Öttum Smedjebacken 1 / Öttum / Kvänum / Vara

Hemtrevlig villa med lugnt, lantligt läge

Slutpris
1 650 000 kr
Boarea/biarea
ca 147/17 kvm
Driftkostnad
22 686 kr/år
Totalareal
2 128 kvm
Rum
5 rum (3 sovrum)
Såld
2019-04-18
Bostaden är såld!

Denna villa på Öttum Smedjebacken såldes av oss 2019-04-18. Se alla våra försäljningar i Kvänum samt även på Öttum Smedjebacken

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Öttum är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Fint beläget på en liten bergsknalle ligger detta trevliga hus i Öttum. Läget är ostört och naturen finns alldeles inpå knuten; besök av vilt och fåglar hör till vanligheterna.

1 1/2 plansvillan rymmer 3 sovrum och ett härligt vardagsrum. Kamin finns, både för mys och värme. Längs hela framsidan löper en veranda under tak, perfekt för sommarens långa, ljusa kvällar.

Till fastigheten hör också en fin gäststuga, med allrum och ett mindre toalettrum med mulltoa. I ett annat uthus, en gammal smedja, finns det garage och förråd.

Kvänum, med skola och annan service, ligger bara några kilometer bort.

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Området

Kvänum

Kvänum är en industriort belägen knappt två mil från Vara. Här finns flera stora företag som ger många arbetstillfällen till bygden. På hotell Lumber & Karle, Bjertorps Slott och Kvänum Mat & Malt ger möjligheter till mysiga upplevelser. Mataffär och ytterligare några butiker finns här och man kan ta sig med buss flera gånger om dagen till både Vara och Skara.

Nöjen och evenemang i Vara

Vara tätort med sina ca 4 000 invånare har mycket att erbjuda, både inom kultur, fritidsaktiviteter och natur. Här finns Vara Konserthus, med späckat program som innefattar både lokala och nationella stjärnor och drar besökare från hela Västsverige.

Sport och fritid i Vara

Fint badhus, med bassänger både ute och inne, finns i Vara, men ett badhus finns även i Kvänum. K10IF, bestående av Jung och Kvänum, håller till på Nya IP. Många vackra naturområden finns att tillgå för den som är intresserad av friluftsliv. Badsjöar finns på flera håll i området. Flera aktiva idrottsklubbar finns runt om i kommunen.

Kommunikationer

Från Kvänum kan man ta sig med buss flera gånger om dagen till både Vara och Skara. Runt om i Vara kommun går bussar och från tågstationen i Vara, med sitt spektakulära blå stationshus, tar du dig enkelt med tåg till bland annat Lidköping och Göteborg.

Skolor/förskolor i Vara

I Kvänum ligger Nästegårdsskolan som rymmer årskurserna 0-9. Skolor finns på flera orter i Vara kommun. I Vara finns Lagmansgymnasiet och den populära Academy of Music and Business (AMB) som är en riksrekryterande spetsutbildning inom musik.

Tips & inspiration