström (den fasta delen) ingår i avgiften.
 • Hushållsström
  160 kr/mån
 • Bostadsrättstillägg
  40 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad
  200 kr/mån
 • Upplåtelseform
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift
  1 138 kr betalas av säljare.
 • Pantsättningsavgift
  455 kr
 • Andel i förening
  0,0019249
 • Andel av årsavg.
  0,0019249
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Området
 • Björkekärr är beläget öster om Kålltorp, är granne med Delsjöområdets naturreservat och gränsar till Sävedalen i Partille kommun. Närheten till naturen och sjöarna med badplats är något som de flesta som bor i området uppskattar som allra mest. Skatås motionsområde är en annan populär granne till Björkekärr liksom Härlanda Tjärn som är en populär badplats med naturområde.

  I Björkekärr finns tre olika torg med servicebutiker och annat smått och gott. Stabbetorget, Trätorget och Spåntorget. På Stabbetorget finns bland annat en ICA-butik, ett apotek, frukt- och grönsakshandel med mera.

  Åker man kommunalt finns goda bussförbindelser med stombuss 17 alternativt buss eller spårvagn till Östra sjukhuset med vidare promenad mot Björkekärr.

  I området Björkekärr finns flera skolor så som Rosendalsskolan med förskoleklass upp till årskurs 6, Rudolf Steinerskolan som är en waldorfskola med cirka 200 elever i klasserna 1-9. Kålltorpsskolan ligger också i närheten, en 2-9-skola med strax över 600 elever.
 • Kommunikationer
  Buss 17 går med täta intervaller från hållplats Trätorget. Med bil tar man sig snabbt ut på leden.
Sponsrade länkar

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier