Guider & Tips

Chillis trendexpert om tendenser inom inredning

Hetaste inredningstrenden - är DU!

Inredningsmagasinen har länge tryckt upp perfekta glossiga hem i våra ansikten. Välstrukna dukar, kammade mattfransar, glänsande golv och de allra senaste prylarna. Nu märker vi att folk börjar tröttna lite på den där städade, splitternya och anonyma stämningen. Kommentaren: “Det känns som att komma in i ett inredningsreportage” har blivit mer som en pik istället för beröm.

Nu vill vi se fler olika, brokiga hem med större spridning av stilar, och få en inblick i hur folk FAKTISKT lever. Vi lyfter fram karaktäristiska hem med ägaren i fokus och varje individs egen tolkning av ett vackert hem. Oavsett om det är vitt och fräscht, färgsprakande och kitschigt eller stökigt och levande.

Men med friheten att utgå från sig själv, kommer ansvar. Utan ramar blir det svårt ibland, och det är lättare sagt än gjort att få hemmet att se så där spontant och personligt ut, samtidigt som det ska vara hemtrevligt. Bara lugn. Här är några knep för hur du kan tänka när du vill skapa ett personligt och trendigt hem. Tricket är att blanda!

Gammalt och nytt

Var inte för snabb med att slänga bort gammal kuriosa. Kanske har du en mässingsljusstake som blir fin i ett stilleben på det nya marmorbordet. Mormors virkade filt över moderna soffan. Antika servisen i det nyrenoverade köket. Ny matta på ett gammalt golv. The list goes on and on, och ditt hem blir inte likt någon annans!

Mjukt och hårt

Mixa olika material hej vilt! Hårda material som sten och metall, kan med fördel blandas med de lite mjukare; trä, plast och textilier. Tänk även “mjukt och hårt” när du ska välja kuddar till exempel. Kombinera gärna sammetskuddar (mjukt) med lite ruffare/grövre linnekuddar (hårt) - och vips blir soffan mer levande.

Kombinera olika stilar

En lantlig stil kan bli ännu snyggare uppblandad med industriella element. Gå loss på shabby chic, men var inte rädd för att mixa upp med moderna lampor och skandinavisk design. Hämta inspiration från olika platser. Norden möter Paris. Soho möter Marocco möter fransk landsbygd och så vidare... Kombinera så många stilar du vill och fundera över det där med material och färger - hur kan stilarna ändå mötas med gemensamma nämnare?

Färg och mönster

Vem säger att prickigt och rutigt inte fungerar ihop? Vem säger att rosa och rött skär sig? Våga bryt reglerna om du är nyfiken på något nytt. Gillar du det? Ja, då är det ingen som kan stoppa dig. Stilen är som bäst och personligast när du trivs med den.

Och glöm för allt i världen inte detaljerna! Tavlor, ljusstakar, askar, skulpturer, foton, barnteckningar... Saker som betyder något för dig gör hemmet personligare. Sprid ut favoritsakerna, låt dem berätta historien om dig och göra dig glad när du passerar dem. “Det känns som att komma in i ett inredningsreportage” har aldrig varit trevligare att höra. Det är ju någon som gillar historien om DIG!

Psst.. Du som kund hos Mäklarhuset får nu 10% rabatt på Chilli.se! Har du inget konto? Skapa ett konto här för att ta del av erbjudandet.


 

Sponsrade länkar
Relaterat