Östra Fjällvägen 29 / Sävedalen / Partille

Unik 60-talsdröm för den stora familjen

Slutpris
8 560 000 kr
Boarea/biarea
222/97 kvm
Driftkostnad
27 292 kr/år
Tomtarea
862 kvm
Rum
8 rum (6 sovrum)
Såld
2020-11-26
Bostaden är såld!

Denna villa på Östra Fjällvägen såldes av oss 2020-11-26. Se alla våra försäljningar i Sävedalen samt även på Östra Fjällvägen

Om du går i säljtankar och bor i närheten av Sävedalen är du varmt välkommen att kontakta oss för en kostnadsfri värdering.

Boka värdering

Välkommen till en unik och orörd 60-talsdröm med sin strama tidstypiska arkitektur där kombinationen av sten, trä och tegel smälter samman med stora glaspartier och härliga sociala ytor. En tidlös design som aldrig känns omodern. Här har tiden stått stilla och alla fantastiska originaldetaljer finns bevarade. Två öppna murade spisar, vackra gotländska kalkstensgolv, spegeldörrar, platsbyggt kök med teakluckor och innedörrar även dessa i påkostad teak med funkistrycke och trähandtag. Huset med sina generösa ytor erbjuder bl.a. 6 sovrum, stort vardagsrum i vinkel och ett fantastiskt allrum. Ett hem att trivas i för den stora moderna familjen.
Bergvärme, omlagt tak och dränering, tunga poster som alla är gjorda, vilket lämnar det roliga kvar- insidan! Här har ni möjlighet att sätta er egen prägel i samklang med husets fantastiska interiör.
Östra Fjällvägen 29 har en plan lättskött tomt med stora möjligheter för odlarsjälen, lata dagar i hängmattan och för de små med spring i benen finns här både plats för fotbollsmål och studsmatta.
Tre bilar parkeras smidigt på uppfarten och ett stort uterum i sydvästläge blir en stor tillgång under årets kyligare månader. Läget är optimalt på lugn villagata med Baggelidens lekplats på uppsiktsavstånd, Bockemosseparken alldeles intill blir ett spännande utflyktsmål för barnen och Ugglumsskolan och flera förskolor finns bara några meter bort.
Sävedalens köpgata med social service, restauranger och affärer och bussen som tar er snabbt och smidigt in till Göteborg eller Partille centrum.
Varmt välkommen att boka tid för visning av denna unika möjlighet till ett framtida drömboende!

Vill du veta värdet på din bostad?

Om du funderar på att sälja och vill veta vad din bostad är värd, kontakta oss för en fri muntlig värdering. Du förbinder dig inte till någonting i samband med värderingen.

Genom att klicka på knappen Kontakta mig så skapas ett konto och du godkänner användarvillkoren och personuppgiftspolicyn

mySafety hjälper dig med självrisken
Erbjudande: Kostnadsfri självriskreducering på din hemförsäkring
Med mySafety Självriskreducering får du ersättning på upp till 10 000 kr för betald självrisk vid t.ex. brand, inbrott och vattenskador.
Ta del av erbjudandet genom att fylla i formuläret och boka en kostnadsfri värdering.
Området

Sävedalen

Naturskön och attraktiv familjeidyll alldeles utanför Göteborgs stadsgräns.

Sävedalen - naturskön familjeidyll med bra service

Det trivsamma och populära Sävedalen ligger precis utanför Göteborgs stadsgräns. Ett levande samhälle med bra kommunikationer och service. I villaområdena hittar man en skön blandning av gamla 20-tals villor och modern design blandat med både äldre och moderna radhusområden och bostadsrätter. Sävedalens Köpgata löper genom samhället och här finns det mesta. Det är ett populärt och attraktivt område att bo i, med naturen och Göteborg i nära anslutning.

Natur och fritid

Mitt i Sävedalen ligger parken Bockemossen, ett trivsamt område med skog och promenadstigar. I Delsjöreservatet och Skatåsområdet finns belysta motionsspår och populära vandringsleder. Här kan man dessutom hyra kanot, fiska och bada. I Sävedalen finns ett rikt föreningsliv. Vid Vallhamra Idrottsplats finns något för alla, till exempel fotbollsplaner, ishall och multiinomhushall.

Kommunikation

Kommunikationerna är goda med både bil och buss. Bussen tar dig snabbt och smidigt runt i kommunen samt in mot de centrala delarna av Göteborg. På mycket kort gångavstånd hittar du närmsta busshållplats där buss 513 eller 515 tar dig till Allum/Partille Centrum på fem minuter, eller till centrala Göteborg på ca 15 minuter.

Familjeliv och service

Vart man än bor i Sävedalen så har man promenadavstånd till förskola och skola. Här ligger Finngösa-, Källvägens- Sotenäs- och Ugglums förskola. I södra Sävedalen finns totalt fem förskolor; Kullegårdens-, Soldatängens-, Ugglumsledens-, Kvarnängens och Vallhamra förskola. Ugglums skola och Vallhamra skola erbjuder klasser från förskola till årskurs nio. Sävedalens köpgata är en levande affärsgata där man finner all tänkbar service så som mataffär, restauranger, bensinstation, café, butiker och blomsteraffär. Något man inte får missa är de berömda semlorna på Cederleüfs konditori, glassen på Triumf eller "Gôtt mos" på Oves! Varje vår och höst arrangeras en välbesökt marknad längs köpgatan. Vid Vallhamra torg finns ett handelscentrum med moderna bostadsrätter omkring. Här ligger bland annat en välsorterad mataffär, restauranger, apotek, frisör, tandläkare och vårdcentral. För specialist- och akutvård vänder man sig till Östra Sjukhuset.

Liknande bostäder i närheten
Hemmaliv
Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.