Hemkunskap

Stil-lexikon för hungriga hemmafixare

Inredning är något som speglar oss, vad vi föredrar och trivs med, hur vi lever och vad vi behöver. En insikt som öppnar upp för oändliga möjligheter men också en hel del utmaningar. Vi som jobbar med inredning vill inspirera, men vi kan omöjligt guida hela vägen. Vi kommer aldrig att kunna mätta allas munnar, men vi kan bjuda på recept. Din utmaning blir att tillsätta rätt kryddor, efter din egen smak och dina behov. 

På Chilli har vi ett stort och mångfacetterat utbud av möbler och inredning. Vi får ofta frågan hur man skapar ett trendigt och samtidigt personligt hem. Vi tänkte att vi börjar med det övergripande och lättsmälta. I Chillis lilla Stil-lexikon presenterar vi några av huvudingredienserna i ämnet inredning.

Stil-lexikon

Skandinaviskt

Den skandinaviska stilen präglas av naturliga material och mjuka kontraster. Materialen speglar våra nordiska naturresurser, som sten och trä. Kallare toner i svart, vitt och grått är genomgående, med trä som bryter av och tillför värme. Här är man sparsam med detaljerna och lägger hellre energi på att hitta möbler med stilmässig finess. En eftertraktad stil eftersom den har förmågan att få hemmet att kännas lyxigt, stilfullt och genomtänkt.

Skandinavisk stil. Skänk Jakob - Chilli
Skandinavisk stil. Skänk Jakob - Chilli.

Retromodernt

I Skandinavien hämtar vi mycket inspiration från tidigare generationer. Vi bär arvet efter våra stora skandinaviska möbelformgivare med stolthet. Den retromoderna stilen präglas av varma träslag och toner över lag. I möblerna ser vi ofta kombinationen av trä och läder. Plast är ett annat populärt material i den retromoderna inredningen. Andra retro-typiska drag på möblerna är vinklade ben och spännande, iögonfallande färgkombinationer.


Retromodern stil. Stol Erin - Chilli.

Rustikt

Råa naturmaterial som förenas och förvandlas till harmoniska konstellationer sammanfattar lite svävande vad rustik inredning handlar om. Inredningsstilen tillför dynamik och ett djup till hemmet. Den rustika stilen kännetecknas av gediget hantverk, rejäla träplankor, kraftigt stål, återvunna material, industriell belysning och läder. Färgerna går i djupa naturfärger vilka kan brytas av med ljusare detaljer som textilier, dekor och liknande. Ett vinnande koncept är att inreda med äldre ting som exempelvis gamla kvarnhjul och tunnor för att skapa en genuin och rustik atmosfär.


Rustik stil. Soffa Chester - Chilli.

Romantiskt

Den romantiska inredningen för tankarna till den franska landsbygden och präglas av målade, vackert slitna möbler som ger liv och karaktär. Just nu ser vi tydliga inslag av ljusa metaller och pasteller som tillför såväl romantik som stil. Helrätt för denna stil är stora möbler i målat trä med mindre skav och skavanker, sprickor och karaktär som illustrerar att dina möbler har levt och har sin egen historia.


Romantisk stil. Stolar Cornelia - Chilli.

Stilarna är välbalanserade som de är, men för att sätta ytterligare personlig touch på din inredning blir din utmaning nu att röra om i grytan. Vi har bara gett dig basvarorna. Nyckeln till den bästa av grytor är den som kryddas med dina egna små hemligheter och tricks. Mixa stilarna och tillsätt personliga element, smaka dig fram och garnera efter smak och tycke.

Välkommen till Chilli för att krydda ditt hem med möbler och inredning som får det att kännas lite mysigare, trendigare och som framför allt framhäver vem du är.

 

Sponsrade länkar
Relaterat