Gärdegatan 2 C / Krokslätt / Mölndal

MODERN LJUS 4:A MED HISS - INGLASAT UTERUM

Utgångspris
3 595 000 kr
Boarea
90,2 kvm
Avgift
5 441 kr/mån
Rum
4 rum (3 sovrum)
Våning
5 (Hiss finns)
Intresseanmälan

Kontakta mäklaren för mer information kring ev visningsmöjligheter.

Anmäl intresse Budgivning

MODERN 4:A MED HISS - INGLASAT UTERUM
Ljus fin lägenhet med fina materialval och utsikt åt alla fyra väderstreck. Genomgående stora fönster med härligt ljusinsläpp. Välplanerat med öppna sociala ytor och en mer privat sovavdelning. Fint vardagsrum med utsikt mot Kallebäck och Göteborg. Här har säljaren valt att göra ett extra sovrum av en del av det tidigare vardagsrummet som med fördel kan användas som gästrum, sovrum eller kontor. Modernt kök från Vedum med ljusa luckor och mörk bänk med bardisk. Separat matplats i anslutning till köket med plats för många runt bordet. Välkomnande entré samt stort helkaklat badrum med golvvärme och separat tvättavdelning med arbetsbänk. Den mer avskilda sovdelen består av möblerbar hall, två sovrum och en klädkammare. Till detta kommer ett stort inglasat uterum i soligt västerläge med utsikt mot Krokslätts villastad. Hel skjutdörrsvägg som kan öppnas upp mot loftgången.

Här bor du mycket bekvämt och centralt i välskötta BRF Matildeberg II som stod färdigbyggt 2013. Man tar lätt hissen ner till källaren där det finns eget förråd samt varmgarage med garageplats att hyra. Stabil förening med tillgång till gästlägenhet för övernattande gäster. Bostaden ligger precis på gränsen mellan Mölndal och Göteborg med närhet till det mesta. Inom promenadavstånd finns flera dagis, skolor, affärer, flera gym, vårdcentral, restauranger, pubar och Safjällets naturreservat för härliga promenader. Vill du cykla eller åka kollektivt når du Göteborgs centrum eller Mölndals nya centrum på endast 10 minuter. Hållplatsen Lana med både buss och spårvagn ligger knappa 100 m bort. Cykelavstånd till Chalmers och Sahlgrenska.

Välkommen på visning! Tidigt tillträde möjligt om så önskas!

Bilder
Sponsrade länkar
Välkommen till Gärdegatan 2C!
KÖK - Välplanerat kök med ljusa luckor och mörk bänkskiva
KÖK - Modernt kök med rostfria vitvaror
MATPLATS - Bardisk och separat matplats med utsikt mot Göteborg
MATPLATS - Ljus matplats med stora fönster och utsikt mot Kallebäck och norrut mot Göteborg
VARDAGSRUM - Öppen planlösning mot kök och hall
VARDAGSRUM - Ljusa väggar, parkettgolv och stora fönster ger härligt ljusflöde
SOVRUM 3 - Ljust extrarum avdelat från vardagsrummet
SOVRUM 3 - Härlig utsikt från sovrummet söderut mot Krokslätt
SOVRUM 1 - Största sovrummet med egen klädkammare
SOVRUM 1 - Plats för dubbelsäng och skrivbord
UTERUM - Stort inglasat uterum blir ett extra rum hela året
Visa alla 27 bilder
Vill du se hur värdet utvecklas på din bostad?
Prova vår smarta tjänst Värdeindikatorn
Sponsrade länkar
Planritning
PLANLÖSNING
PLANLÖSNING 3D
Fakta
Rumsbeskrivning
 • GÄRDEGATAN 2 C
  Stilfull lägenhet som var inflyttningsklar 2013 och bara haft en ägare. Vid inflytt valde ägaren att direkt avdela vardagsrummet till ett extra rum. Hela lägenheten har ljusa väggar och enhetligt parkettgolv samt praktisk klinker innanför entrén och i badrum. Hela lägenheten har stora höga fönster med fina fönsterbrädor och ett mycket fint ljusflöde. Stor social avdelning med vardagsrum, kök, matplats, extra rum samt badrum. Den mer privata sovavdelning har två sovrum och en klädkammare.
 • Vardagsrum
  Ljust vardagsrum med öppen planlösning mot kök och matplats. Stora fönster ger härligt ljusflöde och utsikt. Golv: Parkett. Vägg: Målad.
 • Kök
  Välplanerat modernt kök med köksmaskiner i rostfritt. Ljusa skåpsluckor och lådfronter samt stilfull mörk bänkskiva som avslutas med bardisk med plats för barstolar. Stor frys (Siemens 2013) och stor kyl (Siemens 2013) med överskåp. Varmluftsugn (2013) och fläktkåpa (Franke 2013). Inbyggd diskmaskin (Siemens 2013) och micro (Siemens 2013) i bra arbetshöjd. Golv: Parkett. Vägg: Målad.
 • Sovrum 3
  Ljust rum med fönster i vinkel som är avdelat från vardagsrummet. Hel garderobsvägg med skjutdörrar som ger bra förvaring. Används av många som gästrum eller kontor. Golv: Parkett. Vägg: Målad.
 • Sovrum 1
  Största sovrummet rymmer dubbelsäng och bokhyllor. Ingång till klädkammare och det inglasade uterum. Golv: Parkett. Vägg: Målad.
 • Klädkammare
  Praktisk klädkammare med gott om plats. Golv: Parkett. Vägg: Målad.
 • Sovrum 2
  Ljust sovrum med plats för bred säng och skrivbord. Gott om förvaring i två garderober. Golv: Parkett. Vägg: Målad.
 • Badrum & tvättavdelning
  Stort lyxigt helkaklat badrum i vitt och grått med golvvärme och handdukstork. Här finns en väl tilltagen duschhörna med svängbara glasdörrar, handfat med kommod med lådor samt spegelskåp och toalett.

  Separat tvättavdelning med arbetsbänk ovan tvättmaskin (Siemens 2013) och torktumlare (Siemens 2013). Extra förvaring i överskåp och högskåp med spegel. Golv: Klinker. Vägg: Kakel.
 • Inglasat uterum
  Stort härligt inglasat uterum som fungerar som extra vardagsrum större delen året. Skyddat soligt västerläge med utsikt över Krokslätts villastad. Glasväggen går att öppna upp mot loftgången utanför.
 • Förråd
  Till lägenheten hör ett separat förråd i källarplan som kan nås med hiss.
Fakta
Beskrivning
 • Boarea
  90,2 kvm (Boareauppgifter enligt brf)
 • Rum:
  4 (3 sovrum)
 • Våning:
  5
Byggnadssätt
 • Byggnadsår:
  2013
 • Värme och ventilationsanl.
  Uppvärmning via fjärrvärme.
 • Kommentar, hiss
  Hiss från gatuplan som också går ner till garaget och förrådet.
Energideklaration
 • Energiklass:
 • Energiprestanda:
  80 kWh/kvm och år
TV/Internet
 • Beskrivning TV/Internet
  Kabel-TV
  Basutbud för kabel-TV via Telia ingår i månadsavgiften.

  Fiberbredband
  Bredband om 100 MBit ingår i månadsavgiften.

  IP-telefoni
  Fast avgift för IP-televoni ingår I månadsavgiftgen. Samtalsavgift betalas av den boende.
Bilplats/Övriga byggnader
 • Beskrivning, parkering
  Garage
  Det finns ett stort varmgarage i bottenvåningen som nås med hiss. Garaget delas mellan de tre grannföreningarna Mathildeberg (Gärdegatan 2 A­-2B), Mathildeberg II (Gärdegatan 2C-2D) och Mathildeberg III (Gärdegatan 2E) som gemensamt förvaltar garaget. Det finns totalt 170 parkeringsplatser à 750 kr/månad (separat kö) samt 5 elbilsplatser à 1.500 kr/mån.

  MC-plats
  Det finns 11 MC-­platser i det gemensamma garaget à 200 kr/månad (separat kö) samt en tvättplats.

  Tvättplats
  Det finns en speciel plats i garaget där man som boende gratis kan tvätta sin bil eller motorcykel.

  Gästparkering
  Gott om korttidsparkering i området.
Övrigt
 • Visning
  Respektera önskan om att boka tid för visning!

  Lånelöfte
  För att lägga bud önskar vi besked om ordnad finansiering. Lättast är skriftligt lånelöfte alternativt kontaktperson på banken.

  Tillträde
  Snabbt tillträde möjligt om så önskas!
Ekonomi
 • Avgift:
  5 441 kr/mån
 • Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
  I månadsavgiften ingår värme, kabel-TV (grundutbud), bredband (100 Mbit), IP-telefoni (nätet), kollektivt bostadsrättstillägg och sophantering. Kvartalsvis sker avläsning av faktiskt förbrukning av hushållsel, kallvatten och varmvatten. Dessa kostnader faktureras på månadsavin fyra gånger per år.
 • Hushållsel (2.666 kWh/år):
  321 kr/mån
 • Hemförsäkring (If):
  99 kr/mån
 • Vatten (faktisk förbrukning):
  306 kr/mån
 • Sammanlagd driftskostnad:
  726 kr/mån
 • Antal personer i hushållet:
  3
 • Upplåtelseform:
  Bostadsrätt
 • Överlåtelseavgift:
  1 163 kr, betalas av köpare.
 • Pantsättningsavgift:
  465 kr
 • Andel i förening:
  1,95742
 • Andel av årsavg.:
  1,95742
 • Pantsättning:
  är pantsatt.
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Föreningen
 • Benämning
  BRF Mathildeberg II. I föreningen finns 58 lägenheter.
 • Allmänt
  Mathildeberg
  Det nya kvarteret Mathildeberg ligger precis på gränsen mellan Göteborg och Mölndal. Mathildeberg är ett attraktivt modernt boende med fantastiskt läge med närhet både till storstadens puls och villaområdets lugn. Cykelavstånd och bra kommunikation både till Göteborg och Mölndal. Mathildeberg ligger i på gränsen till ett idylliskt villaområde med mycket bra service.

  Mathildeberg består av de tre bostadsrättsföreningar och byggdes av Wäst-Bygg AB i tre etapper med projektstart 2010 och den sista etappen färdigbyggd 2013. De totalt 146 bostadsrätterna har en spännande arkitektur med moderna materialval och flera av lägenheterna har flexibel planlösning och alla lägenheter har inglasat uterum, balkong eller altan.

  De tre bostadsrättsföreningarna Mathildeberg I, Mathildeberg II och Mathildeberg III har tillsammans en samfällighet som administrerar det gemensamma garageplanet med parkeringsplatser för personbilar och för motorcyklar. cykelrum, övernettningslägenet, innergårdarna samt tekniska lösningar och sophantering.

  BRF Mathildeberg II är den mittersta föreningen med adress Gärdegatan 2C-2D. Föreningen består av totalt 58 bostadsrätter: 4 rok (5 st), 3-4 rok (23), 3 rok (8), 2-3 rok (7), 2 rok (13) och 1,5 rok (2). Föreningens ekonomi är stabil och månadsavgiften har ej höjts sen föreningen bildades. Föreningen dessutom varje år kunnat amorterat av extra på lånen.
 • Övriga utrymmen i föreningen
  Cykelförråd
  Det finns flera gemensamma cykelförråd samt plats att parkera cyklar i det gemensamma garaget.

  Övernattningslägenhet
  Föreningen har tillgång till ett övernattningslägenhet på Gärdegatan 2E till en kostnad av 375 kr/natt som bokas smidigt via internet. Lägenheten består av ett rum samt pentry och ett fullt utrustat badrum. Lägenheten är möblerad med stor bäddsoffa samt bord och stolar. I kostnaden ingår också en parkeringsplats i varmgaraget.

  Soprum
  Gemensamt soprum med sopsortering finns på Gärdegatan 2E.
Området
 • Krokslätt
  Krokslätt ligger mycket bra till, centralt precis på gränsen mellan Göteborg och Mölndal. I Krokslätt bor du med närhet till Safjällets natur men ändå är du bara en kort stund från Göteborgs hela kultur- och nöjesliv. Detta är det perfekta läget för dig som vill ha både storstadens puls och naturen som nära granne. Här bor du med närhet till det mesta på bekvämt gång- eller cykelavstånd.

  Affärer & bank
  Gångavstånd till både ICA-Maxi och Willys. På Krokslätts torg ligger mataffär, asiatisk affär, elaffär, sportaffär, djuraffär, godisaffär, massage samt flera frisörer. Det finns flera bankkontor på Mölndalsvägen.

  Restaurange
  I området finns gott om restauranger. På Krokslätts torg finns flera restauranger: pizzerior, sushi, indisk och thai. På Krokslätts Parkgata ligger indisk, pizzeria och grekisk restaurang. Det finns flera lunchrestauranger på Gärdegatan och på Krokslätts fabriker. Vid Mölndalsvägen ligger flera restauranger och pubar.

  Träning & sjukvård
  På Krokslätts torg ligger vårdcentral, barnavård, mödravård och tandläkare samt sjukgymnastik. Det finns flera gym i närheten.

  Barnomsorg
  Det finns flera dagis att välja på i området: Krokslätt, Regnbågen samt Sörgården.

  Skolor
  Här finns tätt med skolor: Krokslättsskolan (F-5), Sörgårdsskolan (6-9), Kunskapsskolan (4-6), Engelska skolan samt Krokslättsgymnasiet.
 • Kommunikationer
  Kollektivtrafik
  Mycket bra kommunikationer med nära till flera hållplatser. Lätt att ta sig snabbt överallt i hela Göteborgsområdet: Liseberg (5 min), Valand 10 min, Sahlgrenska (10 min), Centralstationen (15 min) och Mölndal C (6 min). Närmaste hållplats, ca 100 m bort, är "Lana" som också är taxegräns mellan Göteborg och Mölndal. Härifrån går flera spårvagnar och bussar med täta turer. Som exempel kan nämnas spårvagn 2 (Mölndal - Centralstationen - Axel Dahlströms torg), spårvagn 4 (Mölndal - Avenyn - Angered), buss 86 (Heden - Frölunda torg) och buss 758 (Heden - Marklandsgatan). Hållplatsen "Fredåsgatan" ligger ca 100 m söderut och härifrån går också flera bussar t.ex. buss 761 (Linneplatsen-Sahlgrenska -Lindome).

  Omlottzon
  En stor fördel är att Krokslätt är en omlottzon, vilket innebär att man kan välja att åka på Göteborgstaxa eller Mölndalstaxa beroende på vilken riktning man åker. Det gör också att man kan köpa månadskort, kvartalskort eller årskort för Göteborg.

  Bil
  Bra läge utanför biltullarna med närhet till påfart både till E6, riksväg 40 till Borås samt Söderleden. Gott om gästparkeringar i området.

  Cykel
  Cykelavstånd till nästan allt. Bra cykelväger mot Göteborg där man når Korsvägen eller Chalmers på ca 10 min. Bra cykelvägar även till Mölndal dit man cyklar på ca 10 min.

  Promenad
  Krokslätts torg ligger ca 350 m bort. Korsvägen, Liseberg och Mölndal nås på 30 min promenad (ca 2,5 km).
Sponsrade länkar

Vad blir din totala månadskostnad?

Bolånekalkyl

Ha lånelöftet klart innan visningen.

Ansök om lånelöfte
Sälja nu eller sedan?

Så enkelt ordnat att du slipper välja. Med Förberedd är allt klart för försäljning, när du vill!

Klicka här för att börja använda kartan
Närliggande platser & landmärken

 • Tågstation - Liseberg station
 • 2,44 km
 • 8 min
 • 12 min
 • 35 min
 • Hållplats - Fredåsgatan
 • 143 m
 • 1 min
 • 1 min
 • 2 min
 • Hav
 • 6,34 km
 • 41 min
 • 37 min
 • 1 tim 45 min
 • Sjö
 • 1 km
 • 6 min
 • 11 min
 • 19 min
 • Vatten
 • 194 m
 • 1 min
 • 3 min
 • 4 min
 • CaTe Restaurant & Catering
  129 m
  Mölndals Gräns
  165 m
  O'Learys
  226 m
  Eryos Servering
  231 m
  Ebbes Kök & Catering
  240 m
 • Kunskapsskolan Krokslätt
  152 m
  Herta Muller
  165 m
  Magelungens Gymnasium
  268 m
  Internationella Engelska Skolan Krokslätt
  309 m
  Kinna
  360 m
 • ICA Maxi Stormarknad Göteborg
  436 m
  Robota Puszek
  490 m
  Netto
  863 m
  Coop
  1,72 km
 • Fredåsgatan
  143 m
  Göteborg Lana
  192 m
  Soltorpsgatan
  225 m
  Krokslätts södra industriområd
  307 m
  Krokslätts torg
  368 m
 • Liseberg station
  2,44 km
  Mölndal Station
  2,5 km
  Göteborg C
  3,96 km
  Sävenäs station
  5,52 km
  Gamlestaden station
  5,84 km
Området

Krokslätt

Populära Krokslätt ligger mycket bra till, centralt precis på gränsen mellan Göteborg och Mölndal. Här bor man fint med närhet till det mesta på bekvämt gång- eller cykelavstånd.

Natur och fritid

I närheten ligger Safjällets naturreservat med flera olika elljusspår med vandringsleder och skidspår på vintern, grillplatser och spännande formlämningar. Här finns flera öppna ängar som används för brännboll eller andra sporter eller bara picknick samt Krokslättsvallen för sportaktiviteter.

Närservice

I närheten ligger flera restauranger som t.ex. Sokrates Grekiska Taverna, indiska restaurangen Curry Kitchen samt Sörgårdens Konditori, café och pizzeria. Här finns Krokslätts servicebutik, frisör och blomsteraffär. Gångavstånd till ICA-Maxi och Willys. På Krokslätts torg ligger bl.a. Krokslätts Livs, djuraffär, friluftsmagasin, frisörer, Touis thairestaurang, sushi samt två pizzerior. Här finns också vårdcentral med mödravårds- och barnavårdscentral, folktandvård och sjukgymnastik. Mölndals sjukhus och Sahlgrenska sjukhuset ligger på cykelavstånd.

Kommunikation

Flera bussar och spårvagnar har tät trafik. Krokslätt har omlottzon så man åker på Göteborgstaxa till Göteborg och Mölndalstaxa om man ska till Mölndal! Det är ca 3,5 km till Avenyn och tar ca 15 minuter med cykel. 10 minuters cykelavstånd till Chalmers, Liseberg och Mölndals station med pendeltåg.

Familjeliv

Det finns flera fina förskolor i området: Krokslätts förskola, Regnbågens förskola och nya Sörgårdens förskola precis i närheten. Det finns flera skolor att välja på: Krokslättsskolan (F-5), Sörgårdsskolan (6-9) samt friskolorna Kunskapsskolan (6-9) och Engelska skolan (6-9). För gymnasium kan man välja på Krokslättsgymnasiet eller övriga gymnasium runt hela Göteborg.

Kontakta mäklaren

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

Följ oss i sociala medier