Alla bilder

Hotell Klövsjöfjäll / Klövsjö / Berg

Välskött vinterhotell med 86 bäddar

Fastigh.bet
Berg Klövsjö 3:30
Totalareal
71 311 kvm
Välkommen på visning

Kontakta mäklaren för mer information kring visningstider.

Anmäl intresse

Välskött fjällhotell med 14 lägenheter och 2 dubbelrum i hjärtat av Katrina skidanläggning i Klövsjö. Anläggningen rymmer, förutom boende, stor restaurang med bar, rustik pub med permanent scen och en relaxavdelning. Stora delar av faciliteterna är renoverade och i mycket gott skick. Läget precis bredvid lift och skidbackar kan inte bli mer centralt och i närheten finns även tillgång till längdspår, fiske och skoterled. 10 st byggklara tomter med samfällt vatten och kommunalt avlopp vid tomtgräns.

Sponsrade länkar
Bilder
Visa alla 56 bilder
Annons
Saniflo
Planritning
Fakta
Fakta
Beskrivning
Hyreshuslokal
 • Byggnadstyp
  Hyreshuslokal
 • Byggnadsarea
  1060 kvm
 • Byggnadsår
  1977
 • Taxeringsvärde
  760 000 kr
 • Taxeringsvärdesår
  1984
 • Kommentar
  Äldsta byggnaden som rymmer reception, restaurang med kök och bar, samt pub i bottenplan.
 • Energideklaration
  Beskrivning: Äldsta byggnaden som rymmer reception, restaurang med kök och bar, samt pub i bottenplan.
Hyreshuslokal
 • Byggnadstyp
  Hyreshuslokal
 • Byggnadsarea
  1523 kvm
 • Byggnadsår
  1983
 • Taxeringsvärde
  6 800 000 kr
 • Taxeringsvärdesår
  2001
Gemensamma anläggningar
 • Gemensamhetsanläggningar
  Berg Klövsjö Ga:33, Berg Klövsjö Ga:42, Berg Klövsjö Ga:43
Tomt/Servitut
 • Tomtarea
  71311 kvm (Tomtareauppgifter enligt lantmäteriet)
 • Rättigheter förmån
  Avtalsservitut: Vattentäkt - Se beskrivning, Avtalsservitut: Väg - Se beskrivning, Avtalsservitut: Avloppsledning - Se beskrivning, Avtalsservitut: Vattentäkt - Se beskrivning, Avtalsservitut: Vattenledning - Se beskrivning, Avtalsservitut: Infiltrationsanläggning mm - Se beskrivning, Officialservitut: Utrymme, Officialservitut: Väg parkering
 • Rättigheter last
  Avtalsservitut: Kraftledning - Se beskrivning, Avtalsservitut: Avlopp - Se beskrivning, Avtalsservitut: Område - Se beskrivning, Officialservitut: För anläggningen upplåts det utrymme som befintliga vägar, parkeringsplatser och miljöstation upptar på berörda fastigheter. dessutom utrymme för ny väg enligt detaljplan inom klövsjö 3:29. - Väg, parkering och sophantering, Officialservitut: Rätt att använda, underhålla och förnya väg e - Väg, Ledningsrätt: Avlopp, Ledningsrätt: Vatten och avlopp
 • Inskrivna servitut och övriga gravationer
  Avtalsrättighet Område, Avtalsrättighet Avlopp, Avtalsrättighet Kraftledning
 • Planbestämmelser
  Del Av Klövsjö 3:30, Detaljplan (Beslutsdatum: 20150513, Registreringsdatum: 20150909), För Del Av Klövsjö 3:30 Och 3:109, Detaljplan (Beslutsdatum: 20150218, Registreringsdatum: 20160614), Klövsjöby 3:29 M Fl, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 19880226), Del Av Klövsjö 3:30, Detaljplan (Beslutsdatum: 20041209, Registreringsdatum: 20061011), Del Av Fast Klövsjö 3:29,3:30 Och 6:69, Detaljplan (Beslutsdatum: 20111215, Registreringsdatum: 20120808)
Övrigt
 • Hotellet har idag 14 lägenheter och 2 dubbelrum fördelat som följer:
  2 st 23 kvm, 2-bäddsrum
  2 st 25 kvm, 4-bäddslägenhet
  1 st 48 kvm, 2-bäddslägenhet
  1 st 110 kvm, 8-bäddslägenhet, svit
  3 st 64 kvm, 6-bäddslägenhet med ett badrum
  7 st 84 kvm, 6-bäddslägenhet med två badrum varav ett med bastu

  Lägenheterna är alla utrustade med komplett kök för självhushåll, de har genomgående målade väggar, klinker i hall och parkettgolv i övriga rum. I alla finns gott om förvaring i form av garderober. De flesta våtrummen är renoverade och klädda med kakel och klinker. De som inte är renoverade har våtmatta på golven och kakel i duschhörnan.
  Alla har torkskåp utom de två dubbelrummen.
  Till varje lägenhet finns ett låsbart skidförråd och på anläggningen finns en gemensam vallabod.

  För gästerna finns en härlig relaxavdelning med en stor jacuzzi. Omklädning, dusch och bastu för herrar respektive damer, båda renoverade.

  Hotellet rymmer en stor restaurang som tar 150 sittande gäster. Den renoverades 2007 och är stilsäkert inredd med behaglig färgsättning. I restaurangen finns också en elegant hotellbar. I anslutning till restaurangen finns ett fullt utrustat, modernt restaurangkök som även det renoverades 2007.

  I sutterrängplan ligger en stor fjällpub som utrustats med en permanent scen med belysning. Möblemanget är rustikt och anpassat för hårt slitage. Här finns roliga detaljer som soffor i form av sittliftar. Till puben finns även en solveranda för sköna vårvinterdagar. Härifrån har man härlig utsikt mot skidåkningen och fjällsluttningen.

  Idag jobbar man med Hotsoft bokningssystem från Hoist. Nuvarande ägare samarbetar även med Skistar och deras onlinebokning.

  Restaurangen arbetar med ett kassasystem som heter Anker.

  På anläggningen finns ett konferensrum med plats för ca 30 personer. Här kan man erbjuda "riktiga" fjällkonferenser med äkta fjällkänsla. Rummet har fönster längs hela långsidan med utsikt mot skidbackar och längst fram i rummet tronar en stor och härlig kamin. Lokalen är utrustad med klassisk konferensutrustning som whiteboard och 3 kanoner, varav en är takmonterad.


  Man har idag ett hotellsatellitsystem från Hoist som förser anläggning med TV. Anläggningen installerades 2014-2015.

  Man har fiber in till fastigheten och Wifi i alla rum och allmänna utrymmen.

  Den äldsta delen av byggnaden är uppförd 1977 och har sedan byggts om minst två gånger, senast 2010. Sutterrängplan är byggt i betongelement och fasaden består blandat av trä och betong.
  På taket ligger olika typer av plåt. 2-glasfönster i den äldre delen och tre-glas i boendedelen.
  Uppvärmning sker med sjövärme i boendedelen och direktverkande el i restaurang, reception och pub.
  Ventilation sker med värmeväxlare. I restaurangen har man ett eget system som även kan producera kyla vid behov.

  Utförlig dokumentation finns på allt som gjorts på och i fastigheten utom viss dokumentation för den äldsta delen och de tidigaste byggnationerna.

  Projektering för utbyggnad av Klövsjöfjäll finns helt färdig och kan övertas av ny ägare.
Ekonomi
 • Taxeringsvärde
  8 335 000 kr (Fastställt avseende år 2013)
 • Typkod
  322 Hyreshusenhet, hotell eller restaurangbyggnad
 • Upplåtelseform
  Kommersiell
 • Pantbrev
  Det finns 11 pantbrev om totalt 11 100 000 kr.
 • Boendekalkyl
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Området
 • Katrina Fjällby

  Några kilometer utanför Klövsjö by ligger Klövsjö Skidområde. Hjärtat i Skidområdet består av hotellet Klövsjöfjäll med reception, restaurang, pub och konferensmöjligheter. Här ligger hela skidområdets första sex-stolslift Klövsjö Express och här finns områdets mest utmanande skidbacke. Katrina fortsätter att utvecklas och här exploateras ett nytt tomtområde vid backarna och planer finns på en större utbyggnad av hotellkomplexet med nya lägenheter och konferensfaciliteter.

  Klövsjöfjäll håller även öppet sommartid och i närheten finns både badställen, vattenfall, fiske, golfbana och fäbodvallar. Läs mer på klovsjofjall.se.

  Destination Vemdalen innefattar resmålen och Klövsjö/Storhogna, Vemdalsskalet och Björnrike. Varje skidområde har sin egen unika profil. Här åker du på riktiga fjäll med rejäla fallhöjder. Vemdalen är snösäkert – första liften öppnar redan i november. Och säsongen sträcker sig ända fram till april. Totalt 58 nedfarter och 35 liftar på ett och samma skipass.
  I Vemdalen finns 50 km preparerade längdspår både för klassisk åkning och skate och 18 mil rösade leder på fjällen som passerar mysiga fikastopp.

  Sommartid erbjuds fjällvandring, cykling, kanot, ridning, jakt, varierat fiske och skogen som bjuder på svamp och bär. Närhet till Sonfjällets nationalpark. För den som tycker om golf, finns det möjlighet att välja mellan Hede och en kuperad och utmanande och naturskön 18-hålsbana i Klövsjö.

  Mer info om vad som händer i Vemdalen - alla årstider, besök vemdalen.se
Sponsrade länkar
Kontakta mäklaren
Frågor och svar
 • Fråga ställd av Tobias den 10 november
  Hej Mats! Vi är en grupp som letar efter investeringsprojekt och ramlade över denna annons. Hur länge har säljaren velat sälja och vilka prisramar är det som gäller?
  Svar från Mats Eklund
  Hej Tobias, anläggningen har funnits i familjen i många år så det är inget lätt beslut som nu säljaren tagit. Jag la ut det till försäljning i tisdags. Det är lika viktigt för säljaren vem som blir köpare som vad dom begär. Om ni är intresserade så kontaktar ni mig så bokar vi in ett möte med säljaren i Klövsjö och då diskuterar vi pris. Men ett antal tio miljoner handlar det om. Mvh Mats Eklund Mäklarhusen i Sundsvall och Vemdalen

Här finns tillfälle att ställa en fråga direkt till mäklaren om det är något mer du vill veta om bostaden. Under kontorstid kan vi utlova snabb respons.

Genom att klicka på knappen Ställ fråga godkänner du användarvillkoren och integritetspolicyn

Följ oss i sociala medier