Walleriusgatan 4 / Johanneberg / Göteborg

Välplanerade kvadratmeter med unika och stilfulla detaljer!

Slutpris
3 000 000 kr
Boarea
43 kvm
Avgift
2 556 kr/mån
Rum
1,5 rum
Våning
1 av 5 (Hiss finns)
Såld
2017-09-07
Bostaden är såld!

Denna lägenhet på Walleriusgatan såldes av oss 2017-09-07. Se alla våra försäljningar i Göteborg samt även på Walleriusgatan

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Johanneberg är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Det perfekta läget hittar du på Walleriusgatan 4! Här har du chansen att med närhet till allt du behöver, bo i ett hem som präglas av fina 30-talsdetaljer, högt i tak, djupa fönsterbrädor och fin fiskbensparkett. Hela bostaden som är belägen en trappa upp i huset renoverades 2010-2012 med nya ytskikt, nytt kök och badrum och en karaktäristisk tegelmur som skiljer sovrummet från köket. Det generösa ljusinsläppet från söder gör vardagsrummet till ett perfekt sällskapsrum för trevliga stunder med nära och kära eller avkoppling i lugn och ro.

Brf Grönsiskan 7 är en stabil och trygg förening med god ekonomi. På föreningens lugna och grönskande innergård finns ett altandäck med utemöbler att nyttja under sommarens soliga dagar. Vill du känna på stadslivet med restauranger, barer, caféer och butiker har du promenadavstånd till Kungsportsavenyn och Vasastaden och från korsvägen når du stans alla hörn med buss eller spårvagn. Johanneberg är annars en väldigt lugn och mysig stadsdel med gröna omgivningar och parker. Är du student är detta boende perfekt för dig! På ett par minuters promenad når du Chalmers och den populära träningsanläggningen Fysiken.

Missa inte chansen att se denna 1,5:a med promenadavstånd till det mesta, fina unika detaljer och rymliga ljusa ytor!

Välkommen att boka tid för visning!

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Johanneberg är stadsdelen som har nära till allt

I Johanneberg har du det bästa av två världar. Inom promenadavstånd når du Göteborgs mest centrala delar samtidigt som du har parker och lummig natur runt hörnet.

Shopping, restauranger och grönområden

I denna del av Göteborg finns både shopping och restauranger nära till hands. Här finns kvarterskrogar, mysiga caféer och butiker. Skulle utbudet inte räcka till finner du alla butiker, restauranger och övrig service som du kan tänka dig en promenad bort till Vasastaden, Södra vägen eller Avenyn. Trots närheten till city är Johanneberg en naturnära stadsdel då flera parker och grönområden finns här. Närheten till naturen gör att ett stadsdelen får en lugn och harmonisk karaktär. Du kan njuta av en promenad eller picknick i lummig natur i både Näckrosdammen, Johannebergs Kyrkopark och Carlanderska Parken.

Nöjen, kultur och en aktiv livsstil runt hörnet

Med Liseberg och Universeum som granne finns det ingen brist på nöjesutbudet I Johanneberg. Svenska Mässan erbjuder det största utbudet av mässor i Norden och på Världskulturmuséet anordnas spännande utställningar och andra aktiviteter. Därmed finns både nöje och kultur runt hörnet. Parkerna i Johanneberg är perfekt för trevliga promenader eller joggingturer i naturen. Vid Chalmers Universitetsområde finns Mossens idrottsplats som erbjuder dig en aktiv livsstil. Spela fotboll på en av fotbollsplanerna, utnyttja löparbanan eller ta en promenad eller joggingtur i motionsspåret.

Historia

På 17-och 1800-talet bestod många stadsdelar i Göteborg av landerier, vilka de också fått namn efter. Johanneberg är ett typiskt exempel på detta där stråk runt Liseberg och Korsvägen innefattar den största koncentrationen av det viktiga kulturarvet från stadens tidiga utveckling. Stadsdelen har fått sitt namn efter Johannebergs landeri som tros ha uppförts i början på 1700-talet. Under denna tid inträffade stadsdelens storhetstid där den stora trädgården på landeriet var särskilt magnifik vilken pryddes av terasser, lusthus och spiraltrappor som reste sig bland träden. Många fastighetsbyggnationer tog fart och där bland annat fastigheterna på Eklandagatan som sträcker sig ända från Lorensberg till Johanneberg och illustreras av nedersta bilden.

Jubileumsutställningen 1923

Jubileumsutställningen i Göteborg invigdes den 8 maj 1923 av kung Gustaf V. Utställningen arrangerades för att högtidlighålla stadens 300-årsjubileum som visserligen inträffade 1921 men att jubileumsutställningen blev fördröjd till 1923. Det var en mycket stor utställning som omfattade stora delar av Göteborg och ett flertal av dagens mer välkända byggnader och institutioner grundades som exempelvis Göteborgs konstmuseum, Göteborgs botaniska trädgård och Svenska Mässan. Under Jubileumsutställningen blev Johannebergs landeri platsen för "Barnens paradis". Redan i början på 1900-talet föreslogs det att utgöra landeriet till platsen för ett nöjesfält eller ett tivoli, vilket startade inspirationen för nöjesparken Liseberg som senare kom att invigas under jubileumsutställningen i samma område.

Liknande bostäder i närheten
Hemmaliv
Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.