Jonagården 4 / Larv / Vara

Lantligt och lugnt med charm

Slutpris
860 000 kr
Boarea/biarea
95/65 kvm
Driftkostnad
19 092 kr/år
Totalareal
2 898 kvm
Rum
5 rum (3 sovrum)
Såld
2019-09-13
Bostaden är såld!

Denna villa på larv såldes av oss 2019-09-13. Se alla våra försäljningar i Larv samt även på larv

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Larv är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Välkomna till Jonagården 4! Här på landsbygden mellan Larv och Vedum ligger denna fastighet omgiven av en uppvuxen och insynsskyddad trädgård. Huset har under många år nyttjats som fritidsboende, men kan med lite arbete ställas i ordning till åretruntboende.

Bostadshuset i två våningar har ursprunglig charm i de gamla trägolven som ligger i så gott som alla utrymmen. Här finns också roliga detaljer bevarade som en äldre köksspis och ett utrymme under golvet i skafferiet som har använts för att hålla mat och dryck svalt. På ovanvåningen möts man av en stor möblerbar hall med bjälkar i taket och spännande vinklar och vrår. Här finns också två rejäla sovrum och ett toalettrum. En stor del av möblemanget, både gammalt och lite nyare, lämnas kvar och kommer att ingå i köpet.

Huset omges av en härlig, lummig trädgård med äppleträd och rejäla träd och buskar som skyddar mot insyn och vind. Ett uthus med äldre garage och flera förrådsutrymmen, hör också till.

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Området

Larv

I Larv, ca 15 km från Vara, finns en av Västsveriges största loppisar. Några små industrier finns också på orten, men butiker och annan service hittar man närmast i Vedum, ca 7 km bort. I Vedum, ca 7 km från Larv, finns järnvägsstation med tåg bl a till Herrljunga och Göteborg.

Nöjen och evenemang i Vara

Bilbingo anordnas i Larv sommartid. Vara tätort med sina ca 4 000 invånare har mycket att erbjuda, både inom kultur, fritidsaktiviteter och natur. Här finns Vara Konserthus, med späckat program som innefattar både lokala och nationella stjärnor och drar besökare från hela Västsverige. Fint badhus, med bassänger både ute och inne, finns i Vara.

Sport och fritid i Vara

Idrottsklubben samverkar med Tråvad och heter Larv/Tråvad och har bland annat fotboll på schemat. Många vackra naturområden finns att tillgå för den som är intresserad av friluftsliv. Badsjöar finns på flera håll i området. Flera aktiva idrottsklubbar finns runt om i kommunen.

Kommunikationer

I Vedum, ca 7 km från Larv, finns järnvägsstation med tåg bl a till Herrljunga och Göteborg. Buss går under skoltid från Larv både till Vara och Vedum. Runt om i Vara kommun går bussar och från tågstationen i Vara, med sitt spektakulära blå stationshus, tar du dig enkelt med tåg till bland annat Lidköping och Göteborg.

Skolor/förskolor i Vara

I Larv finns skola åk 4-6. Förskola och fritids finns här också. Skola årskurs 0-3 finns i Tråvad. Skolor finns på flera orter i Vara kommun. I Vara finns Lagmansgymnasiet och den populära Academy of Music and Business (AMB) som är en riksrekryterande spetsutbildning inom musik.

Tips & inspiration